Contribuim la dezvoltarea sustenabilă a comunităților

Din 2005 încoace, am investit peste 16 milioane de euro pentru suportul comunităților în care activăm, dar și peste granițele acestora. De când E.ON este prezent pe piața din România, am contribuit la îmbunătățirea vieții a peste 450.000 de beneficiari direcți, circa 11 milioane de beneficiari indirecți și am efectuat peste 14.500 de ore de voluntariat.

Prin toate acțiunile și proiectele noastre ne propunem să contribuim la dezvoltarea sustenabilă a comunităților, având grijă să oferim și generațiilor următoare șansa la un viitor promițător.

Daruieste lumina CSR E.ON

Dăruiește lumină

Ediția a 8-a a campaniei din 2023 a însemnat 500.000 kWh energie donate către Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc, Institutul Inimii din Târgu Mureş, Liceul pentru Deficienţi de Vedere din Cluj-Napoca, Căminul pentru persoane vârstnice ”Inocențiu Micu Klein” din Timișoara, Casa Share din Iași. Aceste instituții aflate în slujba binelui pentru cei în nevoie se vor bucura în următoarele luni de energia dăruită cu ajutorul vostru. Am suplimentat donația cu 100.000 kWh datorită susținerii peste așteptări.

Daruieste lumina CSR E.ON

În cadrul campaniei „Dăruiește lumină” din 2021 am dăruit 500.000 kWh energie unui număr de cinci spitale: Spitalul Clinic de Urgență pentru copii Cluj-Napoca, Spitalul Clinic Județean de Urgență Sf. Spiridon Iași, Spitalul Orășenesc Hațeg, Spitalul de Pediatrie Sibiu și Spitalul Județean de Urgență Sf. Ioan Cel Nou Suceava. În cadrul celor șapte ediții desfășurate începând cu 2015, E.ON a oferit 1.250.000 kWh energie pentru 56 de instituții și către 3.300 de familii în nevoie.

Energie in scoli CSR E.ON

Energie în școlile copilăriei

În 2022 am înlocuit sistemul de iluminat în 5 şcoli, astfel că elevii și preșcolarii din aceste unități au condiții mai bune de studiu. Noile sisteme de iluminat, bazate pe tehnologie LED nu înseamnă doar un consum redus de energie. Acum, peste 4000 de elevi se bucură de o atmosferă plăcută în sălile de clasă, cu impact redus și asupra mediului înconjurător. 

Concurs energia viitorului CSR E.ON

Energie pentru viitor

Concursul online „Energie pentru viitor” pe tema surse de energie în orașul viitorului 2050, a strâns ideile și proiectele a 115 tineri din clasele a VIII-a până la a XII-a din întreaga țară. De la folosirea algelor marine pentru producția de energie, turbine eoliene tip vortex generatoare de energie și prietenoase cu păsările, generator de energie montat în structura pietonală, dispozitive de captare a energiei din apă, panouri solare flexibile ce pot fi montate pe orice suprafață, panouri termoelectrice care captează energie produsă de diferența de temperatură, ideile lor au dovedit că împreună putem construi un viitor mai verde.

E.ON Crucea Rosie CSR Ucraina

E.ON x Crucea Roșie

Pentru că la E.ON credem în puterea solidarității am donat 250.000 de euro către Crucea Roșie Română pentru achiziționarea de paturi, saltele, pături, alimente neperisabile, apă, medicamente, stații de încărcare electrice necesare ajutorării refugiaților din Ucraina. Am continuat cu identificarea de spații pretabile pentru cazarea refugiaților și transportul acestora, de la graniță până la adăposturi. Am fost  în colaborare directă cu Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (I.G.S.U.) pentru a ajuta cât mai mulți oameni care au trecut granița.

Asociatia Zi de Bine

Gesturi mici pentru comunități mari

Printre cauzele pe care le identificăm şi rezolvăm alături de Asociația Zi de Bine sunt: sănătatea emoţională a adolescenţilor, educaţia în comunităţile rurale, problemele cu care se confruntă persoanele nevăzătoare, copiii cu părinţi migranţi sau cazurile extreme de violenţă domestică sau sărăcie. Vezi mai jos cum ne-am implicat în fiecare lună a anului 2021.

un copac = un cont Myline CSR

1 cont E.ON Myline = 1 copac plantat

În 2021, ne-am continuat promisiunea şi am plantat 27.000 de copaci în Sighişoara şi Suceava. 15.000 dintre ei au fost plantaţi pîn numele clienților care şi-au activat facturile electronice în luna aprilie, atunci când am sărbătorit Ziua Pâmântului.

Concursul „Viitorul Verde” desfășurat în perioada 24 aprilie - 30 mai 2023 este supus unor termeni și condiții descriși aici.

Ai nevoie de ajutor?