Contribuim la dezvoltarea sustenabilă a comunităților

Peste 19 milioane de euro investiți din 2005 până în prezent, pentru suportul comunităților în care activăm, dar și peste granițele acestora. De când E.ON este prezent pe piața din România, am contribuit la îmbunătățirea vieții a peste 600.000 de beneficiari direcți și 5 milioane de beneficiari indirecți prin campaniile de siguranță derulate cu partenerii noștri de la IGSU (Inspectoratul General pentru Situații de Urgență) și am efectuat peste 22.000 de ore de voluntariat.

Prin toate acțiunile și proiectele noastre ne propunem să contribuim la dezvoltarea sustenabilă a comunităților, având grijă să oferim și generațiilor următoare șansa la un viitor promițător.

Pe scurt, 2023 a însemnat și

900 de voluntari
3.500 de ore
50.000 de beneficiari
1.000 de cadouri pentru copii
CSR Daruieste Lumina E.ON

Dăruiește lumină

Am trecut de 10 ediții „Dăruiește Lumină”, campanii prin care am donat 3.250.000 de kWh de energie organizațiilor care își dedică activitatea binelui și oamenilor în nevoie. În 2024, de Paște, continuăm cu acest ajutor și vom dona cu sprijinul vostru 500.000 de kWh unor instituții care îngrijesc și educă tineri și copii cu nevoi speciale. 

Fiecare Like, Share sau comentariu pe care îl lași la postările care prezintă poveștile acestor oameni speciali, înseamnă câte 100 kWh pentru ei:

  • SOS Satele Copiilor Cisnădie
  • Centrul Școlar de Educație Inclusivă „Primăvara” Reșița
  • Școala Gimnazială Specială „Maria Montessori” Bacău 
  • Școala Profesională Specială SAMUS Cluj Napoca

Urmărește pagina de Facebook Dăruiește Lumină sau conturile de Instagram și TikTok și alătură-te și tu. Tot aici vei afla despre următoarele ediții pe care le pregătim.

Află mai multe

Caravana #FacemBine

Iarna aceasta, colegii noștri au devenit spiridușii lui Moș Crăciun. Au pregătit daruri multe și au pornit la drum cu caravana #FacemBine. 

Sutele de cadouri vor străbate peste 2.000 de kilometri pentru a ajunge la sute de copii din centre de plasament sau familii vulnerabile. 

Spiridușii au plecat încărcați cu daruri din Târgu Mureș. Urmează pe lista Moșului copii din Vatra Dornei, Iași, Vaslui, Bacău, București, Sibiu, Caransebeș și la final, spiridușii vor poposi și la Cluj.

Urmărește popasurile caravanei
Concurs energia viitorului CSR E.ON

Concurs „Viitorul verde”

În ultimii ani, în preajma Zilei Pământului ori a Zilei Mondiale organizăm „Viitorul Verde” un concurs ce încurajează școlile primare și gimnaziale din întreaga țară să fie mai responsabile cu consumul de energie și resurse, să vină cu propuneri de proiecte pentru un mediu mai curat sau cu idei de activități ce promovează refolosirea materialelor în mod creativ. 

E.ON Crucea Rosie CSR Ucraina

E.ON x Crucea Roșie

Pentru că la E.ON credem în puterea solidarității am donat 250.000 de euro către Crucea Roșie Română pentru achiziționarea de paturi, saltele, pături, alimente neperisabile, apă, medicamente, stații de încărcare electrice necesare ajutorării refugiaților din Ucraina. Am continuat cu identificarea de spații pretabile pentru cazarea refugiaților și transportul acestora, de la graniță până la adăposturi. Am fost  în colaborare directă cu Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (I.G.S.U.) pentru a ajuta cât mai mulți oameni care au trecut granița.

Asociatia Zi de Bine

Gesturi mici pentru comunități mari

Printre cauzele pe care le identificăm şi rezolvăm alături de Asociația Zi de Bine sunt: sănătatea emoţională a adolescenţilor, educaţia în comunităţile rurale, problemele cu care se confruntă persoanele nevăzătoare, copiii cu părinţi migranţi sau cazurile extreme de violenţă domestică sau sărăcie. Vezi mai jos cum ne-am implicat în fiecare lună a anului 2021.

Câte un copac plantat

În 2021, ne-am continuat promisiunea şi am plantat 27.000 de copaci în Sighişoara şi Suceava. 15.000 dintre ei au fost plantaţi în numele clienților care şi-au activat facturile electronice în luna aprilie, atunci când am sărbătorit Ziua Pâmântului.

Am promis că pentru fiecare 10 kWh de energie încărcați la stațiile E.ON Drive vom planta un copac, așadar în toamna anului trecut am plantat 30.000 de puieți pe o suprafață de ~5 ha de pădure. Lângă Sighișoara am sădit 20.000 de puieți de gorun și paltin de munte, specifici zonei, pentru a respecta și biodiversitatea. La marginea localității Giarmata de lângă Timișoara, colegii noștri au plantat 10.000 de puieți, în colaborare cu Asociația Verde de Banat.

Ai nevoie de ajutor?