Pentru a beneficia de furnizarea de electricitate este nevoie de încheierea unui contract în acest sens, cu un furnizor de energie. Procedura se aplică de către furnizorul E.ON Energie România în relația cu solicitanții/clienții finali și Operatorul de Rețea/Distribuție în vederea încheierii contractelor de furnizare energie electrică în regim concurențial.
Etapele procesului sunt:
1. Informarea solicitantului/clientului verbal/scris asupra:
2. Prezentarea ofertelor-tip și consilierea solicitanților/clienților care nu au optat pentru una din ofertele-tip publicate.
3. Încheierea contractului de furnizare a energiei electrice:
4. Încheierea contractului de distribuție a energiei electrice cu Operatorul de Rețea/ Distribuție
Procedura de schimbare a furnizorului de energie electrică/gaze naturale stabilește etapele procesului, modalitatea de stingere a obligațiilor de plată, precum și schimbul de date dintre clientul final și operatorii economici implicați în proces.
Procesul de schimbare a furnizorului reprezintă totalitatea etapelor prin care, pe parcursul derulării unui contract de energie electrică/gaze naturale clientul final decide denunțarea unilaterală a contractului încheiat cu furnizorul actual și încheie un contract de furnizare cu un furnizor nou.
Inițierea procesului de schimbare a furnizorului are loc la data la care clientul final a solicitat schimbarea furnizorului prin transmiterea unei notificări în termen de 21 de zile anterior datei schimbării furnizorului, în condițiile procedurii specifice privind schimbarea furnizorului de energie electrică/gaze naturale elaborată de ANRE și aprobată prin Ordinul 234/2019.
Inițierea procesului de schimbare furnizor nu poate avea loc:
Clientul final are dreptul de a denunța unilateral contractul de furnizare a energiei electrice, cu notificare transmisă furnizorului cu 21 de zile înainte, cu respectarea condițiilor contractuale.
Etapele procesului de schimbare furnizor energie pentru clienții casnici și noncasnici sunt descrise aici.
Pașii necesari a fi parcurși pentru rezolvarea unei dispute apărute la semnarea contractului de furnizare electricitate ori pe parcursul derulării lui sunt prevăzuți aici.
Pentru înregistrarea unei plângeri ne poți adresa prin:
Regiunea Nord: 0364 403 384
Regiunea Sud: 0369 403 767
Regiunea Vest: 0356 803 351
Regiunea Est: 0234 205 255
Asistent Manager Vânzări: 0365 403 363
Neînțelegerile precontractuale pot fi soluționate pe cale amiabilă sau, în cazul nesoluționării părțile pot apela la ANRE, conform prevederilor Ordinului 35/2013. Neînțelegerile apărute în derularea contractului de furnizare pot fi soluționate pe cale amiabilă sau, în cazul nesoluționării părțile se pot adresa ANRE sau instanței competente, conform prevederilor Ordinului 61/2013.
Formularul dedicat adresării unei plângeri legate de furnizarea de electricitate este disponibil aici, iar pentru gaze naturale aici. Procedura de înregistrare, investigare și soluționare a plângerilor clienților business, comerciali și industriali de energie electrică poate fi consultată aici, iar pentru gaze naturale aici.
Date complete despre canalele prin care poți intra în legătură cu noi sunt descrise în secțiunea Contact.
Pentru persoane fizice - clienți casnici și persoane juridice - clienți noncasnici conturile bancare (IBAN) ale E.ON Energie România sunt:
* Atunci când achiți factura prin transfer bancar, asigură-te că pe ordinul de plată ai completat corect codul de încasare, numărul facturii și contul bancar E.ON.
**Dacă achiți o garanție solicitată în urma reconectării locului tău de consum, folosește contul bancar deschis la BRD.
***Pentru achitarea facturilor de prestări servicii emise de către Delgaz Grid S.A sau E.ON Asist Complet, trebuie să completezi corect contul înscris pe aceste facturi (acest cont bancar diferă de contul în care se plătesc facturile de consum E.ON).
Ai alocat un manager dedicat pentru consultanță în soluții energetice și furnizarea de energie. Pentru alte întrebări privind sistemul de facturare, plăți ș.a. poți apela numerele de telefon de pe manșeta facturii E.ON pentru suport dedicat.
IMMurile și alți mici antreprenori pot solicita suport
Am implementat o linie telefonică de urgență +40 371700157 și un site web pentru transmiterea anonimă de sesizări privind posibile încălcări ale legilor și reglementărilor aplicabile. Angajații noștri, partenerii și angajații acestora, precum și terțe părți pot accesa aceste linii pentru a raporta posibile cazuri de corupție, fraudă, delapidare, evaziune fiscală, încălcări ale drepturilor omului, încălcări ale legislației concurenței și privind piața de capital, ale normelor privind tranzacțiile cu informații privilegiate, ale legislației privind protecția datelor sau alte încălcări ale Codului de conduită.
Canalele de mai sus, dedicate avertizorilor de integritate, nu sunt destinate reclamațiilor și solicitărilor referitoare la desfășurarea activităților de furnizare energie electrică/ gaze naturale și/ sau servicii tehnice. Pentru acestea, vezi căile din secțiunea Contact.