Tot ce trebuie să știi despre liberalizarea pieței de energie

De la 1 ianuarie 2021, prețul energiei electrice pentru consumatorii casnici nu va mai fi stabilit de către Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), ci se va forma liber, reflectând condițiile din piață. O piață liberă înseamnă pentru tine posibilitatea de a alege oricând oferta care răspunde cel mai bine nevoilor tale.

Află ce fel de client ești și ce oferte ți se potrivesc

Ești client reglementat E.ON dacă:

  • Pe contractul tău de energie apare în titlu mențiunea "Contract de furnizare reglementată a energiei electrice".
  • Pe prima pagină a facturii tale, în tabelul "Detalii factură curentă", ai pe prima linie "Electricitate Serviciu Universal (SU)".

Ce trebuie să faci?

Ca urmare a liberalizării pieței, tarifele reglementate au fost înlocuite de oferta serviciu universal, iar acum ești beneficiar al acestui produs.

Păstrează această ofertă sau alege una din ofertele recomandate și încheie un contract nou. Ai nevoie de copia actului de identitate, ultima factură de energie electrică și, după caz, de copia actului de spațiu. 

Ești deja client E.ON de piață liberă dacă:

  • Pe contractul tău de energie apare în titlu mențiunea "Serviciu de furnizare a energiei în sistem negociat".
  • Pe prima pagină a facturii, în tabelul "Detalii factură curentă", ai pe prima linie numele produsului achiziționat (de ex. E.ON Home Electric).

Ce trebuie să faci?

Ești client pe piața liberă, nu ai de făcut nimic! Bucură-te în continuare de aceleași condiții și de avantajele produsului tău de energie sau alege un nou produs, mai potrivit nevoilor casei tale. 

Pentru a încheia un nou contract, ai nevoie de copia actului de identitate, ultima factură de energie electrică și, după caz, de copia actului de spațiu. 

Ești client la alt furnizor dacă:

  • ai contractul de electricitate la un alt furnizor decât E.ON

Ce trebuie să faci?

Este cel mai bun moment sa devii client E.ON! Bucură-te de libertatea de a alege, descoperă recomandările noastre și contractează cel mai potrivit produs pentru casa ta.

Nu uita, schimbarea de furnizor este gratuită și nu implică modificări la instalație, ale contorului sau alte intervenții de ordin tehnic la tine acasă. 

Întrebări frecvente

Serviciul universal (SU) este serviciul de furnizare a energiei electrice, garantat de furnizorii de ultima instanță clienţilor casnici şi clienţilor noncasnici, cu un număr de salariaţi mai mic de 50 şi o cifră de afaceri anuală sau o valoare totală a activelor din bilanţul contabil conform raportărilor fiscal anuale, care nu depăşeşte 10 milioane de euro. Clienții care au avut tarif reglementat pana la data de 31.12.2020 sunt facturați acum la prețul de serviciu universal până când aleg un produs de electricitate pe piața liberă.
 

Dacă nu închei un nou contract de furnizare pentru un produs de electricitate de pe piața liberă, vei fi facturat în continuare de către furnizorul tău, la preț de serviciu universal, ofertă pe care deja ai primit-o.

Momentan, conform normelor în vigoare, nu ai termen limită. Poți oricând achiziționa un produs din piața liberă sau poți râmâne la prețul de serviciu universal. Chiar și după ce alegi o ofertă concurențială, te poți apoi întoarce la serviciu universal.

Găsești prețul unitar de furnizare a energiei tale pe pagina a doua a facturii, în tabelul cu produse și servicii facturate, pe linia denumită "Energie activă".

Da, la E.ON poți încheia un contract 100% online, în 3 pași simpli: estimezi viitoarea factură, alegi locul de consum și încarci documentele, iar apoi semnezi digital contractul. De restul procesului ne ocupăm noi. Documentele necesare la achiziția online a unui contract de energie sunt: copie act identitate, ultima factură de consum, copie act spațiu (după caz).

Pentru încheierea unui nou contract, consultanții noștri îți vor solicita, după caz, următoarele documente:

  • copia actului de identitate
  • ultima factură de energie
  • copia actului de spațiu.

Acestea sunt actele pe care trebuie să le ai la îndemână și în cazul încheierii unui contract online, pe eon.ro.

 

Nu e necesar dar, îți recomandăm să optezi pentru unul din produsele de pe piața concurențială, descrise mai sus. Dacă nu o faci, rămâi la prețul de serviciu universal, ofertă disponibilă aici.

Da, te poți întoarce la serviciu universal. Tariful reglementat de furnizare a energiei electrice stabilit de ANRE a fost desființat și înlocuit cu prețul de serviciu universal. 

Nu. Te poți bucura în continuare de avantajele produsului tău actual de energie. Dacă vrei să descoperi alte oferte sau să îți optimizezi costurile cu energia, ești liber să îți schimbi oricând contractul și produsul. Vezi mai sus în pagină recomandările noastre de produs sau vizitează secțiunea Energie - Electricitate din meniu, pentru detalii despre ofertele noastre.

Intră în secțiunea Energie - Electricitate de pe acest site pentru a descoperi ofertele noastre pe piața liberă.

Dacă vrei să compari ofertele cu cele ale altor furnizori, intră pe site-ul ANRE - "Comparator oferte-tip de furnizare a energiei electrice", alege "Preț variabil" la secțiunea "Tip produs" și apasă butonul Compară oferte. Ți se vor afișa toate ofertele furnizorilor de electricitate, alături de detaliile comerciale.

Modelul de contract de furnizare pentru piața concurențială al E.ON Energie România S.A. (Condiții generale aplicabile) poate fi consultat aici.

Druid Webchat