Piața de gaze naturale este liberă. Ce trebuie să știi?

De la 1 iulie 2020, prețul gazelor naturale, pentru consumatorii casnici, nu mai este stabilit de către Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), ci se formează liber, reflectând condițiile din piață. O piață liberă înseamnă pentru tine posibilitatea de a alege oricând oferta care răspunde cel mai bine nevoilor tale.

Află ce fel de client ești și ce oferte îți recomandăm

Ești deja client E.ON de piață liberă dacă:

 • pe prima pagină a facturii, în tabelul "Detalii factură curentă", ai pe prima linie numele produsului achiziționat (de ex. E.ON Home Gas sau E.ON Promo Gas etc.)
 • nu ți-ai schimbat contractul de furnizare gaz și acum ești facturat la tariful „E.ON Standard Gas

Ce trebuie să faci?

Ești client pe piața liberă, nu ai de făcut nimic! Bucură-te în continuare de aceleași condiții și de avantajele produsului tău de energie sau alege un nou produs, mai potrivit nevoilor căminului tău. 

Ești client la alt furnizor dacă:

 • ai contractul de gaze naturale și factura de consum de la un alt furnizor decât E.ON

Ce trebuie să faci?

Este cel mai bun moment să devii client E.ON! Bucură-te de libertatea de a alege, descoperă recomandările noastre și contractează cel mai potrivit produs pentru căminul tău.

Nu uita, schimbarea de furnizor este gratuită și nu implică modificări la instalație, ale contorului sau alte intervenții de ordin tehnic la tine acasă. 

Află tot, fără efort!

Ce înseamnă liberalizare? Ce se schimbă și ce rămâne la fel? Ce alegi și cum? La ce trebuie să fii atent?

Ne străduim să-ți fie bine, de aceea, am grupat informațiile ca să fie clare, pe înțelesul tuturor. Simplu ca ABC!

Descoperă ABC-ul liberalizării

Întrebări frecvente

Dacă nu vei încheia un contract aferent furnizării gazelor naturale în regim concurenţial cu noi sau cu oricare alt furnizor până pe 30 iunie 2021, atunci, conform art. 6 din Ord. ANRE nr. 27/2020 și pentru asigurarea furnizării la locul tău de consum, vom considera contractul aferent ofertei propuse de E.ON, acceptat tacit şi, în consecinţă, încheiat, începând cu 1 iulie 2021.

Găsești prețul unitar de furnizare a energiei tale pe pagina a doua a facturii, în tabelul cu produse și servicii facturate, pe linia denumită "Consum gaze naturale".

Da, la E.ON poți încheia un contract 100% online, în 3 pași simpli: estimezi viitoarea factură, alegi locul de consum și încarci documentele, iar apoi semnezi digital contractul. De restul procesului ne ocupăm noi. Documentele necesare la achiziția online a unui contract de energie sunt: copie act identitate, ultima factură de consum, copie act proprietate (după caz).

Pentru încheierea unui nou contract, consultanții noștri îți vor solicita, după caz, următoarele documente:

 • copia actului de identitate
 • ultima factură de energie

Pentru o soluționare cât mai rapidă, te sfătuim să ai la tine, în timpul procesului de contractare, cea mai recentă valoare a indexului autocitit sau o poză a contorului, care să surprindă clar valorile de pe acesta.

Dacă nu ești titular de contract ai nevoie și de:

 • declarația pe proprie răspundere, disponibilă aici
 • o dovadă a folosirii spațiului unde este locul de consum, în sensul de: act de proprietate sau orice alt document care să ateste dreptul de folosință asupra spaţiului reprezentând locul de consum. De exemplu, dar fără a ne limita la:
  • contract de vânzare-cumpărare
  • act de moştenire (în lipsa unui document privind succesiunea, dacă sunt mai mulți moștenitori, este necesar acordul în scris al celorlalți moștenitori pentru încheierea contractului de furnizare)
  • act de donaţie
  • act de închiriere
  • act de comodat
  • act de concesiune
  • act privind adjudecarea
  • extras de carte funciară (nu mai vechi de 30 de zile)
  • în cazul în care nudul proprietar solicită încheierea contractului este necesar acordul în scris al uzufructuarului
  • În cazul în care nu se deţine un document care să ateste dreptul de proprietate sau de folosinţă asupra acestui spaţiu sau documentul respectiv nu are caracter definitiv:
  • adeverinţă eliberată de primărie din care rezultă că solicitantul este cunoscut că deţine imobilul sub nume de proprietar.
  • Dacă nu ai niciunul din documentele de mai sus, atunci este suficientă completarea, semnarea și transmiterea declarației pe proprie răspundere, disponibilă mai sus.

Acestea sunt actele pe care trebuie să le ai la îndemână și în cazul încheierii unui contract online, pe eon.ro.

 

Nu e necesar dar, îți recomandăm să optezi pentru unul din produsele de pe piața concurențială, descrise mai sus. 

Nu. Te poți bucura în continuare de avantajele produsului tău actual de energie. Dacă vrei să descoperi alte oferte sau să îți optimizezi costurile cu energia, ești liber să îți schimbi oricând contractul și produsul. Vezi mai sus în pagină recomandările noastre de produs sau vizitează secțiunea „Energie” - „Gaze naturale” din meniu, pentru detalii despre ofertele noastre.

Intră în secțiunea „Energie - „Gaze naturale” de pe acest site pentru a descoperi ofertele noastre pe piața liberă.

Dacă vrei să compari ofertele cu cele ale altor furnizori, intră pe site-ul ANRE - „Comparator oferte-tip de furnizare gaze naturale". Acolo, găsești ofertele furnizorilor de gaze naturale, alături de detaliile comerciale.

 
Vrei să afli detalii despre liberalizarea pieței de electricitate?

Găsește aici informații complete, răspunsuri la întrebări frecvente și cele mai bune oferte recomandate.

Contractul de furnizare gaze naturale pentru produsul E.ON Home Gas poate fi consultat aici, iar „Condițiile generale” aplicabile pot fi găsite aici

Ai nevoie de ajutor?