Ești client E.ON de electricitate sau gaze naturale, dar ai achiziționat un sistem fotovoltaic de la alt furnizor?
Atunci ne putem ocupa noi de mentenanța și buna funcționare a acestuia. Poți achiziționa un abonament E.ON ServExpress Solar chiar și în acestă situație.

Solicită aici un pachet E.ON ServExpress Solar

Lasă-ne datele tale și te sunăm noi în cel mai scurt timp, cu o ofertă personalizată. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii, pentru a-ți putea prelua solicitarea.

Ce îți oferă un abonament E.ON ServExpress Solar?

Liniște

Timp de 24 de luni, adică pe toată perioada abonamentului, ne ocupăm noi de buna funcționare a sistemului tău fotovoltaic indiferent că acesta are o putere de 3 kWh sau 27 kWh. În plus, dacă vrei, ne ocupăm și de curățarea panourilor fotovoltaice.

Expertiză

Beneficiezi de ajutorul unei echipe de specialiști tehnici autorizați E.ON, cu o experiență dobândită în peste 1.000 de proiecte implementate, care se asigură că panourile tale fotovoltaice funcționează optim pe tot parcursul anului.

Monitorizare

Paza bună trece primejdia rea, și asta vom face și noi: monitorizăm și intervenim de la distanță asupra echipamentelor, însemnând supraveghere de către EAST prin aplicația FUSION SOLAR și intervenție, de două ori/an, de la distanță.

Intervenții de urgență

Ai intervenții de urgență 24/7 la instalația de energie electrică și/sau asupra echipamentelor sistemului tău fotovoltaic, în limita sumei de 850 de lei pe intervenție, pentru maximum 2 intervenții pe an contractual. Pentru astfel de situații vei avea un număr de telefon dedicat.

Alege-ți pachetul E.ON ServExpress Solar

În funcție de nevoile tale și ale sistemului fotovoltaic pe care-l ai, poți alege unul dintre cele 3 pachete de mai jos. Vezi ce includ și care este prețul fiecărui tip de abonament.

Premium

de la 54 de lei/lună
 • Vizită periodică la locul de consum
 • Monitorizarea și intervenția de la distanță asupra echipamentelor sistemului fotovoltaic*
 • Asistență tehnică 24/7 și intervenții pentru urgențe** la instalația electrică și echipamentele sistemului fotovoltaic*
 • Servicii de curățare a panourilor fotovoltaice

Basic

38 lei/lună
 • Vizită periodică la locul de consum
 • Monitorizarea și intervenția de la distanță asupra echipamentelor sistemului fotovoltaic*
 • Asistență tehnică 24/7 și intervenții pentru urgențe** la instalația electrică și echipamentele sistemului fotovoltaic*
 • Servicii de curățare a panourilor fotovoltaice

Clean

de la 21 de lei/lună
 • Servicii de curățare a panourilor fotovoltaice
 • Vizită periodică la locul de consum
 • Monitorizarea și intervenția de la distanță asupra echipamentelor sistemului fotovoltaic*
 • Asistență tehnică 24/7 și intervenții pentru urgențe** la instalația electrică și echipamentele sistemului fotovoltaic*

*Servicii disponibile pentru sistemele de panouri fotovoltaice cu puterea între 3 și 27 kWh. ** Servicii disponibile doar pentru pachetele Premium si Basic, câte 2 intervenții/an, a câte 850 lei fiecare, TVA inclus. Pachetul Clean conține exclusiv servicii de curătare a panourilor fotovoltaice.

Chiar am nevoie de servicii de curățare a panourilor?

 

Da. Îți vom explica și de ce:

în momentul în care panourile acumulează depuneri pe suprafața lor, randamentul poate scădea fiindcă acest lucru le diminuează din capacitatea de a capta energia solară.

Și acum probabil că te întrebi „Nu le pot curăța eu?” - în unele cazuri, dacă vorbim de sisteme fotovoltaice mici, cel mai probabil poți, dar ai timpul necesar? Poți face asta în completă siguranță și fără să deteriorezi panourile?

Echipele noastre specializate, pot realiza această procedură pe orice tip de sistem fotovoltaic, cu toate măsurile de siguranță necesare, atât pentru oamenii implicați, dar mai ales pentru sistemul tău fotovoltaic.

serv solar

Ce mai trebuie să știi?

Pachetele E.ON ServExpress Solar pot fi achiziționate de clienții E.ON de electricitate și/sau gaze naturale care au instalate sisteme de panouri fotovoltaice cu puterea cuprinsă între 3 și 27 kWh și invertor Huawei, indiferent de producătorul panourilor fotovoltaice și de instalator.

Dacă invertorul instalat este diferit de Huawei, clientul poate alege doar pachetul E.ON ServExpress Clean, care include servicii de curățare panouri fotovoltaice al cărui cost se calculează în funcție de numărul de panouri.

Dacă pentru monitorizarea și controlul sistemului tău de panouri fotovoltaice folosești aplicația Fusion Solar, înseamnă că invertorul instalat este Huawei.

Nu, fiecare pachet E.ON ServExpress Solar este valabil pentru un singur invertor și panourile fotovoltaice conectate la acesta. Adică, se va încheia câte un contract/pachet pentru fiecare sistem fotovoltaic în parte.

Pachetele E.ON ServExpress Solar se achiziţionează cu contract pe 24 de luni, cu prelungire automată în cazul în care niciuna dintre părţi nu notifică în scris celeilalte părţi faptul că nu doreşte prelungirea.

Pentru pachetele E.ON ServExpress Solar Premium și Clean valoarea abonamentului lunar depinde de numărul de panouri solare instalate la locuința clientului pentru care se va presta serviciul de curățare.

Curățarea periodică a panourilor fotovoltaice este importantă pentru a asigura eficiența maximă a acestora în colectarea energiei solare. Pe măsură ce se acumulează murdărie pe suprafața acestora (particule de praf, frunze, excremente de păsări, etc.) se poate ajunge la întreruperea procesului de colectare a luminii, reducând eficiența dispozitivelor, respectiv scăderea producției de energie electrică și reducerea beneficiilor financiare ale investiției.  

În plus, acumularea excesivă de murdărie pe panouri poate duce la deteriorarea și uzarea prematură a acestora, generând costuri suplimentare cu înlocuirea echipamentelor.

Poți oricând programa serviciul de curățare a panourilor fotovoltaice la numărul de telefon 0265 200 400. Vei avea nevoie de codul de încasare a locului de consum unde este activ contractul E.ON ServExpress Solar, pe care îl găsești pe factura de consum.

Monitorizarea și intervenția de la distanță se realizează de către specialiști din cadrul E.ON Asist Complet, subcontractorul nostru autorizat, prin intermediul aplicației Fusion Solar.

Dacă este necesar, se contactează clientul prin telefon sau online pentru a remedia situația identificată.

Dacă ai încheiat un contract pentru unul dintre pachetele E.ON ServExpress Solar și apare o urgență la instalația electrică sau la echipamentele sistemului fotovoltaic apelează oricând 0232 421 999.

În timpul conversației, împreună cu tehnicienii noștri stabilești dacă e cazul unei intervenții la tine acasă ori e suficientă asistența prin telefon. În cazul în care este necesară intervenția la tine acasă, specialiștii E.ON ajung la tine în maxim 6 ore

Contractele E.ON ServExpress Solar se încheie pe o perioadă de 24 de luni, cu prelungire automată. Poți denunța oricând contractul astfel:

 • accesează serviciul „Suport clienți - Soluții energetice E.ON”, categoria „Ieșire anticipată din contract E.ON ServExpress”
 • urmează pașii indicați
 • așteaptă vești de la noi prin e-mail

În cazul în care, ai avut servicii prestate cu cost mai mare decât cele achitate până la data încetării, datorezi diferența către E.ON. Pentru aceasta, îți vom emite o factură finală înainte de reziliere. Dacă nu ai avut servicii prestate, contractul se va denunța în maxim 30 de zile, fără a se emite facturi ulterioare.

Ai nevoie de ajutor?