Jurnal de călătorie, day #1: Prima zi pe Via Transilvanica

Încă nu-i dor picioarele și nici nu au avut parte de peripeții care să-i pună pe jar. A fost o încălzire lină, spun colegii care au făcut primii pași pe Via Transilvanica. Așa arată locurile prin care au trecut în prima zi de aventură!

Claudiu, leaderul echipei 1 Nord

Am plecat de la Putna și am ajuns la Sucevița. Tot drumul, prin pădure. Am făcut în jur de 20 de kilometri și nu am văzut țipenie de om. Doar un grup de trei persoane, care urmau traseul la fel ca și noi. A fost o zi ușoară, un traseu accesibil, chiar dacă pe drum forestier, a fost o diferență de nivel de numai 350 – 400 de metri. Dar am avut niște priveliști spectaculoase. Este o zonă curată, verde și o rută ce se poate face fără nicio grijă și de oameni care nu au îndrăznit niciodată să plece la un drum de zeci de kilometri.

Am povestit mult. Suntem o echipă foarte faină cu oameni comunicativi, dornici să exploreze, să cunoască țara și muntele. La Sucevița nimeni nu a ajuns obosit, dimpotrivă suntem încărcați de energie. De abia așteptăm să vină dimineața și să o luăm din loc. Ne așteptăm ca mâine să fie un traseu puțin mai greu, dar și mai frumos, pentru că ajungem până la o diferență de nivel de 1.200 de metri.

Vă salutăm din Bucovina și promitem să revenim și cu alte imagini din locurile superbe unde ajungem.

Ai nevoie de ajutor?