Jurnal de călătorie, day #26: Fapte bune pe drumul care unește

30 de copii din comuna Pianu de Sus, județul Alba, au aflat ce este energia și cum o folosim direct de la colegii noștri, în timp ce câteva familii dintr-un cătun uitat de lume au primit un mic ajutor din partea lor. Ambele echipe ne-au spus că drumeția este și mai frumoasă atunci când faci un bine pentru oamenii ce-ți ies în cale.

Echipa 13 Nord și-a schimbat astăzi coechipierii, dar a preluat de la bicicliștii de ieri curajul și buna dispoziție. La cârma ei a rămas același om, însetat de drumeție, Claudiu. Am avut parte de o călătorie mult mai relaxantă decât cea de ieri. Am mers 20 de km, cea mai mare parte a ei prin pădure și pe dealuri. Singurul sat prin care am trecut a fost Daia. Nu am avut net, ceea ce ne-a prins foarte bine, mai ales nouă, celor care lucrăm în Call Center, să nu vorbești o zi la telefon ni se pare ceva de neimaginat. Am avut niște discuții foarte faine între noi și nu am crezut vreodată că o astfel de călătorie te poate apropia de oameni în așa fel încât să-i cunoști în câteva ore și să ai impresia că îți sunt prieteni de-o viață. Și la birou mai disuctăm, ne întâlnim, mai povestim la o cafea, dar nu e același lucru. Drumeția pe Via Transilvanica ne unește pe noi ca oameni.Drumul nostru ne-a dus și pe la Șapartoc, un cătun din comuna Albești, județul Mureș, unde mai trăiesc astăzi 20 de familii, dintre care șase își duc traiul de pe o zi pe alta, pentru că nu au venituri și nici posibilitatea de a lucra undeva. 

Știam că o să ajungem prin aceste locuri izolate. Și am străbătut un drum de piatră de 7 km ca să ajungem aici. Însă, am plănuit de acasă să le oferim un ajutor, oricât de mic. 

Colegii de la CSR care asta fac tot timpul, caută oameni și locuri unde să lăsăm câte o faptă bună, ne-au ajutat și de data asta. Au pregătit pachete cu alimente pentru familiile nevoiașe și noi le-am adus dacă tot am ajuns în sat, să le arătăm că nu sunt uitate de lume. Bucuria pe care am văzut-o pe chipul acelor oameni este greu de descris. Dar pentru noi, faptul că am văzut că sunt semeni care își duc viața așa de greu ne-a emoționat și cred că astfel de lucruri ne leagă și mai tare. Ne face să fim recunoscători și ne dă puterea de a mai face bine. Cred că și despre asta este vorba când spunem #EnergiaLuiImpreuna.

Ai nevoie de ajutor?