Jurnal de călătorie, day #6: Viața în satele ce se ascund în munți

Încă de la început, Sile leaderul echipei 3 Nord și un pasionat de munte indiferent de anotimp, le-a garantat prietenilor din E.ON o experiență pe care aceștia cu siguranță vor dori să o repete.

Am pornit în aventura noastră pe Via Transilvanica din Vatra Dornei, cu rucsacurile pregătite și dorința de a străbate traseul montan care avea să ne aducă la Poiana Negri. Prima oprire am făcut-o la Salvamont Vatra Dornei, unde am întâlnit niște oameni foarte faini, care ne-au dat câteva sfaturi.

Cu toții ne-am gândit că vom întâmpina diverse provocări, dar debutul a fost cu adevărat dificil - o ascensiune abruptă pe un traseu de aproape 4 kilometri. Acea pantă ne-a pus la încercare rezistența fizică și mentală. Respirația noastră devenea tot mai grea, iar picioarele simțeau povara urcării.

Nu am întâlnit în drumul nostru oameni. Doar câțiva turiști și câțiva pe câmp, cu animalele. Dar când ai toată lumea în priviri, de acolo de sus din vârful muntelui și așa oameni faini în echipă, nu-ți lipsește nimic.

Ceea ce a făcut această zi specială a fost forța de a merge înainte. Cele două colege din echipa noastră au dat dovadă de o putere uimitoare în momentele dificile. Cu fiecare pas de pe traseu, cu fiecare privire motivatoare și cu fiecare cuvânt încurajator, ne-au amintit că suntem o echipă și că împreună putem depăși orice obstacol. Am înțeles cu toții de unde vine #EnergiaLuiImpreuna.

A fost impresionant să vedem cum ne-am susținut reciproc. De fiecare dată când unul din noi simțea că nu mai poate, am găsit cuvintele potrivite pentru a ne încuraja. Nu ne-am propus doar să terminăm traseul, ci să o facem cu capul sus și cu amintiri de neuitat. Ne-am concentrat pe pasul următor, pe priveliștea frumoasă a Munților Carpați și pe amintirea că această călătorie are un scop nobil.

Pentru echipa mea, acesta a fost doar început. Un test al rezistenței, dar și o lecție despre puterea echipei, chiar și atunci când lucrurile par dificile. Ne-am simțit norocoși să facem parte din această aventură pe Via Transilvanica și suntem nerăbdători să vedem ce ne așteaptă mâine. Oricare ar fi obstacolele, suntem hotărâți să le înfruntăm împreună, pentru că suntem mai puternici ca echipă și pentru că știm că scopul nostru merită fiecare pas pe acest traseu extraordinar.

Ai nevoie de ajutor?