Ce să iei în considerare atunci când alegi o centrală termică nouă?

Ghid practic cu 10 criterii care să te ajute în luarea unei decizii

8 practici pentru maximizarea investiției la prosumatorii cu panouri fotovoltaice

La ce să fii atent când achiziționezi o centrală termică?

1. Tipul centralei termice

Dintr-o gamă variată de centrale termice disponibile pe piață, alimentate de diverse tipuri de combustibili, îți recomandăm să alegi o centrală termică pe gaz, cu tehnologie în condensare. Consumul de energie este redus chiar și cu 30% față de o centrală tradițională, oferind încălzire uniformă și apă caldă menajeră instant.

2. Puterea centralei termice

Centrala termică trebuie dimensionată corect pe suprafața locuinței și necesarului de apă caldă. Este important să poți cere sfatul unui specialist pentru a alege centrala termică potrivită nevoilor tale. Astfel, eviți consumul suplimentar de energie sau uzura prematură a centralei.

3. Instalare și punere în funcțiune

Instalarea și punerea în funcțiune sunt operațiuni complexe care trebuie realizate de către personal autorizat, pentru a asigura siguranța, eficiența și funcționarea corectă a instalației.

Când punerea în funcțiune a centralei este realizează de către tehnicieni autorizați ANRE și ISCIR, tu ai liniștea sufletească că totul a decurs în siguranță, conform specificațiilor tehnice ale producătorului și că au fost respectate toate normele și reglementările în vigoare.

4. Kit de instalare inclus

Kitul de instalare conține un set de accesorii și componente predefinite care sunt necesare pentru a monta centrala termică în mod corect și sigur.

Este bine să te asiguri că centrala pe care o alegi vine la pachet și cu acest kit: robineți, țeavă pentru realizarea conexiunilor, fitting și regulator de gaz, racord flexibil gaz, cablu de alimentare, tubulatură de evacuare gaze arse, filtru y și scurgerea clasică pentru condens.

Astfel, eviți costurile suplimentare și știi exact ce cheltuieli să aloci în buget, încă de la început.

5. Garanție extinsă

Dacă ai posibilitatea, alege o centrală termică cu garanție extinsă pentru că îți oferă protecție suplimentară în caz de defecțiuni sau probleme tehnice, care pot apărea și după perioada standard de garanție.

6. Verificări, revizii tehnice periodice și alte intervenții la centrală

Reviziile și verificările periodice la centrala termică și instalația de gaze naturale nu sunt doar o obligație legală, ci și o necesitate pentru a asigura siguranța, confortul și funcționarea eficientă pe termen lung.

În plus, o centrală termică are nevoie de întreținere periodică, service și piese originale.

Știm că centrala se poate defecta chiar atunci când ți-e lumea mai dragă și mai știm că poate fi greu să găsești personal autorizat ANRE și ISCIR disponibil, fix atunci când ai nevoie mai mult.

Pentru a scăpa de griji, alege o soluție în care să ai incluse aceste servicii tehnice obligatorii, precum și intervenții pentru urgențe 24/7.

7. Opțiuni de plată

Alegerea modalității de plată este o decizie importantă care poate influența semnificativ bugetul familiei.

Opțiunea cu plată în rate nu pune presiune asupra bugetului disponibil, asigurându-ți flexibilitate financiară pentru alte proiecte. Deci, poate fi avantajos să alegi un instalator care să ofere soluții cu opțiuni de plată flexibile.

8. Brand și calitate

Alegerea unei mărci de încredere, recunoscută pentru performanța și calitatea produselor sale, poate fi o garanție în plus pentru fiabilitatea și durabilitatea centralei, de exemplu, prin utilizarea, unor piese premium și a unor funcții inovatoare.

De asemenea, alegerea unui instalator de încredere, cu renume pe piață, care dispune de certificări și de echipe de tehnicieni autorizați, care poate oferi mai multe servicii post-vânzare și pe care îl poți contacta 24/7, poate reprezenta o garanție în plus și un avantaj considerabil în procesul de luare a deciziei.

9. Funcții suplimentare

O centrală termică nouă este echipată cu funcții suplimentare, care pot îmbunătăți eficiența și confortul.

În general, ele oferă o monitorizare bună a consumului, control prin smartphone ce permite o încălzire inteligentă și acces de la distanță prin intermediul aplicațiilor mobile, ecran digital și elemente tactile, moduri eco, nivel de zgomot redus, etc.

10. Control termic al locuinței

Pentru o eficiență energetică optimă a locuinței, alege întotdeauna și un termostat compatibil. Fie că optezi pentru un termostat clasic sau inteligent, acesta îți asigură un confort sporit acasă și economii la energie.

În concluzie

O investiție informată îți va asigura confort și economii la factură pe termen lung. Înainte de a lua o decizie finală, consultă întotdeauna un specialist sau un instalator de încredere pentru a te asigura că iei cea mai bună alegere pentru casa și familia ta.

Venim cu vești bune! Pachetele cu centrală termică din oferta E.ON Life includ centrale termice în condensare de la branduri de renume, servicii complete, de la instalare și punere în funcțiune, până la verificări și revizii periodice la instalația de utilizare gaze naturale, asistență și intervenţii pentru urgenţe 24/7.

În plus, poți opta pentru un pachet cu garanție extinsă și plata în rate, fără avans, pe toată perioada contractuală.

Știi că ai totul inclus în costul ratelor lunare fixe și nu ai surprize neplăcute, indiferent de complexitatea lucrării.

 


Te-ar mai putea interesa și

Ce să faci să nu pierzi garanția centralei

Ce să faci să nu pierzi garanția centralei

Citește articolul
Când apar defecțiuni la centrala termică și de ce?

Când apar defecțiuni la centrala termică și de ce?

Citește articolul
Protejează ce contează cu detectoarele de fum și monoxid de carbon

Protejează ce contează cu detectoarele de fum și monoxid de carbon

Citește articolul
Ai nevoie de ajutor?