Ghețarii alpini se topesc. Se preconizează că vor dispărea complet până la sfârșitul acestui secol. În calitate de companie internațională de energie, avem responsabilitatea de a lua măsuri.
Împreună cu o echipă de angajați E.ON și ecologiști, am vizitat Ghețarul Mittelbergferner din Pitztal, Austria, pentru a atrage atenția asupra adevăratelor efecte ale crizei climatice. Călătoria și producția campaniei sunt toate compensate de emisii de carbon cu Climate Partner și AdGreen.
Nu trebuie să ne oprim aici. Împreună putem face mai mult. Prin mii de proiecte durabile și prin rețeaua noastră energetică, luăm acum măsuri pentru climă. Misiunea noastră este să punem la dispoziția tuturor o energie durabilă și soluții zi de zi.
Indiferent dacă dorești să faci un pas mic sau un salt uriaș, te putem ajuta să îți transformi casa, afacerea și orașul în unele sustenabile, eficiente energetic.
Vezi soluțiile noastre.
Soluția cu pompe de căldură aer-apă vine cu emisii reduse de dioxide carbon cu până la 20% mai mici decât centralele termice pe gaz și chiar cu până la 70% față de cele electrice.
Cu E.ON Green Life ai o soluție de climatizare completă, pentru încălzire iarna și răcire vara, cu consum redus de energie, cu impact redus asupra mediului și beneficii pentru confortul tău.
Soluția cu panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică necesară acasă, reduce de 25x emisiile de CO2 din atmosferă față de producția energiei având ca sursă cărbunele și de 10x emisiile când sursa sunt gazele naturale.
Soluția E.ON Solar Home este primul pas spre autonomia energetică și te transformă în prosumator.
Soluția de mobilitate electrică înseamnă acum reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, alături de lipsa taxelor şi o reducere majoră a costurilor de alimentare.
De la stații de încărcare, abonamente prepaid, consultanță și asistență 24/7, ai în noi un partener în fiecare călătorie din România și Europa.
Oferta de energie 100% verde, regenerabilă, ce folosește ca surse soarele, vântul, apa, pentru a produce energie electrică. Reduci cu 377 kg an de an, emisiile de CO2 și devii un cetățean verde.
Prieten cu pârtiile încă de la vârsta de 3 ani, acum și campion de raliu, crede că bucuria dată de adrenalina și libertatea acestor sporturi, trebuie să vină cu respect pentru mediu și acțiuni care să îl păstreze verde pentru generațiile ce vin. Astăzi, concurează cu o mașină electrică și a ales soluția E.ON Drive pentru a reduce amprenta de carbon.
„Cea mai importantă lecție de la natură, este că trebuie să fii parte din ea, nu trebuie să fii tu și natura. Via Transilvanica unește 600 de comunități din România și este drumul pe care ar trebui să mergem cu toții, indiferent de unde suntem.”
„Nu avem nevoie de mai multă energie. Trebuie doar să o folosim mai bine.”
„Simt că e greșit să nu folosim lucrurile regenerabile, atunci când ne sunt la îndemână. Cred că dacă fiecare face câte puțin, ne va fi tuturor mai bine.”
„Cred că oamenii de știință au spus și au vorbit destul. Acum se așteaptă un răspuns similar și din cealaltă parte. Oamenii trebuie să înțeleagă că schimbările climatice sunt reale și că e nevoie să facă ceva în privința asta.”
„Prin munca mea în domeniul încărcării autovehiculelor electrice, ofer soluții cu zero emisii de dioxid de carbon.”
„Din cauza poluării, ghețarii se topesc, iar aceasta ne pune viața în pericol. Vreau doar să am mai multă grijă de natură, de climă.”
„Încerc să petrec mult timp în natură, acolo mă încarc cu energie. Avem multe cunoștințe, pricepere și tehnologie. Trebuie doar să muncim împreună pentru a găsi soluții eficiente din punct de vedere al resurselor.”
Ne inspiră peste 50 de milioane de clienți din întreaga Europă. O rețea de oameni ca tine, care își unesc forțele și găsesc modalități de a economisi energie, chiar din zona de confort, de acasă. Alătură-te și tu! Cu gesturi mici, reușim împreună. Descoperă sfaturile noastre.
Vizionează cele 100 de sfaturiÎn Berlin, energia este utilizată în moduri extrem de eficiente. Aici, 4 proiecte E.ON salvează peste 30.000 de tone de CO2 pe an. Reciclarea și reutilizarea sunt cuvinte cheie.
Proiectul vizionar Berlin Tegel devine mai sustenabil prin utilizarea unei rețele de încălzire cu temperaturi joase, ce funcționează pe bază de energie regenerabilă și pe reutilizarea căldurii reziduale.
În proiectul locuințelor accesibile Schönefeld, o instalație de cogenerare de biometan conectată la rețeaua electrică locală alimentează districtul cu căldură și realizează o eficiență remarcabilă.
Sub complexul de birouri Koppenstraße UP!, căldura în timpul iernii și frigul din timpul verii, existente în conductele de canalizare, sunt utilizate și reciclate în energie încălzire și răcire. Astfel se reduc la jumătate emisiile de CO2.
Prin rețeaua de încălzire, răcire și electricitate în combinație cu o centrală, emisiile de CO2 ale imensului Campus Adlershof pentru tehnologie și știință sunt reduse cu mii de tone.
În inima Londrei se află cea mai mare centrală urbană termică și electrică combinată din Marea Britanie. Am numit această centrală subterană unică: „Citigen”. O rețea modernă, cu motoare cu ardere internă, care furnizează încălzire, electricitate și climatizare aglomeratului oraș. Devine astfel, nu doar o centrală unică, ci și un exemplu remarcabil al puterii lui „Împreună”.
Ne-am unit forțele cu localnici, ingineri și furnizori de energie pentru a construi primul sistem energetic suedez administrat pe plan local. Pentru circa 140 de gospodării din Simris, energia este generată de turbine eoliene și panouri solare, susținute de un sistem de baterii care continuă să le furnizeze oamenilor energie, chiar și atunci când soarele nu strălucește sau vântul nu suflă. În totalitate autonom și auto-sustenabil.
La fel ca stațiile spațiale, hotelul Radisson Blu din Frankfurt folosește o tehnologie bazată pe celule de combustie, ce funcționează ca o baterie mare și foarte puternică pentru a produce energie și căldură în mod sustenabil. Rezultatele soluției implementate cu E.ON? Cu 600 tone mai puține emisii de CO2 pe an, 3 GWh de energie și 2 GWh de căldură produși de celula de combustie, adică aproape 80% din nevoia de căldură și electricitate a hotelului.
*Calcul bazat pe emisiile de CO2 evitate, datorită utilizării de echipamente sustenabile și proiectelor conectate la rețeaua E.ON în Europa, în comparație cu nivelurile medii de CO2 emise de producția de energie neregenerabilă.