Împreună
nu avem limite

 „Împreună” reprezintă un „Noi” colectiv, o invitație de a contribui și schimba ceva pentru fiecare, pentru societatea noastră și planeta pe care trăim. Când acționăm și lucrăm împreună, fiecare gest mic contează și nu există limite pentru ceea ce putem realiza. Cu fiecare schimbare, lumea va fi un loc mai curat și mai verde pentru fiecare dintre noi. Lucrând împreună, putem depăși marile provocări ale prezentului și putem face viitorul mai sustenabil și mai bun pentru noi toți.

Pentru că împreună nu cunoaștem limite.

Soluții energetice pentru un viitor mai verde

Împreună cu tine, ne străduim să avem un viitor mai bun, mai sustenabil și mai curat, cu soluții energetice la fel de diverse ca lumea în care trăim. Ne dorim ca produsele și serviciile noastre nu doar să îmbunătățească viața clienților noștri, ci și să ajute la crearea unui viitor mai bun pentru noi toți.

100 de idei
pentru planetă

Ne inspiră peste 50 de milioane de clienți din întreaga Europă. O rețea de oameni ca tine, care își unesc forțele și găsesc modalități de a economisi energie, chiar din zona de confort, de acasă. Alătură-te și tu! Cu gesturi mici, reușim împreună. Descoperă sfaturile noastre.

Vizionează cele 100 de sfaturi

Decoperă și inspiră-te și de alte comunități din Europa

instalatie de cogenerare

Berlin - un oraș reinventat

În Berlin, energia este utilizată în moduri extrem de eficiente. Aici, 4 proiecte E.ON salvează peste 30.000 de tone de CO2 pe an. Reciclarea și reutilizarea sunt cuvinte cheie.

Proiectul vizionar Berlin Tegel devine mai sustenabil prin utilizarea unei rețele de încălzire cu temperaturi jose, ce funcționează pe bază de energie regenerabilă și pe reutilizarea căldurii reziduale. 

În proiectul locuințelor accesibile Schönefeld,  o instalație de cogenerare de biometan conectată la rețeaua electrică locală alimentează districtul cu căldură și realizează o eficiență remarcabilă.

Sub complexul de birouri Koppenstraße UP!, căldura în timpul iernii și frigul din timpul verii, existente în conductele de canalizare, sunt utilizate și reciclate în energie care încălzește și răcește locul. Acest lucru economisește aproape jumătate din emisiile de CO2.

Prin rețeaua de încălzire, răcire și electricitate în combinație cu o centrală combinată de căldură și energie electrică, emisiile de CO2 ale imensului Campus Adlershof pentru tehnologie și știință sunt reduse cu mii de tone.

reutilizare caldura
centrala urbana termica si electrica

Citigen Londra: Generează energie pentru o nouă generație

În inima Londrei se află cea mai mare centrală urbană termică și electrică combinată din Marea Britanie. Am numit această centrală subterană unică: „Citigen”. O rețea modernă, cu motoare cu ardere internă, care furnizează încălzire, electricitate și climatizare aglomeratului oraș Londra. Devine astfel, nu doar o centrală unică, ci și un exemplu remarcabil al puterii lui „Împreună”.

Välkommen în Simris, primul oraș 100% sustenabil din Suedia

Ne-am unit forțele cu localnici, ingineri și furnizori de energie pentru a construi primul sistem energetic suedez administrat pe plan local. Pentru circa 140 de gospodării din Simris, energia este generată de turbine eoliene și panouri solare, susținute de un sistem de baterii care continuă să le furnizeze oamenilor energie, chiar și atunci când soarele nu strălucește sau vântul nu suflă. În totalitate autonom și auto-sustenabil. 

oras 100% sustenabil
sustenabilitate

Cum utilizezi tehnologia spațială pentru a genera energie?

La fel ca stațiile spațiale, hotelul Radisson Blu din Frankfurt folosește o tehnologie bazată pe celule de combustie, ce funcționează ca o baterie mare și foarte puternică pentru a produce energie și căldură în mod sustenabil. Rezultatele soluției implementate cu E.ON? Cu 600 tone mai puține emisii de CO2 pe an, 3 GWh de energie și 2 GWh de căldură produși de celula de combustie, adică aproape 80% din nevoia de căldură și electricitate a hotelului.

Ai nevoie de ajutor?