Aprecieri care ne dau un plus de energie

Ne mândrim să fim partenerii unor companii românești de succes, cu tradiție pe piața internă, dar și internațională.

Ne-au adus împreună obiectivele de creștere sănătoasă ale unui business, dar și valorile comune ce stau la baza activităților noastre. 

Urmărește testimonialele acestora și descoperă cum soluțiile E.ON susțin concret planurile partenerilor noștri și, în același timp, clădesc un viitor mai mai verde pentru generațiile ce vin, prin reducerea amprentei de carbon.

Niciun obiectiv nu e imposibil când acționăm împreună.

 

Cu soluțiile integrate E.ON PV Prosumer și E.ON Drive, Serpico și-a redus cu 90% consumul de energie din rețea

Serpico Trading este un bussines de familie românesc, având peste 30 de ani de experiență în import și distribuție de produse alimentare.

Parteneriatul dintre noi și Serpico a început prin instalarea soluțiilor integrate de eficiență energetică, iar ulterior s-a extins cu furnizarea de energie electrică și gaze naturale.

Prin implementarea soluțiilor de eficiență energetică, Serpico devine din ce în ce mai independent energetic reducând costurile și consumul energetic, dar și amprenta de CO2 cu 90 de tone anual.

Cu soluţia E.ON Photovoltaic, THIMM şi-a redus consumul de energie electrică din reţea cu 30%. Astfel, emisiile de CO2 scad anual cu 250 de tone

Grupul THIMM este o companie multinaţională cu 13 locaţii în 5 țări europene: România, Franța, Polonia, Germania și Cehia.

Thimm Packaging este producator de ambalaje din carton ondulat şi a intrat pe piața din România în anul 2006, fiind una din cele mai profitabile firme ale grupului.

Parteneriatul cu E.ON a început în 2006 pentru furnizarea de gaze naturale. În 2022 s-a extins colaborarea, atât pe energie electrică, cât și pe soluții energetice, prin instalarea unei centrale electrice fotovoltaice pentru autoconsum, cu o putere instalată de 931,84 kWp - 800 kW, iar valoarea investiției fiind de 612.808,50 de euro.

Prin instalarea centralei fotovoltaice, THIMM își reduce cu 30% consumul de energie din rețea, contribuind astfel la protejarea mediului înconjurător prin reducerea emisiilor de CO2.

Soluții de mobilitate electrică la cheie pentru SEZAMO

Pentru a proteja mediul și pentru o mai bună optimizare a costurilor, Sezamo România a fost prima divizie din grup care a ales varianta cu flotă auto full electrică, iar parteneriatul cu E.ON Energie România a prins contur în mod natural, mai ales că nu este prima colaborare a celor doi parteneri. 60 de stații de încărcare Alfen 22 (22 kW) au fost instalate și puse în funcțiune în parcul auto Sezamo în mai puțin de 3 luni.

Prin implementarea soluției E.ON Drive, Sezamo România și-a redus emisiile de carbon cu 345 tone, chiar din perioada precedentă lansării oficiale, echivalentul a 14.000 de copaci, iar efectele pozitive se simt puternic și în costuri. De exemplu, la o medie de 5.000 km/ lună, costurile de mentenanță al mașinilor a scăzut cu 14%, iar costurile de exploatare, în comparație cu mașinile convenționale, sunt cu 180% mai mici.

Don Pedro își produce 30% din necesarul total de energie al companiei

Don Pedro, unul dintre cei mai mari jucători pe piața de hârtie tissue din țară, deține acum un sistem de generare a energiei electrice prin panouri fotovoltaice, care ajunge la o valoare de peste 1.038.286 de euro și o capacitate de producție de 858,96 kWp. În etapa a-5-a proiectului, se vor adăuga încă 100 kWp la cantitatea de energie produsă deja.

Împărtășirea unor valori comune transformă clasicele colaborări în povești de succes pe teren lung, pentru business, pentru planetă, pentru oameni.

Transparent Design își produce 1.460 MWh de energie electrică pe an

Transparent Design, companie privată de familie înființată în 2005 este astăzi, cel mai mare procesator de sticlă groasă și securizată din România. În aproximativ un an de la semnarea contractului, E.ON a implementat un sistem fotovoltaic format din 2.784 de panouri, instalate pe acoperișul halei de producție, al depozitelor și pe sol. Cu o putere nominală instalată de 1.286 kWp, centrala asigură anual, 1.460 MWh de energie electrică regenerabilă pentru companie. Până la final de an, extindem proiectul cu încă 624 de panouri fotovoltaice cu o putere de aprox. 284 kWp. Contribuția la protejarea mediului înconjurător prin reducerea emisiilor de CO2 va ajunge astfel la 405 de tone pe an.

 

Proumin își acoperă peste 80% din consumul de electricitate fără costuri

Proumin a pornit la drum în urmă cu 30 de ani ca afacere de familie, devenind astăzi un important jucător în industria producției de materiale grele din România, și de peste hotare.

Ne-am alăturat planurilor lor în 2020, mai întâi ca furnizor de energie, iar după câteva luni, am semnat primul contract pentru o soluție E.ON PV Prosumer. În 2022, am încheiat un al doilea contract, iar a doua centrală fotovoltaică urmează a fi pusă în funcțiune la început de 2023.

Nagel Holding își acoperă 30% din consumul de electricitate fără costuri

Nagel Holding este despre investitori străini care și-au pus încrederea în România, pentru a construi un business relevant aici. Din 1995 operează în activitatea de sablare și vopsire industrială, pentru clienți interni și internaționali.

Colaborarea cu noi a început în 2020 pentru furnizarea de energie electrică, iar în 2021 a fost semnat contractul pentru o centrală fotovoltaică de 100 kW E.ON PV Prosumer.

Kynita nu mai are facturi de consum energie electrică de achitat

Kynita SRL este o poveste de succes cu 27 de ani de experiență în industria de produse chimice și de materii prime din România.

Parteneriatul nostru a început în 2019 când ne-a ales ca furnizor de energie, iar în 2021 am extins această colaborare prin instalarea unei soluții E.ON PV Prosumer cu panouri fotovoltaice și o putere instalată de 100 kW.

Carpatis și-a redus cu 15% pe an consumul și costurile cu energia electrică

Carpatis SRL activează în industria de prelucrare a cărnii și producției de preparate din carne. Dacă în 1991 producția zilnică se ridica la 300 kg, astăzi, compania din Suceava livrează zilnic 20 de tone de produs finit datorită investițiilor constante în automatizări și tehnologie.

I-am fost alături ca furnizor integrat de electricitate și gaze naturale din 2005, iar în 2020, am semnat un contract pentru livrarea primei centrale fotovoltaice E.ON PV Prosumer.

Ce spun partenerii noștri?

Suntem un consumator mare de energie datorită tehnologiei folosite la securizarea sticlei, iar creșterea prețului are un impact major asupra costurilor noastre de producție. Parteneriatul cu E.ON a reprezentat o măsură cheie și firească în gestionarea afacerii noastre. Energia verde este un factor important ce va genera avantaje concurențiale în timp pentru compania noastră.

Alina Nechifor - Transparent Design, Popești-Leordeni

Din momentul în care am agreat oferta, în mai puțin de două săptămâni am avut prima centrală fotovoltaică instalată. Soluția „la cheie” înseamnă că nu trebuie să te gândești la nimic, obții produsul finit fără să întrerupi procesul de fabricație. Costurile sunt fixe, lunare, ai surpriza să fie mai profitabilă decât cea mai bună ofertă de la bancă.

Lucian Zima - Proumin, Satu Mare

Businessul nostru vine cu un impact sever asupra mediului, iar clienții ne întreabă „ce faceți voi pentru mediu?”. Cu E.ON PV Prosumer suntem deja pregățiți pentru următorul deceniu. Când mă uit pe diagrama de prosumator și văd că luna asta am produs curentul meu și plătesc o mică diferență, îmi pune un zâmbet pe față la final de zi.

Ruben Nagel, Nagel Holding, Arad

Trebuie să ne orientăm spre produse mai curate, într-un mediu mai puțin nociv, pentru că am învățat că bun cu bun se face bun. Am ales soluția de panouri fotovoltaice de la E.ON pentru optimizarea costurilor și pentru acces la o energie curată.

Aurel Burac - Carpatis, Suceava

Instalarea a fost foarte ușoară pentru noi, nu a interferat deloc cu activitatea noastră, nu au fost întreruperi ale energiei electrice. Am ales soluția de finanțare de la E.ON pentru a nu bloca cash-flow-ul firmei și am preferat să direcționez banii spre alte investiții.

Ionel Niță - Kynita, Râmnicu Vâlcea

Împreună, reducem amprenta de carbon cu
612 tone pe an.

Ai nevoie de ajutor?