De ce să alegi o pompă de căldură?

Pompele de căldură sunt o modalitate sustenabilă și eficientă de a încălzi și răci clădiri cu suprafețe mari, ca de exemplu: hoteluri, hale industriale, blocuri de locuințe, pensiuni sau spații comerciale și de a produce apă caldă menajeră, reducând costurile, dar și amprenta de dioxid de carbon.

Cu o tehnologie prietenoasă cu mediul, ele extrag energie termică din sol, apă sau aer și, cu ajutorul unui compresor, transferă căldură către instalația interioară: radiatoare, pardoseală etc., fiind eficiente la temperaturi de până la -20°C.

Prin inversarea direcției de circulație a aerului, ele pot asigura într-un mod eficient și răcirea locațiilor tale pe timpul verii, prin instalarea de ventiloconvectoare sau răcire pasivă prin pardoseală.

Pompele de căldură sunt sisteme flexibile și versatile, pot fi extinse în sisteme cascadă și, prin urmare, pot fi adaptate rapid și ușor la orice cerere de încălzire și răcire a locațiilor tale.

Solicită o ofertă aici

Te sunăm în cel mai scurt timp pentru a găsi împreună soluția potrivită pentru afacerea ta.

 
Știai că o pompă de căldură te ajută să economisești până la 75% din energia electrică, comparativ cu încălzirea tradițională?

Care sunt avantajele?

*Coeficientul de performanță (COP) indică eficiența pompelor de căldură și reprezintă raportul dintre energia termică obținută și cantitatea de energie electrică utilizată pentru funcționarea pompei de căldură. Cu cât COP este mai ridicat, cu atât utilizează mai puțină energie electrică pentru producerea de căldură. Pentru 1 kWh de energie electrică folosit, pompa de căldură poate furniza până la 5 kWh de căldură (energie termică).

Cum ai putea folosi o soluție cu pompă de căldură pentru afacerea ta?

Hală industrială

Cu un sistem de climatizare cu pompe de căldură, instalat în cascadă, temperaturile din hală pot fi ajustate ușor, individual și rapid pentru fiecare zonă. Datorită modulelor de sistem scalabile (generare de căldură, răcire și producere apă caldă) sunt asigurate condiții ambientale ideale pentru desfășurarea activităților zilnice în condiții ideale și confort sporit.

HoReCa

Indiferent că deții un restaurant, o pensiune de câteva camere sau un hotel de dimensiuni mari, pompele de căldură conectate în cascadă reprezintă o soluție inteligentă prin care vei putea încălzi, răci și alimenta unitatea cu apă caldă menajeră, în sistem centralizat. În același timp, vei folosi o tehnologie de viitor care garantează oaspeţilor o şedere confortabilă şi ție costuri de funcţionare reduse. 

Produse din oferta E.ON Green Life

La E.ON, găsești o gamă variată de pompe de căldură aer-apă. Oferta noastră include modele și configurații personalizate de la producătorii de renume Vaillant și NIBE, monobloc sau split, în funcție de locuința și nevoile tale. Solicită o ofertă și află mai multe.

Package Image

Vaillant cu uniTower

De la 1.283 lei/lună
  • Modele Vailant aroTHERM (split) și aroTHERM Plus (monobloc)
  • Gama de putere: 5 kW, 7kW, 10kW, 12kW
  • Cu agent termic între unitatea exterioară și interioară
  • Compresor echipat cu Inverter
  • Funcționare pe branșament monofazat sau trifazat
  • Funcționare silențioasă
  • Eficiență ridicată și costuri de operare reduse, COP peste 5

Echipamente incluse:

  • Pompă de căldură cu unitate exterioară aroTHERM/aroTHERM Plus
  • Unitower VWL
  • Automatizare cu funcție termostat, bilanț energetic și senzor exterior
  • Buffer indirect tip VPS R100/1 M (încălzire și răcire)
  • Modul de extensie VR 70 pentru 2 circuite de încălzire
  • AparatuI de comandă la distanță VR 91
Package Image

NIBE cu modul interior

De la 1.405 lei/lună
  • Modele Nibe F2120/S2125/F2040 (monobloc) și AMS10/AMS20 (split)
  • Gama de putere: 6 kW, 8kW, 10 kW, 12kW, 16kW, 20kW
  • Cu agent termic între unitatea exterioară și cea interioară
  • Compresor scroll controlat cu Inverter și tehnologie EVI
  • Funcționare pe branșament monofazat sau trifazat
  • COP foarte ridicat, chiar și la temperaturi exterioare coborâte (-25⁰C)
  • Ventilator silențios, nivel minim de zgomot

Echipamente incluse:

  • Pompă de căldură Nibe fabricată în Suedia
  • Modul interior compact NIBE VVM/BA-SVM (include boiler de capacitate mare din inox, buffer agent termic, pompă de circulație, adițional electric inteligent cu funcționare în trepte, controler cu display touch multicolor, pregătit pentru control vocal cu boxe inteligente, reglementare în funcție de prognoza meteo)
  • Conductă scurgere condens cu fir electric încălzitor NIBE KVR
  • Acces gratuit la NIBE myUplink pentru vizualizare din internet (wi-fi/cablu)

 

*Rata include tva și este calculată pentru o perioadă contractuală de 5 ani. Prețul final se stabilește după vizita de evaluare și întocmirea devizului tehnic.

De ce să alegi E.ON Green Life?

Soluție "la cheie"

De la consiliere, livrarea echipamentelor, până la instalarea sistemului, punere în funcțiune și mentenanță, ne ocupăm noi de tot. Soluția include atât echipamentele principale, cât și echipamentele conexe: buffer, boiler, senzor, controler, acces în aplicație.

Plată avantajoasă, în rate

Te bucuri de plată flexibilă. Poți achita integral sau în rate lunare direct pe factura de energie, cu contract pe 1, 3 sau 5 ani.

Proiectare personalizată

Tehnicienii noștri configurează soluția de încălzire în funcție de specificul locuinței tale, amplasarea geografică, modul în care dorești să încălzești imobilul: prin pardoseală, radiatoare, ventiloconvectoare.

În plus, ai

Garanție extinsă

Te bucuri de garanție extinsă pentru echipamente, pe toată perioada contractuală.

Mentenanță inclusă

Asigurăm mentenanța pompei de caldură, vizitele anuale pentru verificarea instalației, service și înlocuirea echipamentelor defecte.

Cum funcționează pompele de căldură?

pompe de caldura aer-apa

Tehnologia utilizată de pompele de caldură aer-apă funcționează pe principiul termodinamicii gazelor, prin tehnologia de comprimare a vaporilor.

Cu ajutorul unui ventilator, aerul din exterior ajunge în interiorul pompei de caldură și, de aici, într-un vaporizator. Acesta este conectat la un sistem închis ce conține un agent de răcire care se transformă în stare gazoasă chiar și la cele mai scăzute temperaturi.

Vaporii agentului frigorific intră în compresor unde ajung la temperatura necesară pentru a putea fi distribuit în instalația de încălzire a casei. La ieșirea din condensator, agentul frigorific se transformă din nou în stare lichidă și ciclul se repetă.

Pentru climatizarea clădirii pe timpul verii, întreg procesul se poate inversa.

Ai nevoie de ajutor?