Ce este eficiența energetică?

Într-un limbaj popular, am putea defini eficiența energetică ca fiind „arta de a face mult, cu puțin” și expresia capătă amploare dacă te gândești că aici este vorba de resursele limitate ale mediului, dar și de resursele tale financiare. În definitiv, eficiența energetică se traduce prin fiecare alegere și gest pe care îl poți face pentru a genera mult (sau cel puțin suficient) cu o cantitate cât mai mică de energie și implicit, mai puțini bani.

Noi, la E.ON, ne-am propus nu doar să uniformizăm percepția asupra eficienței energetice, ci să o aducem în casa și viața ta prin tot ceea ce facem. 

Generezi viață pentru acasă, faci lumină acolo unde este întuneric sau descoperi lumea la volan, toate acestea cu un consum controlat de energie, cu respect și grijă pentru ce te înconjoară, pentru tine și ai tăi.

Vrem să facem să conteze fiecare pas al tău către eficiență energetică.

Green Steps e din nou live în aplicația E.ON Myline

Am relansat programul Green Steps și te invităm la drumeție. Fiecare kilometru pe care-l parcurgi pe Via Transilvanica înseamnă o reducere de 6 lei pe facturile tale de soluții pentru eficiență energetică: E.ON Green Home, E.ON Solar Home, E.ON Life sau E.ON Cool. Ai mai multe soluții de la noi? Reducerea se cumulează!

Ce mai aștepți? Echipează-te corespunzător și descoperă #DrumulCareUnește la picior sau pe bicicletă. Te încarci cu energia pozitivă, iar noi te recompensăm cu minus la factură.

Accesează Green Steps din aplicația mobilă E.ON Myline și începe o cursă nouă pe frumoasele plaiuri ale României. 

Accesează E.ON Myline pe Android Accesează E.ON Myline pe IOS

Ce ai face dacă ai ști câți bani poți salva zi de zi?

Am parcurs perioade care ne-au pus în fața unor alegeri dificile: confort versus nevoi de bază. Toate cauzate de creșterea prețurilor la energie și, în consecință, de scăderea calității traiului zilnic.

Astăzi însă, putem face alegeri inteligente pentru acasă, care să nu ne afecteze confortul și în același timp să facem economii. Ba mai mult, să fim mai responsabili și cu mediul înconjurător prin reducerea amprentei de carbon.

Hai să descoperi cum eficiența energetică este o alegere firească astăzi, cu beneficii pentru tine și ai tăi pe termen lung.

Află cum cu soluțiile noastre, poți economisi bani în fiecare zi, lună de lună, an de an și poți investi din nou în ceea ce contează.

Când alegi soluțiile pentru eficiență energetică de la noi

Devii prosumator și economisești 8.500 lei/an

atunci când alegi soluția de panouri fotovoltaice E.ON Solar Home. Produci - vinzi - cumperi energie din sursă solară după ce noi ne ocupăm de tot procesul:

 • livrare și instalare sistem fotovoltaic 3 - 20 kW
 • servicii de consultanță, elaborare proiect și documentație
 • 15 ani garanție panouri și 10 ani garanție invertor
 • anual, servicii de mentenanță și verificare
 • asistență tehnică în cazul defectării sistemului fotovoltaic
Solar PV fotovoltaice
Solar PV fotovoltaice

Te bucuri de electricitate 100% verde

Cu E.ON Green Home faci trecerea spre energia sustenabilă, de la vânt, apă și soare. Știai că alegând un abonament de electricitate din 100% surse regenerabile, îți reduci anual amprenta de CO2 cu aproximativ 377 kg?

În plus:

 • achiziționezi E.ON Green Home 100% online
 • ai preț plafonat
 • primești factura lunară, electronică
 • devii cetățean verde

Nu montezi doar un aer condiționat

atunci când alegi soluția de răcire E.ON Cool. Economisești 150 lei anual datorită tehnologiei Inverter la pachet complet cu echipamente de Clasă A+++ de la cei mai renumiți producători și:

 • livrare, montaj în 3-5 zile
 • servicii anuale de întreținere
 • până la 5 ani garanție extinsă
 • 24/7 asistență tehnică și intervenții pentru urgențe, în valoare de 900 lei/an
Solar PV fotovoltaice
Solar PV fotovoltaice

Nu înlocuiești doar o centrală termică

atunci când alegi soluția de încălzire E.ON Life. Ai un pachet complet cu beneficii pentru casă și economii de 900 lei/an.

 • servicii complete de la livrare, instalare și punere în funcțiune
 • verificări și revizii tehnice periodice
 • până la 7 ani garanție extinsă
 • 24/7 asistență tehnică și intervenții pentru urgențe, în valoare de 600 lei/an

și faci mai multe pentru tine și ai tăi

Ce vei face cu economiile generate?

Panourile fotovoltaice generează economii într-adevăr. Acum și cu ajutorul de la stat prin Casa Verde, merită, fiindcă amortizez costurile repede. Aș investi apoi în alte surse de venit și educația copiilor.

Cristina

Noi am reușit să economisim chiar mai mult cu E.ON Life și ne-a ajutat acest lucru. Am direcționat acești bani spre copiii noștri.

Miruna

Din experiență, știu că se economisesc bani serioși cu astfel de panouri fotovoltaice, care altfel ar fi dați pe factura de consum. Strâng bani pentru o mașina electrică.

Andrei

Am achiziționat un AC eficient energetic, iar ce economisim păstrăm pentru vacanță.

Andreea Silvia

Am cam făcut tot ce se poate face într-un apartament de bloc. Am instalat centrală, am izolat și schimbat ferestrele, am pus becuri LED, iar electrocasnicele sunt de Clasă A. Acum investesc la bursă!

Ana

Părinții mei au schimbat centrala anul trecut și consumul lor e mult mai mic comparat cu cel al vecinilor. Vor să facă o excursie acum că au redus din costuri.

Andreea

Descoperă și alte soluții sustenabile de la E.ON

pompe caldura aer-apa

Ai de 5x mai multă căldură și consum redus de energie

când alegi o soluție de încălzire, răcire și apă caldă cu pompe de căldură aer-apă E.ON Green Life. Prin folosirea aerului exterior, echipamentele de Clasă A+++ și un coeficient de performanță sezonieră de peste 5, îți pot garanta confort mărit atât iarna, cât și în zilele toride de vară, cu un consum mai mic decât cazanele electrice și aparatele cu combustie. Se bucură și mediul, fiindcă reduci cu 3.800 kg anual emisiile de CO2.

statii incarcare autovehicule electrice

Faci călătorii electrizante, cu 0 emisii de CO2

când alegi o soluție cu stații de încărcare autovehicule electrice E.ON Drive. Pentru mobilitate electrică neîntreruptă instalăm echipamente, te bucuri de o rețea publică în țară și Europa, reduci semnificativ costurile de alimentare, plus:

 • livrare, instalare, realizare instalație electrică și punere în funcțiune
 • anual, verificări ale conexiunilor electrice

 

E.ON Life cu centrală termică - Consum redus cu până la 30% față de o centrală tradițională, datorită tehnologiei în condensare cu randament și eficiență sporite. La o reducere a consumului de 3 MWh/an x 310 lei/MWh (tva inclus) generează o economie anuală de 930 lei, pentru un consum mediu de 11.97 MWh /an/client. E.ON Cool cu aer condiționat - Consum redus cu până la 33% pentru un aparat cu tehnologie Inverter, cu randament și eficiență sporite. La un consum de 0,5 MWh/an/client reducerea de consum ar fi aprox. 155 lei/an. E.ON Solar Home cu un sistem de 5kW și o producție 6.300 kWh/an. Economia de 8.500 lei/an reiese pentru un consum din producție de 310 kWh ș injecție de 420 kWh, la care se aplică costurile cu energia consumată și valoarea energiei injectate (aprox 1,3 lei/kWh tva inclus). Am considerat că doar 35% din producție se consumă, iar restul se injectează în rețea. 

Regulamentul campaniei „Green Steps” valabilă până pe 31.12.2024. poate fi consultat aici.

Ai nevoie de ajutor?