alaturi de ucraina

250.000 de euro către Crucea Roșie pentru ajutorarea refugiaților din Ucraina

Credem în puterea solidarității și încercăm să venim în ajutorul oamenilor alungați de război. E.ON donează 250.000 de euro către Crucea Roșie Română pentru achiziționarea de paturi, saltele, pături, alimente neperisabile, apă, medicamente, stații de încărcare electrice necesare ajutorării refugiaților din Ucraina. Această donație este un prim ajutor, însă vom continua eforturile pentru a identifica spații pretabile pentru cazarea refugiaților și vom oferi sprijin pentru transportul acestora, de la graniță până la adăposturi. De asemenea, suntem în colaborare directă cu Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (I.G.S.U.) pentru a ajuta cât mai mulți oameni care trec granița în aceste momente dificile.

Energie in Scolile Copilariei

Investim în infrastructura şcolară prin proiectul Energie în Şcolile Copilăriei

După 9 ani, ne mândrim cu peste 40.000 de elevi şi profesori care îşi desfăşoară activitatea în condiţii mai bune. 

Astfel, proiectul Energie în Şcolile Copilăriei, merge mai departe cu energie deplină şi 2 dintre cele 11 instituţii planificate pentru anul acesta deja finalizate.

Construim pentru noi şi generaţiile viitoare: Via Transilvanica

În 2021, traseul Via Transilvanica a fost extins cu încă 100 km cu ajutorul clienţilor noştri.

Alături de cei care şi-au activat factura electronică E.ON, am dovedit din nou că atunci când ne unim forțele și acționăm împreună putem realiza lucruri mărețe.

Via Transilvanica
Asociatia Zi de Bine

Gesturi mici pentru comunități mari

Printre cauzele pe care le identificăm şi rezolvăm alături de Asociația Zi de Bine sunt: sănătatea emoţională a adolescenţilor, educaţia în comunităţile rurale, problemele cu care se confruntă persoanele nevăzătoare, copiii cu părinţi migranţi sau cazurile extreme de violenţă domestică sau sărăcie. 

Punem siguranţa pe primul loc

Ai grijă la cea mai mare grijă: siguranța copilului tău!“ este campania prin care ne propunem să dăm glas unor probleme mai puţin abordate: siguranţa copiilor în propriile case. În acest sens, ne-am propus să îi ajutăm pe părinţi să conştientizeze aceste pericole şi să înlocuiască neglijenţa şi neatenţia cu grija pentru cei mici.

Campania E.ON: Siguranta copilului tau

Alte proiecte de responsabilitate socială E.ON

cont E.ON Myline
1 cont E.ON Myline = 1 copac plantat

În 2021, ne-am continuat promisiunea şi am plantat 27.000 de copaci în Sighişoara şi Suceava. 15.000 dintre ei au fost plantaţi pentru toţi clienţii care şi-au activat facturile electronice în luna aprilie, atunci când am sărbătorit Ziua Pâmântului.

utilizarea eficienta a energiei
Energie pentru viitor

Competiția Energie pentru viitor și-a anunțat câștigătorii. Mulțumim tuturor elevilor preocupați de dezvoltarea sustenabilă a României, care ne-au prezentat idei despre modul în care vor fi alimentate orașele lor cu energie în viitor.

Am premiat 15 proiecte, iar fiecare elev câștigător a primit un laptop. Împreună pentru un mediu mai verde, bazat pe soluții energetice sustenabile.

Viitor sustenabil
Școala verde: un viitor sustenabil

Concursul interşcolar Şcoala Verde a adunat la start peste 150 de echipe formate din elevi preocupaţi de ecologie. Am invitat școlile gimnaziale să înscrie în competiție proiecte în care copiii își pun în valoare cunoștințele despre protejarea mediului, dar și creativitatea în a folosi materiale reciclabile și am premiat trei școli cu câte un premiu de 3000 de euro. 

Împreună punem binele în lumină

În ultimii 5 ani, am dăruit 1 milion kWh de energie celor care au avut nevoie de ajutor.

Am făcut la fel și de data aceasta, când mii de români aflați în situații grele cauzate direct sau indirect de pandemia #coronavirus au primit câte 100 kWh, gratuit. Împreună cu voi, am dăruit 250.000 kWh. 

La finalul anului 2021, 500.000 kWh, cea mai mare cantitate de energie oferită de E.ON Energie România până acum în cadrul campaniei „Dăruiește Lumină”, au ajuns cinci spitale beneficiare și se regăsesc în facturile de energie electrică și gaze naturale ale acestor instituții.

Contravaloarea acestei cantități acoperă, în medie, jumătate din consumul de energie aferent unei luni de iarnă pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Sf. Spiridon Iași, Spitalul Județean de Urgență Sf. Ioan Cel Nou Suceava, Spitalul de Pediatrie Sibiu, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca și Spitalul Orășenesc Hațeg.

 

CSR responsabilitate sociala

Eroii noștri

650 de echipe E.ON, colegii noștri, sunt gata să intervină imediat, acolo unde este nevoie. Chiar dacă sunt departe de familiile lor, depun eforturi pentru ca fiecare dintre noi să beneficieze de electricitate și gaz fără întreruperi, acasă. Alte sute de colegi și-au transformat sufrageria în call-center, pentru a-ți răspunde la solicitări prin telefon și e-mail. Alături de cadrele medicale și militare, aceștia sunt #eroiinoștri din linia întâi. Ne străduim să-ți fie bine.

Eu donez, tu donezi, E.ON donează

E.ON susține "eroii în alb"

Companiile E.ON din România contribuie cu încă 500.000 lei la eforturile de combatere a pandemiei COVID-19, fonduri pentru achiziția de aparate pentru testare și tratament, precum și pentru dotarea cu echipamente de protecție a personalului medical. Un prim pas a fost deja făcut, prin sprijinul financiar acordat Spitalului Clinic Județean Mureș care a achiziționat un echipament complet de testare specific COVID-19 reducând astfel timpul de diagnostic prin prelucrarea a 50 de probe simultan. Programul nostru va continua pentru a susține eforturile celor din linia întâi de luptă.

E.ON dublează donațiile angajaților

Noi, angajații companiilor E.ON din România, strângem fonduri pentru dotarea unităților medicale cu echipamente de protecție specifice. În plus, sumele strânse de către angajații E.ON vor fi dublate la finalul campaniei de către companie. “Sunt foarte mândru și emoționat de inițiativa colegilor noștri. Ei ne arată că solidaritatea este foarte importantă în aceste vremuri. Puțin câte puțin, împreună putem face mai mult pentru cei care ne protejează sănătatea și viețile. Fiecare gest contează și, de aceea, am decis să dublăm suma strânsă de angajați”, spune Manfred Paasch, CEO E.ON România.

E.ON donează echipamente

Continuăm și în 2021 să venim în ajutorul sistemului sanitar. Am donat 210 măști de oxigen cu rezervor și concentrație înaltă, care vor fi folosite de persoanele, adulți și copii deopotrivă, internate la Spitalul Clinic Județean Mureș.

Secția de Boli Infecțioase II din cadrul aceluiași spital a fost sprijinită cu donarea unei centrale termice, care va aduce nu doar căldura de care au nevoie oamenii bolnavi, internați în această secție, dar și reduceri substanțiale la consumul de energie, pentru această clinică.

sustenabilitate

Raportul de sustenabilitate 2020

Lansăm raportul de sustenabilitate al grupului E.ON România, 2020! Am dovedit și în acest an că întreaga noastră activitate contribuie la un viitor al energiei mai verde și că, prin investiții sustenabile, reușim să răspundem provocărilor climatice, reducând atât amprenta noastră cât și a clienților noștri asupra mediului.

În raport găsești detalii despre modul în care răspundem standardelor privind dezvoltarea sustenabilă.

 

Ai nevoie de ajutor?