Responsabilitate socială și implicare

Pentru noi, cei de la E.ON, comunitatea în care trăim este foarte importantă. Descoperă activitățile de responsabilitate socială în care ne-am implicat, cum poți să ajuți și tu și care sunt cele mai noi inițiative la care te invităm să ni te alături pentru a contribui ÎMPREUNĂ pentru un viitor mai verde.

Alte proiecte de responsabilitate socială E.ON

Energie pentru viitor

Competiția Energie pentru viitor și-a anunțat câștigătorii. Mulțumim tuturor elevilor preocupați de dezvoltarea sustenabilă a României, care ne-au prezentat idei despre modul în care vor fi alimentate orașele lor cu energie în viitor.

Am premiat 15 proiecte, iar fiecare elev câștigător a primit un laptop. Împreună pentru un mediu mai verde, bazat pe soluții energetice sustenabile.

Energie pentru viitor
 1. Constantin Cătălina-Viviana, Liceul Teoretic ”Grigore Moisil”, clasa a XI a, Timișoara
 2. Dună Andrei, Liceul Teoteric "Vlad Țepeș", clasa a XII a, Timișoara
 3. Nicoară Darius, Şcoala Gimnazială "Teodor Murãşanu", clasa a VIII a, Turda
 4. Vavilov Iris - Alexandra, Liceul Teoretic "Grigore Moisil", clasa a X a, Tulcea
 5. Pop Sebastian Florin, Școala Gimnazială Hodac, clasa a VIII a, localitatea Hodac, județul Mureș
 6. Stan Brianna Alexandra, Liceul Teoretic "Traian Lalescu", clasa a X a, Hunedoara
 7. Chiruș-Mina Sebastian, Liceul Teoretic "Grigore Moisil", clasa a XI a, Tulcea
 8. Colun Daniel, Colegiul Național "Emil Racoviță", clasa a X a, Iași
 9. Lunca Ovidiu Sorin, Liceul Tehnologic nr 1 Luduș, clasa a XII a, Luduș
 10.  Bistrian Adelina, Colegiul Național Pedagogic "Carmen Sylva", clasa a XI a, Timișoara
 11. Stîngaciu Ruben, Liceul Teoretic Buziaș, clasa a IX a, Bacova, județul  Timiș
 12. Margău Bianca-Monica, Liceul Teoretic "Jean Louis Calderon", clasa a X a, Timișoara
 13. Aștefanei Bogdan, Liceul Teoretic "Dimitrie Cantemir'', clasa a X a, Iași
 14. Onișor Fabian-Lucian, Liceul Tehnologic "Constantin Brâncuși", clasa a X a, Zau de Câmpie
 15. Burlacu Denis, Liceul Tehnologic ‘’Aurel Vlaicu", clasa a IX a, Cluj Napoca
dezbatere bullying

Îmi pasă. Stop Bullying-ului

Cum îți dai seama dacă copilul tău este hărțuit de alți copii? Ce poți face tu, ca părinte, pentru a-ți feri copilul de cyberbullying? 

În primul webinar, pe 23.11, Ioana Chicet-Macoveiciuc, blogger pe teme de parenting și Gáspár György, psiholog, ne-au oferit sfaturi practice despre cum ne putem proteja copiii de bullying.

Școala verde: un viitor sustenabil

Am invitat școlile gimnaziale din România să se înscrie la competiția Școala Verde cu proiecte în care copiii își pun în valoare cunoștințele despre protejarea mediului, dar și creativitatea în a folosi materiale reciclabile.

Am premiat trei școli câștigătoare cu câte un premiu de 3000 de euro. Profesorii coordonatori ai proiectelor câștigătoare au fost premiați la rândul lor cu câte un laptop.

scoala verde
cont Myline

1 cont E.ON Myline = 1 copac plantat

Pentru fiecare cont nou creat pe platforma E.ON Myline în lunile septembrie și octombrie, pentru care s-a activat și factura electronică, am plantat un copac. Astfel, cu sprijinul Direcțiilor Silvice Mureș și Suceava, am plantat 18.000 de puieți de gorun, frasin, paltin și fag, pentru reîmpădurirea a 3,5 hectare.

În acest mod, vrem să mulțumim clienților noștri care, prin utilizarea serviciilor noastre digitale, contribuie activ la diminuarea consumului de hârtie și ne sprijină în inițiativele noastre de sustenabilitate. Cu gesturi mici pentru un viitor mai verde, mai puțin poluat. 

Împreună punem binele în lumină

În ultimii 5 ani, am dăruit 1 milion kWh de energie celor care au avut nevoie de ajutor.

Am făcut la fel și de data aceasta, când mii de români aflați în situații grele cauzate direct sau indirect de pandemia #coronavirus au primit câte 100 kWh, gratuit. Împreună cu voi, am dăruit 250.000 kWh. 

 

CSR responsabilitate sociala

Eroii noștri

650 de echipe E.ON, colegii noștri, sunt gata să intervină imediat, acolo unde este nevoie. Chiar dacă sunt departe de familiile lor, depun eforturi pentru ca fiecare dintre noi să beneficieze de electricitate și gaz fără întreruperi, acasă. Alte sute de colegi și-au transformat sufrageria în call-center, pentru a-ți răspunde la solicitări prin telefon și e-mail. Alături de cadrele medicale și militare, aceștia sunt #eroiinoștri din linia întâi. Ne străduim să-ți fie bine.

Eu donez, tu donezi, E.ON donează

E.ON susține "eroii în alb"

Companiile E.ON din România contribuie cu încă 500.000 lei la eforturile de combatere a pandemiei COVID-19, fonduri pentru achiziția de aparate pentru testare și tratament, precum și pentru dotarea cu echipamente de protecție a personalului medical. Un prim pas a fost deja făcut, prin sprijinul financiar acordat Spitalului Clinic Județean Mureș care a achiziționat un echipament complet de testare specific COVID-19 reducând astfel timpul de diagnostic prin prelucrarea a 50 de probe simultan. Programul nostru va continua pentru a susține eforturile celor din linia întâi de luptă.

E.ON dublează donațiile angajaților

Noi, angajații companiilor E.ON din România, strângem fonduri pentru dotarea unităților medicale cu echipamente de protecție specifice. În plus, sumele strânse de către angajații E.ON vor fi dublate la finalul campaniei de către companie. “Sunt foarte mândru și emoționat de inițiativa colegilor noștri. Ei ne arată că solidaritatea este foarte importantă în aceste vremuri. Puțin câte puțin, împreună putem face mai mult pentru cei care ne protejează sănătatea și viețile. Fiecare gest contează și, de aceea, am decis să dublăm suma strânsă de angajați”, spune Manfred Paasch, CEO E.ON România.

Ai nevoie de ajutor?