Pompele de căldură reprezintă o modalitate sustenabilă și eficientă de a-ți încălzi casa și de a produce apă caldă menajeră, reducând costurile cu căldura și amprenta de dioxid de carbon.
Cu o tehnologie sustenabilă, ele extrag iarna energie termică din sol, apă sau aer și, cu ajutorul unui compresor, transferă căldură către instalația interioară: radiatoare, pardoseală, etc.
În România, datorită costurilor mai reduse, peste 80% din pompele de caldură folosesc tehnologia aer-apă, fiind eficiente la temperaturi de până la -20°C.
Te sunăm în cel mai scurt timp pentru a găsi împreună soluția potrivită pentru casa ta.
La E.ON, găsești o gamă variată de pompe de căldură aer-apă. Oferta noastră include modele și configurații personalizate de la producătorii de renume Vaillant și NIBE, monobloc sau split, în funcție de locuința și nevoile tale. Solicită o ofertă și află mai multe.
Echipamente incluse:
Echipamente incluse:
*Rata include tva și este calculată pentru o perioadă contractuală de 7 ani. Prețul final se stabilește după vizita de evaluare și întocmirea devizului tehnic.
Tehnologia utilizată de pompele de caldură aer-apă funcționează pe același principiu ca și frigiderul, prin tehnologia de comprimare a vaporilor, dar invers.
Cu ajutorul unui ventilator, aerul din exterior ajunge în interiorul pompei de caldură și, de aici, într-un vaporizator. Acesta este conectat la un sistem închis ce conține un agent de răcire care se transformă în stare gazoasă chiar și la cele mai scăzute temperaturi.
Vaporii agentului frigorific intră în compresor unde ajung la temperatura necesară pentru a putea fi distribuit în instalația de încălzire a casei. La ieșirea din condensator, agentul frigorific se transformă din nou în stare lichidă și ciclul se repetă.
Pentru climatizarea clădirii pe timpul verii, întreg procesul se poate inversa.