Poți achita facturile de consum E.ON:
Toate aceste modalități de plată sunt fără comision.
Vezi mai multe informații despre modalitățile de plată ale facturii aici.
Punctele de încasare PayPoint, un-doi Centru de plăți și Westaco sunt terminale de plată amplasate în magazinele cu profil de comerț general sau benzinării unde, odată cu plata cumpărăturilor poți achita și factura E.ON în numerar.
După plată, poți verifica soldul tău la E.ON, în cel mult 1 zi lucrătoare după efectuarea plății, printr-un simplu SMS (mesaj text) la 0745 612 345 cu textul PLATA urmat de codul de încasare şi vei primi confirmarea plăţii, tot prin SMS de la E.ON.
*Codul de încasare apare pe factură, este compus din 10 cifre și începe cu cifra 2 sau 9.
Atunci când achiți facturi de prestări servicii emise de către Delgaz Grid S.A sau E.ON Asist Complet S.A., este important să indici contul bancar înscris pe aceste facturi, fiind diferit de contul dedicat facturilor de consum pentru utilități.
Plata facturilor restante se poate face prin scanarea codului de bare din partea stângă jos a facturii curente, numit cod de bare sold total. Astfel, plătești întreg soldul debitor, incluzând factura curentă și facturile restante.
Dacă vrei să achiți doar o anumită factură restantă, o poți face menționând obligatoriu numărul acelei facturi, la plata online.
Data generării facturii din sistemul informațional este anterioară datei emiterii acesteia. Soldul restant apare pe factura curentă, dacă la data generării acesteia, plata nu a fost efectuată.
Sumele achitate în avans se reportează automat pe următoarea factură. De asemenea, ți le putem restitui într-un cont bancar sau, la alegerea ta, le putem transfera către alt loc de consum. Pentru restituirea sumelor achitate în avans este necesar să ne transmiți o solicitare prin care să ne comunici un cont bancar în format IBAN (lei) și numele titularului acestuia prin e-mail la serviciiincasare@eon-romania.ro, telefonic la 0800 800 366 şi 0800 800 900 (apelabile gratuit din toate reţelele de telefonie) sau prin Live Chat direct de pe eon.ro, secțiunea E.ON Myline.
Pe factura de consum E.ON apar 2 coduri de bare, astfel:
Poți opta pentru plata oricărei valori dintre cele 2, având grijă să nu depășești termenul de plată și să riști facturarea de penalități ori chiar întreruperea furnizării.
În cel mult 1 zi lucrătoare după efectuarea plății, poți afla dacă ea a fost înregistrată printr-un simplu SMS (mesaj text) la 0745 612 345 cu textul PLATA urmat de codul de încasare şi vei primi confirmarea plăţii, tot prin SMS de la E.ON.
*Codul de încasare apare pe factură, este compus din 10 cifre și începe cu cifra 2 sau 9.
Poți afla imediat cât ai de plată sau care este soldul tău curent la E.ON astfel:
*Codul de încasare apare pe factură, este compus din 10 cifre și începe cu cifra 2 sau 9.
Serviciul de transmitere index autocitit este activat automat, gratuit, pentru toți clienții casnici și noncasnici E.ON. Intervalul de transmitere al indexului autocitit diferă pentru fiecare loc de consum, așadar poți să îl transmiți doar în perioada activă, care durează aproximativ o săptămână. Perioada activă este menționată pe factură și în contul tău E.ON Myline. Pentru a ne transmite indexul contorului tău îți punem la dispoziție 3 canale:
*Codul de încasare apare pe factură, este compus din 10 cifre și începe cu cifra 2 sau 9. Indexul autocitit trebuie să fie din 4 cifre și se transmite fără 0 în față. Între cuvinte lasă spațiu. Mesaj cu tarif normal din orice rețea de telefonie.
Odată trimis un index, acesta mai poate fi modificat doar până la finalul zilei următoare de la transmiterea inițială.
În funcție de tipul contorului instalat la locul de consum, transmiterea autocitirii presupune trimiterea unuia sau a mai multor indecși citiți de pe ecranele contorului.
Poți modifica un index trimis greșit doar până la finalul zilei următoare trimiterii greșite, dacă următoarea zi este încă în intervalul activ. În acest caz, poți relua pașii de transmitere a index-ului.
Ex: Ai trimis un index greșit astăzi la ora 14:00. Poți transmite indexul corect până mâine la ora 23:59.
Dacă nu mai ești în perioada activă de transmitere a autocitirii, cantitatea facturată va fi preluată din convenția/programul de consum.
Prin transmiterea lunară a indexului autocitit, vei fi facturat exact cât ai consumat în perioada anterioară și astfel poți evita facturile mari de regularizare ori estimările mari.
Dacă nu dorești să transmiți autocitirea indexului contor, poţi să îţi modifici cantităţile de energie facturate lună de lună, aducându-le cât mai aproape de consumul tău, prin modificarea convenției de consum – anexă la contractul tău de furnizare, în cel mai apropiat magazin E.ON sau online în contul tău E.ON Myline.
Dacă există suspiciunea că un contor este defect, anunţă defecţiunea telefonic la numerele E.ON 0800 800 900 sau 0800 800 366 sau în cel mai apropiat magazin E.ON. În urma solicitării, echipa noastră va efectua o verificare a contorului în teren. În situaţia în care se va constata defecţiunea contorului acesta va fi înlocuit cu unul verificat şi atestat metrologic. Dacă în urma vizitei echipei noastre, dorești o verificare mai amănunţită a contorului, acesta este demontat şi este dus la laboratorul de metrologie. În cazul în care se constată că acesta funcţionează corect ai obligaţia de a plăti taxa de verificare a contorului şi taxa de înlocuire contor.
Deși alături de partenerii noștri poștali, ne străduim să livrăm în cel mai scurt timp facturile către tine, mai pot apărea cazuri când acest lucru nu este posibil. Mai sunt și situații când acestea nu ajung la adresa corectă ori pur și simplu ai pierzi factura. Dacă ai nevoie de factură rapid, poți să:
În cazul în care consideri că valoarea facturii tale nu reprezintă realitatea poți să ne comunici acest lucru în termen de 30 zile de la primirea facturii prin:
Apoi, noi vom analiza solicitarea ta și îți vom răspunde în maximum 5 zile lucrătoare de la primirea contestației.
Procedura de schimbare a furnizorului de energie electrică/gaze naturale stabilește etapele procesului, modalitatea de stingere a obligațiilor de plată, precum și schimbul de date dintre clientul final și operatorii economici implicați în proces.
Procesul de schimbare a furnizorului reprezintă totalitatea etapelor prin care, pe parcursul derulării unui contract de energie electrică/gaze naturale clientul final decide denunțarea unilaterală a contractului încheiat cu furnizorul actual și încheie un contract de furnizare cu un furnizor nou.
Inițierea procesului de schimbare a furnizorului are loc la data la care clientul final a solicitat schimbarea furnizorului prin transmiterea unei notificări în termen de 21 de zile anterior datei schimbării furnizorului, în condițiile procedurii specifice privind schimbarea furnizorului de energie electrică/gaze naturale elaborată de ANRE și aprobată prin Ordinul 234/2019.
Inițierea procesului de schimbare furnizor nu poate avea loc:
Clientul final are dreptul de a denunța unilateral contractul de furnizare a energiei electrice, cu notificare transmisă furnizorului cu 21 de zile înainte, cu respectarea condițiilor contractuale.
Etapele procesului de schimbare furnizor energie pentru clienții casnici și noncasnici sunt descrise aici.
Dacă vrei să schimbi furnizorul de energie, noul furnizor se ocupă de tot procesul, odată ce îți anunți intenția de a pleca de la vechiul furnizor. Poți să faci asta prin achiziția unui nou produs de energie de la noul furnizor, prin telefon, online, în magazinele lui ori chiar acasă, dacă ești vizitat de un consultant de vânzări. Tot ce trebuie să faci este să semnezi o notificare de schimbare a furnizorului (formular tip), apoi procesul este continuat de către noul furnizor ales de tine.
Conform reglementărilor ANRE în vigoare, este nevoie de 21 de zile pentru procedura de schimbare a furnizorului. Cele 21 de zile se calculează din momentul înregistrării notificării de către actualul tău furnizor. În acest interval, distribuitorul va încheia contractul de distribuție cu noul furnizor și se vor face toate demersurile pentru ca la finalul celor 21 de zile să primești gaze naturale/electricitate de la noul furnizor.
Aplicarea măsurilor de eficienţă energetică nu înseamnă doar economii în bugetul tău ci şi o atitudine responsabilă faţă de folosirea eficientă a resurselor de energie.
Noi, la E.ON, ți-am pregătit 100 de idei de economisire a energiei fără a renunța la confort, pe care le poți consulta aici
Alte informaţii pot fi consultate la instituţii cu atribuţii în domeniul energiei: www.anre.ro (ANRE, Departamentul pentru eficienţă energetică, Şos. Cotroceni, nr. 4, Sector 6, Bucureşti); www.energie.gov.ro (Ministerul Energiei, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi Mediului de Afaceri, Splaiul Independenţei, nr. 202E, Sector 6, Bucureşti).
Convenţia/ programul de consum reprezintă estimarea cantităţii de energie (electricitate/gaz) pe care o consumi lunar, în kWh/mc. Acestea trebuie stabilite în baza unui istoric și în funcție de nevoile tale, astfel încât să fie cat mai aproape de consumul tău lunar real.
Convenţia/ programul de consum este parte a contractului tău de furnizare și pe baza lor se emit facturile de estimare, atunci când nu transmiți indexul contorului prin autocitire. Poți schimba cantitățile din convenția/programul de consum ori de câte ori ai nevoie (de ex. dacă ai schimbat centrala termică cu una de generație nouă care consumă mai puțin etc.)
Noile cantităţi dorite de tine vor intra în vigoare începând cu următoarea factură emisă.
Cantitățile de energie (electricitate/gaz) care se facturează lunar, sunt prevăzute în convenția/programul de consum, parte a contractului de furnizare.
Dacă nu transmiți lunar autocitirea, acestea stau la baza calculului valorii facturii tale (estimare).
Dacă vrei să schimbi cantitățile lunare, o poți face astfel:
Drepturile și obligațiile tale în calitate de consumator casnic și client final în furnizarea de energie (electricitate și/sau gaze naturale) sunt cuprinse în contractul de furnizare încheiat între tine și E.ON.
În contract sunt prevăzute și condițiile generale de furnizare ale energiei.
Contractul de furnizare de gaze naturale și/sau energie electrică se încheie pe perioadă determinată de 12 luni sau pentru o perioadă nedeterminată.
Prelungirea contractului se poate realiza cu acordul părților, consemnat într-un act adițional sau în mod automat și tacit în cazul în care niciuna dintre părți nu notifică în scris celeilalte părți faptul că nu dorește prelungirea automată a prezentului contract, cu minim 45 de zile calendaristice înainte de data expirării duratei sale de valabilitate, prezentul contract fiind în acest caz prelungit de drept, pentru perioade succesive, fiecare egală cu cea convenită inițial.
Poți solicita o ofertă personalizată de produse și servicii E.ON:
Pașii necesari a fi parcurși pentru rezolvarea unei dispute apărute la semnarea ori pe parcursul derulării contractului de furnizare electricitate și/sau gaze naturale lui sunt prevăzuți aici.
Pentru persoane fizice - clienți casnici și persoane juridice - clienți noncasnici conturile bancare (IBAN) ale E.ON Energie România sunt:
* Atunci când achiți factura prin transfer bancar, asigură-te că pe ordinul de plată ai completat corect codul de încasare, numărul facturii și contul bancar E.ON. Dacă achiți o garanție solicitată în urma reconectării locului tău de consum, folosește contul bancar deschis la BRD. Pentru achitarea facturilor de prestări servicii emise de către Delgaz Grid S.A sau E.ON Asist Complet S.A., trebuie să completezi corect contul înscris pe aceste facturi (diferă de contul în care se plătesc facturile de consum).
Prețul din contract este alcătuit din mai multe componente în funcție de tipul energiei furnizate, electricitate și/sau gaze naturale, unele componente fiind stabilite și reglementate de către ANRE.
De exemplu, pentru energia electrică, prețul e format din tarif de distribuție, tarif de transport, preț de furnizare, abonament zilnic, plus taxe precum: taxa de cogenerare, accize și certificate verzi. Dintre acestea, doar prețul de furnizare și, după caz, abonamentul zilnic sunt stabilite de către furnizor, în cazul nostru E.ON. Celelalte, se colectează și se virează conform normelor legale în vigoare către stat și operatorii de distribuție, respectiv transport.
Prețul contractual la gaze naturale este compus din preț de furnizare și, după caz, abonament zilnic, plus tarife de distribuție și transport, respectând aceeași regulă ca la electricitate.
Pentru a beneficia de furnizarea de electricitate este nevoie de încheierea unui contract în acest sens, cu un furnizor de energie. Procedura se aplică de către furnizorul E.ON Energie România în relația cu solicitanții/clienții finali și Operatorul de Rețea/Distribuție în vederea încheierii contractelor de furnizare energie electrică în regim de serviciu universal sau concurențial.
Etapele procesului sunt:
1. Informarea solicitantului/clientului verbal/scris asupra:
2. Prezentarea ofertelor-tip și consilierea solicitanților/clienților care nu au optat pentru una din ofertele-tip publicate.
3. Încheierea contractului de furnizare a energiei electrice:
4. Încheierea contractului de distribuție a energiei electrice cu Operatorul de Rețea/ Distribuție
Factura de electricitate se emite lunar și se realizează pe baza:
Termenul de plată al facturii de electricitate este de 15 zile plus 30 de zile termen suplimentar/de grație, adică 45 de zile calendaristice de la emiterea facturii, fără penalități de întârziere.
Pentru ca noi să te anunțăm înainte de a fi deconectat, asigură-te că avem numărul tău de telefon mobil. Dacă l-ai schimbat recent, nu uita să îl actualizezi direct în contul tău E.ON Myline, la telefon 0800 800 900 sau în magazinele E.ON.
Reluarea furnizării energiei electrice se efectuează în maxim 2 (două) zile lucrătoare, imediat următoare efectuării plății integrale a facturii, a penalităților datorate și a cheltuielilor ocazionate de sistarea și reluarea furnizării. În cazul în care, în termen de 60 de zile de la data întreruperii furnizării energiei electrice nu s-a efectuat plata integrală a facturii și a penalităților datorate, furnizorul are dreptul de a rezilia contractul de furnizare a energiei electrice urmând ca sumele datorate să se recupereze conform dispozițiilor legale în vigoare.
Taxele pentru deconectare-reconectare se vor factura la efectuarea reconectării.
Contribuția pentru cogenerarea de înaltă eficiență și modul de colectare a acesteia sunt stabilite prin Ordinul ANRE 123/2017. Contribuția pentru cogenerarea de înaltă eficiență reprezintă o sumă datorată lunar de fiecare consumator de energie electrică, pentru promovarea și dezvoltarea producerii de energie în sistem de cogenerare de înaltă eficiență, în scopul creșterii eficienței energetice și al îmbunătățirii securității alimentării cu energie, pe piața de energie din România.
Certificatul verde este un titlu ce atestă producerea din surse regenerabile a unei cantități de energie electrică, este tranzacționat între producătorii și furnizorii de energie electrică, iar câștigurile din vânzarea lor reprezintă o stimulare a producătorilor din surse regenerabile de energie. Furnizorii de energie electrică au obligația achiziționării anuale a unei cote de certificate verzi, în baza prevederilor Legii 220/2008 și apoi, facturarea lor către consumatorii finali, în baza Legii 134/2012.
Acciza este o taxă percepută de stat pentru anumite bunuri de consum, printre care și electricitatea. Plata taxei de către consumatori se face prin factura de consum, odată cu plata contravalorii energiei electrice consumate, iar virarea accizelor la bugetul de stat se face de către furnizor.
Furnizorii și/sau, după caz, Operatorul de rețea (OR), corespunzător condițiilor contractuale, au obligația de a plăti clienţilor finali despăgubiri pentru daunele dovedite provocate din vina sa, inclusiv cauzate de întreruperi/calitatea necorespunzătoare a energiei electrice furnizate, conform reglementărilor în vigoare.
Clienţii casnici au dreptul să primească de la furnizor/OR despăgubiri pentru deteriorarea unor obiecte electrocasnice ca efect al unor supratensiuni accidentale produse din culpa OR. Valoarea şi condiţiile de acordare a despăgubirilor pentru clienţii casnici sunt stabilite într-o procedură elaborată de ANRE.
Despăgubirile se plătesc la cererea clientului final/furnizorului, dacă în urma investigaţiei efectuate de către OR şi furnizor se constată existenţa prejudiciului şi culpa furnizorului/OR.
În situația în care, pentru aceeaşi întrerupere, clientul final este îndreptăţit să primească şi o compensaţie conform standardelor de performanţă şi o despăgubire, el va primi fie despăgubirea, fie compensaţia, respectiv pe cea care are valoarea cea mai mare.
În cazul în care receptoarele electrocasnice ale unui client casnic au fost deteriorate ca efect al unor supratensiuni accidentale produse în rețeaua electrică, acesta este îndreptățit să fie despăgubit de OR, direct sau prin intermediul furnizorului.
Despăgubirile se acordă clientului casnic dacă sunt îndeplinite cumulativ următoarele condiții:
Despăgubirile se acordă clientului casnic, pe baza documentelor justificative, la cererea scrisă a clientului casnic depusă în termen de 10 zile lucrătoare de la data apariției supratensiunii accidentale care a produs deteriorarea unor receptoare electrocasnice.
Plata despăgubirilor poate fi efectuată prin virament bancar, mandat poștal sau compensare cu facturile emise de consum.
Procedura de acordare a despăgubirilor pentru situațiile descrise mai sus o găsești aici.
Găsești aici pentru descărcare, cererea tip pentru semnalarea și solicitarea de despăgubiri. Vezi aici model înștiințare acordare despăgubiri de la E.ON și aici model refuz.
Valoarea, condițiile și modul de constituire și restituire a garanțiilor financiare în cadrul relațiilor contractuale de furnizare a energiei electrice dintre clienții finali și furnizorii de energie electrică, inclusiv furnizorii de ultimă instanță sutn stabilite de Ordinul ANRE nr. 181/2018.
Furnizorul de ultimă instanță (FUI) solicită clientului final constituirea unei garanții financiare în următoarele cazuri:
a) constatarea unor acțiuni ale clientului final menite să denatureze indicațiile echipamentelor de măsurare sau să sustragă energie electrică prin ocolirea echipamentelor de măsurare;
b) clientul final se află în situația de a i se întrerupe alimentarea cu energie electrică pentru neplata contravalorii facturilor de energie electrică, de cel puțin două ori pe parcursul derulării relației contractuale, în cazul contractelor încheiate pe o perioadă de maximum 1 an, și respectiv de cel puțin două ori în 12 luni consecutive, în cazul contractelor încheiate pe o perioadă determinată mai lungă de 1 an sau pe perioadă nedeterminată;
FUI poate solicita garanții prin filă CEC sau depunere numerar ori transfer bancar în contul bancar al furnizorului.
Stabilirea valorii garanției se realizează astfel încât să acopere:
- cantității de energie electrică consumată pe o perioadă echivalentă de maximum un an, la prețul energiei electrice furnizate, în cazul prevăzut la pct. a).
- cantitatea de energie electrică estimată a se consuma de către clientul final pe o perioadă de maximum 3 luni de zile, la prețul energiei electrice furnizate. Consumul de energie electrică estimat se determină de către FUI pe baza consumului mediu zilnic realizat de clientul final în ultimele 6 luni, iar atunci când acest lucru nu este posibil, pe baza consumului convenit de către părți la încheierea contractului de furnizare a energiei electrice.
FUI are dreptul să procedeze la:
- actualizarea valorii garanției, dacă clientul final își modifică profilul de consum și/sau dacă se modifică prețul energiei electrice furnizate, valabile la data constituirii garanției financiare;
- executarea garanției, în limita valorii facturilor emise și neîncasate aferente energiei electrice consumate;
- reconstituirea garanției- se solicită în executării totale sau parțiale a garanției financiare;
Restituirea garanției de către FUI se va efectua astfel:
- în termen de 42 de zile de la încetarea contractului de furnizare a energiei electrice, în urma schimbării furnizorului, în măsura în care nu a fost executată;
- în maximum 10 zile de la data încetării contractului de furnizare a energiei electrice, în măsura în care nu a fost executată;
- în maximum 10 zile, din inițiativa furnizorului, dacă timp de 12 de luni consecutive de la constituirea garanției financiare clientul final nu s-a aflat în situațiile prevăzute la pct. a) sau b).
Refuzul constituirii/actualizării garanției financiare dă dreptul FUI să solicite operatorului de rețea deconectarea clientului final de la rețea!
Procedura de constituire, executare și restituire a garanțiilor pentru electricitate poate fi consultată aici.
În situaţia încetării contractului de furnizare încheiat cu furnizorul tău actual, E.ON Energie România, în calitatea sa de Furnizor de Ultimă Instanță obligat (FUIob) pentru zona de rețea Moldova, poate, la solicitarea ta, prelua locurile de consum care fac obiectul contractului şi care se află în situaţia de a nu avea asigurată furnizarea energiei electrice.
Etapele necesare a fi parcurse în vederea preluării sunt:
a) informează operatorul de distribuție (OD) concesionar cu privire la solicitarea clientului final, în vederea asigurării continuităţii în alimentarea cu energie electrică;
b) transmite:
(i) către FA o solicitare de transmitere a unui punct de vedere cu privire la încetarea contractului de furnizare;
(ii) către OD concesionar o solicitare de transmitere a informaţiilor aferente locului de consum, precum şi informaţii referitoare la starea locului de consum care se solicită a fi preluat, respectiv dacă este deconectat sau alimentat.
Procesul de preluare se suspendă în situația în care FA își exprimă dezacordul cu privire la preluarea de către FUIob. Dacă procesul de preluare continuă, FUIob va transmite clientului final informarea de preluare, document prin care FUIob informează clienţii finali preluaţi asupra motivului şi termenelor și condiţiilor de preluare a locurilor de consum care nu mai au asigurată furnizarea energiei electrice din nicio altă sursă.
Noţiunea „prosumator” a fost introdusă ȋn piaţa de energie electrică prin Legea nr. 184/2018 pentru stabilirea sistemului de promovare a producerii energiei din surse regenerabile. Prosumatorul este „clientul final care deţine instalaţii de producere a energiei electrice, inclusiv în cogenerare, a cărui activitate specifică nu este producerea energiei electrice, care consumă şi care poate stoca şi vinde energie electrică din surse regenerabile produsă în clădirea lui, inclusiv un bloc de apartamente, o zonă rezidenţială, un amplasament de servicii partajat, comercial sau industrial sau în acelaşi sistem de distribuţie închis, cu condiţia ca, în cazul consumatorilor autonomi necasnici de energie din surse regenerabile, aceste activităţi să nu constituie activitatea lor comercială sau profesională primară.
Conform Legii menţionate mai sus, prosumatorii care deţin unităţi de producere a energiei electrice din surse regenerabile cu puterea instalată de cel mult 27 kW pe loc de consum pot vinde energia electrică produsă şi livrată în reţea, furnizorilor de energie electrică cu care aceştia au încheiate contracte de furnizare, conform reglementărilor ANRE.
Un client casnic este înregistrat drept client vulnerabil dacă îndeplinește cel puțin una dintre următoarele condiții:
Dacă un client vulnerabil îndeplinește cumulativ condițiile de mai sus, acesta beneficiază de facilităţile corespunzătoare fiecărei categorii. Tipurile de facilități asigurate de furnizori clienților vulnerabili din motive de sănătate/vârstă sunt:
Pentru clienții vulnerabili pe motive de sănătate, operatorul de rețea ia următoarele măsuri:
Toți clienții casnici care nu și-au exercitat dreptul de eligibilitate beneficiază de Serviciul Universal (SU) adică, serviciul de furnizare a energiei electrice garantat clienţilor casnici şi clienţilor noncasnici cu un număr de salariaţi mai mic de 50 şi o cifră de afaceri anuală sau o valoare totală a activelor din bilanţul contabil conform raportărilor fiscale anuale care nu depăşeşte 10 milioane de euro, la un nivel de calitate şi la preţuri rezonabile, transparente, uşor comparabile şi nediscriminatorii.
Prețul mediu de vânzare a energiei electrice realizate de E.ON Energie România în 2019, pentru clienții finali casnici care beneficiază de serviciul universal (SU) a fost de 488,54 lei/MWh.
Energia electrică furnizată clienţilor finali se măsoară de către operatorii de măsurare, prin grupuri de măsurare, conform codului de măsurare elaborat de ANRE.
Intervalul de citire a contoarelor în vederea emiterii facturii pentru clienţii casnici şi pentru locurile de consum mici poate fi mai mare de o lună, dar fără a depăşi 6 luni.
În cazul citirii grupurilor de măsurare la intervale mai mari decât intervalul de facturare, conform prevederilor contractuale, cantitatea de energie electrică facturată între citiri se determină prin autocitire. În situaţia în care clientul final nu transmite indexul în termenul convenit, cantitatea de energie electrică facturată se stabileşte prin una dintre următoarele metode:
E.ON determină valoarea facturii pentru energia electrică consumată pe baza măsurătorilor sau estimărilor efectuate conform reglementărilor şi pe baza tarifului/preţului prevăzut în contract.
La facturarea în funcție de consum estimat, pentru fiecare interval de facturare se emite o factură corespunzătoare consumului estimat. Dacă la sfârşitul intervalului de citire există diferenţe între cantitatea de energie electrică efectiv consumată pe intervalul de citire şi suma cantităţilor facturate, se procedează la regularizare.
Energia electrică furnizată este facturată de către furnizor pe baza energiei electrice furnizate în intervalul de facturare şi, după caz, pe baza altor mărimi utilizate la facturare, conform reglementărilor specifice:
Poți depune o plângere sau o reclamație astfel:
Clientul final depune reclamația către E.ON prin completarea „Formularului de înregistrare a plângerii", aceasta fiind ulterior înregistrată într-un sistem informatic cu număr, data depunerii, modul de preluare, subiectul plângerii, emitentul acesteia și sunt alocate unei categorii de plângeri enunţate mai sus în vederea soluţionării.
În funcţie de tipul plângerii, termenele legale de soluţionare şi răspuns sunt următoarele:
Plângerile pentru a căror soluţionare este necesară interacţiunea cu Operatorii de Distribuţie se transmit către aceştia pentru a se obţine punct de vedere privind aspectele sesizate de client, cu respectarea termenelor prevăzute de Standardul de performanţă pentru furnizarea energiei electrice.
În urma analizei efectuate se elaborează răspunsul, se înregistrează în sistemul informatic, iar acesta este transmis către client, conform termenelor menţionate.
Procedura de înregistrare, investigare şi soluţionare a plângerilor clienţilor finali de energie electrică poate fi consultată aici.
Datele de contact ale operatorilor de distribuție energie electrică sunt următoarele:
Întreaga listă a furnizorilor activi de energie electrică din România este disponibilă și actualizată pe site-ul ANRE și poate fi vizualizată aici.
Factura de consum gaze naturale se emite lunar și se realizează pe baza:
Termenul de plată este de 30 zile plus 15 zile termen suplimentar/de grație, adică 45 de zile calendaristice de la emiterea facturii, fără penalități de întârziere.
E.ON poate să sisteze furnizarea de gaze naturale începând cu ziua 46 de la data emiterii facturii, cu un preaviz de 15 zile calendaristice.
Îţi vom trimite SMS la scadenţa facturii, ca să ştii că trebuie să te grăbeşti cu plata, pentru a nu fi deconectat. Vei primi SMS și înainte de deconectare dar te sfătuim să nu aștepți până atunci cu plata, pentru a nu risca să rămâi fără gaz.
Pentru ca noi să te anunțăm înainte de a fi deconectat, asigură-te că avem numărul tău de telefon mobil. Dacă l-ai schimbat recent, nu uita să îl actualizezi direct în contul tău E.ON Myline, la telefon 0800 800 900 sau în magazinele E.ON.
Reluarea furnizării de gaze naturale se efectuează în maxim 24 de ore, de la plata integrală a datoriilor și confirmarea plății. În cazul în care, în termen de 180 de zile de la data emiterii facturii de consum nu s-a efectuat plata integrală, furnizorul are dreptul de a rezilia contractul de furnizare cu un preaviz de 15 zile calendaristice, urmând ca sumele datorate să se recupereze conform dispozițiilor legale în vigoare.
Tarifele pentru deconectare-reconectare se vor factura la efectuarea reconectării. Valoarea lor este menționată pe factura de consum.
Conform reglementărilor în vigoare, consumatorii racordați la sistemul de distribuție a gazelor naturale sunt clasificați în funcție de cantitatea de gaz consumată astfel:
Prin urmare, în cazul în care consumul anual înregistrat de consumatorul final este mai mare sau mai mic decât categoria de consum din care face parte, la finalul perioadei calendaristice se va emite o factură de reîncadrare la tariful aferent categoriei corespunzătoare de consum.
Calitatea gazelor naturale, respectiv conţinutul de energie al acestora, diferă în funcţie de sursa de provenienţă a gazelor naturale (câmpul de extracţie) şi este stabilită de ANRE pe zone de calitate/zone de puteri calorifice. Zona de calitate este înscrisă pe factura de gaze naturale, în România fiind stabilite 321 de zone de calitate.
În calitate de consumator de gaz, tu ești responsabil de buna funcționare a instalaţiei de utilizare, de la regulator şi contor până la aparatul de utilizare a gazelor naturale.
Așadar, ești obligat să asiguri efectuarea verificărilor tehnice periodice - o dată la 2 ani la aparatele consumatoare de combustibili gazoși și la instalația de utilizare a gazelor naturale - şi a reviziei tehnice - o dată la 10 ani - conform legislaţiei în vigoare, pe cheltuiala proprie și cu un operator economic autorizat ANRE.
De asemenea, consumatorii care dețin aparate consumatoare de gaz în camere prevăzute cu geamuri termopan sau mai groase de 4 mm, sunt obligați să instaleze senzor și electrovalvă pentru detecția scurgerilor de gaz metan și întreruperea furnizării.
Din motive de siguranţă şi pentru evitarea sistării alimentării cu gaze naturale, lucrările de revizie şi verificare tehnică periodică trebuie efectuate în termenul de scadenţă, termene precizate pe factura de consum.
Mai multe detalii despre aceste servicii tehnice găsești aici iar pentru efectuarea acestor verificări și revizii poți apela la partenerul nostru E.ON Asist Complet, autorizat ANRE să intervină asupra instalației electrice și de utilizare a gazelor naturale.
În cazul sistării furnizării gazelor naturale pentru neplată, furnizarea va fi reluată numai după plata sumelor restante pentru care ai fost deconectat, a taxei de reconectare și depunerea unei garanții bănești. Valoarea garanției se calculează la prețul reglementat al gazelor naturale, inclusiv TVA, valabil la data constituirii garanției. În cazul consumatorilor casnici, garanția reprezintă echivalentul a 300 mc de gaze naturale.
Garanția se va returna după scăderea eventualelor debite, în cazul rezilierii contractului sau în situația în care consumatorului nu i-a mai fost sistată furnizarea gazelor naturale pentru neplată timp de 2 ani consecutiv.
Procedura de constituire, executare și restituire a garanțiilor pentru gaze naturale poate fi consultată aici.
Din 1 iulie 2008, conform Ordinului ANRE nr. 62/2008 privind aprobarea Regulamentului de măsurare a cantităților de gaze naturale tranzacționate în România, a fost reglementată conversia cantităților de gaze naturale în unități de energie.
Conform acestuia, sistemele/mijloacele de măsurare a gazelor naturale utilizate trebuie să corespundă parametrilor de curgere (viteză, debit, presiune, temperatură), de calitate a gazelor naturale măsurate și de mediu în care acestea sunt montate.
Conversia volumelor de gaze naturale în unități de energie se face aplicând formula: E = V(b) x H(s) unde E este energia gazelor naturale măsurată în kWh, V(b) reprezintă volumul corectat (volumul măsurat în condiții de bază) – mc și H(s) este puterea calorifică superioară la temperatura de combustie de 15°C - kWh/mc.
Pe facturile de consum E.ON apare atât cantitatea consumată în mc cât și echivalentul în kWh.
Poți depune o plângere sau o reclamație astfel:
Clientul final depune reclamația către E.ON prin completarea „Formularului de înregistrare a plângerii", aceasta fiind ulterior înregistrată într-un sistem informatic cu număr, data depunerii, modul de preluare, subiectul plângerii, emitentul acesteia și sunt alocate unei categorii de plângeri enunţate mai sus în vederea soluţionării.
În funcţie de tipul plângerii, termenele legale de soluţionare şi răspuns sunt:
Indiferent de canalul pe care au fost înregistrate reclamațiile acestea sunt transmise departamentelor specializate din E.ON pentru un punct de vedere.
Punctul de vedere privind plângerea depusă de client se întoarce spre Departamentul Asistenţă şi Soluţionare Cereri Clienţi, care elaborează răspunsul, îl înregistrează în sistemul informatic și îl transmite către client, în conformitate cutermenele de mai sus.
Procedura de înregistrare, investigare şi soluţionare a plângerilor clienţilor finali de gaze naturale poate fi consultată aici.
Pentru sesizarea urgențelor legate de furnizarea de gaze naturale (scurgeri gaz, explozii, incendii, întreruperi în furnizare) trebuie să apelezi de urgență distribuitorul de gaz din zona ta:
În conformitate cu Legea 123/2012, modificată prin OUG 160/2020, art. 1, pct. 3, alineatul (1), litera F, prețul de tranzacționare a gazelor naturale pe piețele centralizate pentru produsele spot, forward și contractele futures este disponibil pe https://www.brm.ro/cotatii-gaze-naturale/.
Aici regăsești condițiile generale de furnizare electricitate și gaze naturale pentru piața liberă și piața reglementată. Ele includ și drepturile și obligațiile tale în calitate de consumator final de energie, ca persoana fizică sau juridică.
Poți consulta condițiile generale de furnizare energie pentru clienți eligibili aici, iar pentru piața reglementată aici.
În cazul în care, contractul de distribuție energie electrică este încheiat între operatorul de distribuție (OR) și furnizor, noile condiții generale, obligații și drepturi ale părților, sunt prevăzute aici.
Date complete despre canalele prin care poți intra în legătură cu noi sunt descrise în secțiunea Contact.
Solicitând acest serviciu gratuit băncii tale, dacă ești client BRD, ING Bank, BCR, Banca Transilvania și Raiffeisen Bank. Direct Debit înseamnă debitarea automată a contului tău cu contravaloarea facturilor de utilități sau servicii, cu conturi deschise la băncile enunțate anterior. Poți defini o sumă fixă sau variabilă (cu sau fără plafon maxim) cu care poate fi debitat contul tău lunar. Frecvența debitării se stabilește în conformitate cu clauzele din contractele încheiate cu furnizorii de utilități/servicii (lunar, bilunar, săptămânal etc.). Pentru activarea acestui serviciu este necesară o vizită într-o unitate bancară sau accesarea site-ul băncii în cauză.
Avantajele tale prin activarea acestui serviciu sunt:
Dacă nu ești racordat la sistemul de distribuție al energiei electrice și vrei să devii clientul nostru, ai de urmat 5 pași:
1. Obţinere aviz tehnic de racordare (ATR)/ certificat de racordare (CR)
Trebuie să depui următoarele documente în cel mai apropiat magazin E.ON:
Ți se emite factură pentru taxa de elaborare a ATR/CR (după caz)
Prezinți dovada plății taxei de elaborare ATR/CR (după caz)
Îți eliberăm ATR/CR (după caz)
2. Încheiere contract de racordare
3. Proiectare şi execuţie instalaţie
4. Recepţie instalaţie
5. Încheiere contract de furnizare
Trebuie să depui următoarele documente în cel mai apropiat magazin E.ON:
Semnezi contractul de furnizare
Programăm data montării contorului de măsurare
Dacă vrei să schimbi titularul contractului de electricitate, ai de urmat 2 pași:
1. Obţinere aviz tehnic de racordare (ATR)/ certificat de racordare (CR)
Trebuie să depui următoarele documente în cel mai apropiat magazin E.ON:
Ți se emite factură pentru taxa de elaborare a ATR/CR (după caz)
Prezinți dovada plății taxei de elaborare ATR/CR (după caz)
Îți eliberăm ATR/CR (după caz)
2. Încheiere contract de furnizare
Dacă nu ești racordat la sistemul de distribuție gaze naturale, ți-ai construit o casă nouă și vrei să devii clientul nostru, ai de urmat 5 pași:
1. Obţinere aviz tehnic de racordare (ATR)
Trebuie să depui în cel mai apropiat magazin E.ON:
Îți emitem facturii pentru taxă analiza cererii de racordare
Prezinți dovada plății
Îți eliberăm ATR
2. Încheiere contract de racordare
3. Proiectare şi execuţie instalaţie
4. Recepţie instalaţie
5. Încheiere contract de furnizare
- Actul de identitate (persoane fizice); Actul de constituire al asociaţiei (asociaţii de proprietari);
- Act de proprietate sau orice alt înscris (contract de vânzare-cumpărare, act de moştenire, act de donaţie, act de închiriere legalizat, contract de comodat, contract de cesiune, extras de carte funciară - nu mai vechi de 30 de zile - sau adeverinţă eliberată de Primărie care atestă existenţa imobilului la adresa poştală şi însoţită de declaraţie pe propria răspundere din partea solicitantului pentru lipsa de înregistrare în CF a imobilului etc.) care atestă dreptul locativ asupra spaţiului pentru care se solicită ATR
- Acordul proprietarului imobilului - dacă se prezintă contract de închiriere, contract de comodat sau de cesiune, etc.
- Acordul coproprietarilor - în cazul imobilelor cu mai mulţi proprietari
- Acordul proprietarului conductei, dacă este altul decât Delgaz Grid S.A
- Acordul proprietarului terenului afectat de traseul conductei + ridicare topo pentru terenul respectiv, în cazul extinderilor de conductă şi/sau instalaţii de racordare
*Notă: Documentele se vor prezenta în original şi se vor depune în copie
Semnezi contractul de furnizare
Programăm montarea contorului de măsurare
Trebuie să te prezinți în cel mai apropiat magazin E.ON și să depui următoarele documente:
*Notă: Documentele se vor prezenta în original şi se vor depune în copie
Aceeași pași sunt necesari și pentru cazul în care ai cumpărat/închiriat o nouă locuință.
Pentru emiterea Avizului de Amplasament vino în cel mai apropiat magazin E.ON cu:
Emiterea unui aviz de amplasament este necesară pentru:
1. Obţinere aviz tehnic de racordare
2. Proiectare şi execuţie instalaţie
3. Recepţia instalaţiei de alimentare şi utilizare
Pentru revenirea în furnizarea E.ON trebuie doar să alegi oferta de electricitate și/sau gaze naturale pe care o consideri potrivită pentru nevoile tale.
Poți să faci acest lucru:
și ne ocupăm noi de tot. S-ar putea să fie nevoie să ne transmiți anumite documente și să actualizăm unele informații, dar îți vom comunica exact ce avem nevoie.
Procesul de schimbare furnizor este gratuit, nu implică schimbarea contorului, nu implică întreruperi în furnizarea de electricitate/gaz, nici modificări ale instalației electrice sau de gaze naturale.
Apoi, accesează www.eon.ro/myline ori de câte ori dorești să intri în contul tău.
Dacă dorești să ai acces de oriunde la contul tău, descarcă gratuit aplicația E.ON Myline din Google Play, Apple Store sau Huawei AppGallery și folosește aceleași date pentru acces ca cele utilizate pentru crearea contului pe site-ul eon.ro.
Dacă întâmpini probleme legate de accesul la contul tău E.ON Myline, ne poți scrie direct pe Live Chat-ul de pe eon.ro sau prin e-mail la serviciiclienti@eon-romania.ro
Dacă nu mai știi parola contului tău sau dorești să o schimbi:
*Link-ul de resetare a parolei primit pe e-mail are o perioadă de valabilitate de 24 de ore de la solicitare şi este valabil până la finalizarea cu succes a procesului de schimbare a acesteia sau până la solicitarea unei noi resetări de parolă.
Dacă întâmpini probleme legate de accesul la contul tău E.ON Myline, ne poți scrie direct pe serviciiclienti@eon-romania.ro
Pentru a activa factura electronică trebuie să ai un cont personal creat în E.ON Myline, apoi:
Pe adresa de e-mail alocată contului E.ON Myline vei primi în scurt timp confirmarea activării facturii electronice.
Factura electronică se activează în maximum 24 de ore de la completarea pașilor de mai sus.
*Dacă ai mai multe locuri de consum și vrei să activezi factura electronică pentru fiecare, trebuie să repeți pașii de mai sus, alegând pe rând fiecare loc de consum prin click pe săgeata din dreapta adresei acestora.
sau:
Trebuie să știi că:
Dacă întâmpini probleme legate de accesul la contul tău E.ON Myline, ne poți scrie direct pe serviciiclienti@eon-romania.ro
Dacă ai factura electronică activată, poți vizualiza facturile tale emise în ultimele 12 luni în secțiunea "Facturile mele". Facturile tipărite, nu sunt accesibile pentru vizualizare în contul tău online.
Dacă dorești să ai acces oricând și de oriunde la contul tău, descarcă gratuit aplicația E.ON Myline din Google Play, Apple Store sau Huawei AppGallery și loghează-te utilizând aceleași date folosite pentru crearea contului pe site-ul eon.ro.
Dacă întâmpini probleme legate de contul tău E.ON Myline, ne poți scrie direct pe Live Chat-ul disponibil în pagina de autentificare sau pe serviciiclienti@eon-romania.ro
Procesarea plăţii pe portalul E.ON Myline se face imediat și aceasta este considerată ca dată a efectuării plății.
Ulterior, transferul sumei în contul E.ON poate dura între 2 și 4 zile, în funcție de bancă.
Dacă dorești să ai acces oricând și de oriunde la contul tău, descarcă aplicația E.ON Myline din Google Play, Apple Store sau Huawei AppGallery și loghează-te utilizând aceleași date folosite pentru crearea contului pe site-ul eon.ro.
Dacă întâmpini probleme legate de contul tău E.ON Myline, ne poți scrie direct pe Live Chat-ul disponibil în pagina de autentificare sau pe serviciiclienti@eon-romania.ro
Dacă ai semnat un contract de prestări servicii pentru E.ON ServExpress, ServExpress PRO sau ServExpress MAX și îți apare o urgență la instalația electrică sau la centrala termică, apelează la orice oră numărul de telefon 0232 421 999.
După tipul abonamentul ales ServExpress, PRO sau MAX, acestea includ:
*În situația în care este necesară desigilarea/resigilarea contorului/firidei de branșament pentru lucrări de mutare sau înlocuire tablou electric, este necesară și intervenția operatorului de distribuție.
Verificarea instalației de utilizare gaze naturale constă în depistarea eventualelor scăpări de gaze la presiunea gazului din instalație ți se efectuează periodic, la maximum 2 ani de zile sau la cererea clientului.
Revizia instalației de gaze naturale constă în depistarea eventualelor scăpări de gaze la presiunea de rezistență respectiv de etanșeitate. Se demontează contorul și se pune proba de presiune pe instalație. Revizia se efectuează periodic, la maximum 10 ani sau după întreruperea utilizării instalației pentru o perioadă de timp mai mare de 6 luni, după orice eveniment care ar fi putut afecta instalația, la cererea clientului.
Acestea trebuie prezentate operatorului autorizat ales să efectueze VTP-ul centralei termice și trebuie păstrate pentru următoarele verificări.
Dacă centrala ta este altă marcă decât cele comercializate de către E.ON (de ex. Ariston) și încă se află în perioada de garanție, pierzi garanția acesteia dacă efectuezi verificarea tehnică periodică (VTP) cu partenerul nostru E.ON Asist Complet. Recomandarea noastră este ca în perioada de garanție să apelezi la compania de la care ai achiziționat centrala termică.
După terminarea garanției însă, poți apela la noi pentru efectuarea VTP-urilor, E.ON Asist Complet fiind autorizat ANRE și ISCIR pentru efectuarea intervențiilor la echipamentele și instalațiile utilizatoare de gaz.
Acestea trebuie prezentate operatorului autorizat ales să efectueze verificarea/revizia IUGN și trebuie păstrate pentru următoarele verificări.
Da. Poți denunța oricând contractul E.ON ServExpress, printr-o solicitare scrisă în magazinul E.ON sau prin e-mail către serviciiclienti@eon-romania.ro.
În cazul în care, ai avut servicii prestate cu cost mai mare decât cele achitate până la data încetării, datorezi diferența către E.ON. Pentru aceasta, îți vom emite o factură finală înainte de reziliere.
Solicitarea de intervenții tehnice, în cazul unei urgențe apărute la centrala termică achiziționată într-un pachet E.ON Life, se face prin apel telefonic nonstop la numărul: 0232 421 999.
Poți apela acest număr și dacă ai nevoie de îndrumări privind pornirea/oprirea centralei, setarea temperaturii sau a modului de funcționare vară/iarnă.
Poți oricând renunța la contractul tău E.ON Life sau E.ON Life Plus.
În acest sens, trebuie să ne trimiți o solicitare scrisă care să includă datele tale de contact și de identificare (cod client, cod loc de consum, adresa locului de consum etc.) din contractul în cauză:
Dacă soliciți încetarea contractului înainte de termen, îți vom emite o factură finală conform graficului de ieșire din contract prevăzut în Anexa 4 a contractului tău E.ON Life, respectiv Anexa 2 din contractul E.ON Life Plus. După achitarea acestei facturi, contractul se consideră încetat.
Da. Poți achita într-o tranșă contravaloarea centralei și a serviciilor aferente instalării și punerii în funcțiune. Restul serviciilor se vor factura lunar, sub formă de abonament fix pe factura de consum gaz, reprezentând contravaloarea serviciilor tehnice prestate pe durata contractului.
Dacă pachetul tău E.ON Life sau E.ON Life Plus include servicii periodice obligatorii precum: verificarea tehnică a centralei termice (VTP), verificarea/revizia instalației de utilizare a gazelor naturale (VIU/RIU), înainte de expirarea acestora, vei fi contactat de către echipa E.ON Asist Complet pentru programarea zilei și orei în vederea prestării lucrărilor.
Din rațiuni de siguranță și pentru ca lucrurile să decurgă așa cum sunt precizate în contract, te rugăm să ne comunici ori de câte ori îți schimbi datele de contact, de ex. numărul de telefon mobil.
Prețul este fix pe toată durata contractului, nu se poate modifica, fiind eșalonat în rate lunare egale.
Noul program de consum intră în vigoare începând cu următoarea dată de facturare.
Programul/convenția de consum se poate modifica după 30 de zile de la ultima schimbare.
Dacă întâmpini probleme legate de contul tău E.ON Myline, ne poți scrie direct pe Live Chat-ul disponibil în pagina de autentificare sau pe serviciiclienti@eon-romania.ro
Dacă ai mai multe locuri de consum, trebuie să repeți pașii de mai sus pentru fiecare.
Dacă întâmpini probleme legate de contul tău E.ON Myline, ne poți scrie direct pe Live Chat-ul disponibil în pagina de autentificare sau pe serviciiclienti@eon-romania.ro
Poți modifica datele tale de contact intrând în secțiunea "Contul meu", apoi "Setări cont". Acolo, alegi prin click ce anume vrei să modifici, completezi datele și le salvezi.
Dacă ai mai mulți clienți în contul tău E.ON Myline și vrei să modifici datele de contact pentru fiecare, intră în Contul meu - Clienți și locuri de consum, apoi dă click pe iconița Setări din dreptul fiecărui client și modifică datele.
Dacă întâmpini probleme legate de contul tău E.ON Myline, ne poți scrie direct pe Live Chat-ul disponibil în pagina de autentificare sau pe serviciiclienti@eon-romania.ro
*Nu poți șterge un cont care are activată factura electronică pentru cel puțin un loc de consum. Pentru acest caz, trebuie să dezactivezi mai întâi factura electronică.
Dacă întâmpini probleme legate de contul tău E.ON Myline, ne poți scrie direct pe Live Chat-ul disponibil în pagina de autentificare sau pe serviciiclienti@eon-romania.ro
Poți achita tot soldul pe care îl ai la E.ON (compus din două sau mai multe facturi) astfel:
Dacă întâmpini probleme legate de contul tău E.ON Myline, ne poți scrie direct pe Live Chat-ul disponibil în pagina de autentificare sau pe serviciiclienti@eon-romania.ro
Dacă dorești să adaugi un client nou în contul tău E.ON Myline:
Pentru a adăuga cu succes un client, trebuie să ai la îndemână codul de client și codul de încasare, ambele disponibile pe factura ta de consum.
Pentru a șterge un client adăugat:
*Nu poate fi șters un client dacă factura electronică este activată pe cel puțin un loc de consum.
Dacă întâmpini probleme legate de contul tău E.ON Myline, ne poți scrie direct pe Live Chat-ul disponibil în pagina de autentificare sau pe serviciiclienti@eon-romania.ro
Dacă dorești să adaugi un loc de consum în contul tău E.ON Myline:
Locurile de consum adăugate nu pot fi șterse, doar dezactivate.
Pentru a dezactiva un loc de consum:
*Nu se poate dezactiva un loc de consum dacă ai factura electronică activată la acel loc de consum.
Dacă întâmpini probleme legate de contul tău E.ON Myline, ne poți scrie direct pe Live Chat-ul disponibil în pagina de autentificare sau pe serviciiclienti@eon-romania.ro
Poți găsi informații legislative, acte normative și alte reglementări în secțiunea "Legislație" din eon.ro.