ABC-ul liberalizării pieței de energie. Află tot, fără efort!

Acum ai libertatea să alegi oricând oferta cea mai potrivită pentru tine. Dar ce înseamnă liberalizare? Ce se schimbă și ce rămâne la fel? Ce alegi și cum? La ce trebuie să fii atent? Cum se calculează prețurile? 

Ne străduim să-ți fie bine, de aceea, am grupat informațiile ca să fie clare, pe înțelesul tuturor. 

Simplu ca ABC!

liberalizare energie eon

ANRE sau Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei elaborează reglementările necesare funcționării pieței de energie. ANRE nu mai stabilește prețul de furnizare al electricității și al gazelor naturale, dar stabilește în continuare anumite componente din prețul final, pe care îl plătești la factură.

piata libera

Bine ai venit la E.ON pe piața liberă!

Dacă pe contractul tău de furnizare apare mențiunea ”serviciu de furnizare a energiei în sistem negociat”, înseamnă că te bucuri de serviciile și produsele de energie pe care tu le-ai ales, de pe piața concurențială.

Poți alege oricând un alt produs mai potrivit casei tale, prin încheierea unui nou contract. Tu decizi. 

contract

Contractul nou de energie presupune următoarele documente:

  • Copia actului de identitate
  • Ultima factură de consum/valoarea indexului de pe contor
  • Declarație privind spațiul, după caz

E simplu. Îl poți schimba când dorești. Online sau în magazin. 

distribuitor

Distribuitorul nu se schimbă. Chiar dacă alegi un alt furnizor de energie, distribuitorul, adică operatorul rețelei, rămâne același.

El este cel care asigură funcționarea în siguranță a rețelei prin care electricitatea sau gazele naturale ajung în casa ta, montează contorul și la acesta trebuie să apelezi în cazul unui deranjament.

E.ON

E.ON este furnizor de energie: electricitate și gaze naturale. Oferim soluții energetice de încălzire, răcire și asistență tehnică 24/7. Pe toate acestea le poți combina fix cum dorești.

Experiența de peste 16 ani face din noi un furnizor cu tradiție, apreciat de peste 3 milioane de români.

Furnizor

Furnizorul este o companie licențiată ANRE și furnizează energie către tine, consumatorul final. El anunță distribuitorul despre nevoile tale, cumpără energia de la producător și monitorizează consumul tău. Furnizorul emite factura și către acesta o vei plăti.

Piata libera

Hai să vezi ce oferte ți-am pregătit pentru a trece în piața liberă! Poți alege oferte cu preț fix sau variabil, produse cu ambele utilități pe același contract, pachete cu asistență sau servicii tehnice incluse.

Instalația trebuie schimbată dacă schimbi furnizorul? Nu, nu trebuie să schimbi nici instalația de gaze naturale, nici pe cea electrică.

Încă nu ești client E.ON? Acum e momentul să analizezi ofertele și recomandările noastre.

Contractare online

Joi, de la 14:00 la 15:00, poți să vii să închei contractul? Nu în altă zi sau la altă oră?

Nu-i bai. La noi, semnezi când vrei. Și la 4.00 dimineața. Tu decizi când și dacă o faci. Ai opțiunea de a încheia contractul online. Da, ai citit bine. Fără cozi, fără hârtii. Fără timp pierdut.

kWh

kWh (kilowatt oră) este unitatea de măsură a energiei pe care o consumi, egală cu cantitatea de energie pe care ai folosi-o dacă ai menține un aparat de 1.000W în funcțiune, timp de o oră. Atât electricitatea, cât și gazele naturale se facturează în kWh. Prețul pe kWh se găsește pe pagina a doua a facturii și pe ofertele noastre de preț.

Liberalizare

Liberalizarea continuă și după 30 iunie 2021.

Dacă nu închei un contract pe piața liberă, după 1 iulie rămâi cu contractul existent de serviciu universal la electricitate și cu oferta de gaz comunicată până atunci de furnizorul tău.

Te poți răzgândi oricând și alege un contract de pe piața liberă.

Myline

Myline. E.ON Myline. Este un fel de agent 007, la dispoziția ta oricând ai nevoie, de oriunde, gratuit și în siguranță.

În Myline actualizezi date de contact, transmiți indexul autocitit, modifici cantitățile facturate din convenția de consum, plătești factura. Știi când trebuie să efectuezi verificarea/revizia la instalația de gaz. Ah, da. Și tot aici te surprindem cu recompense și promoții.

Contractare online

Nu mă mai pot întoarce la tariful de serviciu universal? Ba da! Chiar dacă ai încheiat un contract pe piața concurențială de electricitate, te poți întoarce la tariful de serviciu universal.

Online poți încheia oricând un contract de energie. De oriunde ai fi. Ofertele noastre sunt doar la un click distanță.

Prețul de furnizare (energia activă) reprezintă doar o parte din totalul facturii tale de electricitate. Costurile aferente distribuţiei şi transportului, certificatele verzi, contribuţia pentru cogenerare şi accizele sunt, de asemenea, cuprinse în factură şi rămân componente reglementate de ANRE.

Intrebari

Questions?

Dacă ai încă nelămuriri, intră pe eon.ro unde găsești cele mai bune răspunsuri la cele mai frecvente întrebări despre liberalizare. Dacă vrei să știi cum iei legătura cu noi, accesează eon.ro/contact, iar dacă ești curios câte servicii gratuite oferim clienților noștri, intră pe eon.ro/servicii-online

Solutii E.ON

Soluții și servicii sau sustenabil și smart...mantra noastră. De la încălzirea locuinței, la climatizare, panouri fotovoltaice, pompe de căldură și stații de încărcare pentru mașinile electrice, la servicii online, gratuite: E.ON eBooking, E.ON Chat 24/7, E.ON Myline ș.a.

Piata concurentiala

Trebuie neapărat să închei un nou contract sau să schimb furnizorul?

Nu e musai, dar dacă dorești o ofertă care se potrivește mai bine nevoilor tale, poți să închei un nou contract în piața concurențială fie cu furnizorul tău actual, fie cu orice alt furnizor din piața liberă.

Pret variabil sau fix

Variabil sau fix? La E.ON ai și, și. Tu alegi cum să fie prețul la electricitate sau gaz. Pentru că pe piața liberă poți alege ce produs vrei și îl poți schimba oricând.

Magazin online

www.eon.ro  

Este mai mult decât un site unde afli toate informațiile despre liberalizare. Este magazinul nostru online, fiindcă vezi produsele, compari, închei contracte, gestionezi gratuit contul tău E.ON Myline și multe altele. Navighează prin meniu.

Client liber sau reglementat

☒  Mă întreb cum procedez

☐ Nu am întrebări, știu tot

E ok să ai întrebări. Începe cu:

  1. Află dacă ești client în piața liberă.
  2. Evaluează atât oferta actuală cât și opțiunile din piața liberă.
  3. Decide dacă închei un contract nou pe piața liberă.
Zero intreruperi in furnizare

Yoga și E.ON. 

Ce au în comun cele două? Ambele te ajută să treci relaxat prin procesul liberalizării. Dar dacă ne alegi, s-ar putea să ai mai mult timp pentru tine, deci...

ZERO. Te costă zero lei să îți schimbi furnizorul. Zero întreruperi în furnizare. Zero bătăi de cap. Ești zen pentru că nici măcar nu trebuie să îți schimbi contorul și nici nu ai alte intervenții la instalații.  

 

Ai nevoie de mai multe informații?

Ai nevoie de ajutor?