Poți achita facturile de consum E.ON:

 • Cu card bancar la: BRD, BCR, ING Bank, Unicredit Bank, Banca Transilvania și din E.ON Myline
 • Cu numerar la: BRD, BCR, Unicredit, Raiffeisen Bank, CreditCoop, PayPoint, un-doi-Centru de Plăți, Westaco
 • Prin Direct Debit la: BRD,  BCR, ING Bank, Banca Transilvania, Raiffeisen Bank
 • Prin Internet banking la: BRD, BCR, ING Bank, Banca Transilvania, Unicredit Bank
 • Prin telefon/Mobile banking la: BRD, BCR, ING Bank, Banca Transilvania, Orange Money
 • Prin ordin de plată la: BRD, Unicredit, Raiffeisen Bank, CreditCoop
 • La POS prin scanarea codului de bare de pe factură, la comercianții cu care BRD este în parteneriat.

Toate aceste modalități de plată sunt fără comision.

Vezi mai multe informații despre modalitățile de plată ale facturii aici.

Punctele de încasare PayPoint, un-doi Centru de plăți și Westaco sunt terminale de plată amplasate în magazinele cu profil de comerț general sau benzinării unde, odată cu plata cumpărăturilor poți achita și factura E.ON în numerar. 

 

 

 • Atunci când achiți cu numerar, prezintă factura de consum la automatele bancare sau la punctele de încasare PayPoint, un-doi Centru de Plăți şi Westaco și menționează care dintre codurile de bare dorești a fi scanate, respective ce sumă dorești să achiți, cel pentru factura curentă sau cel pentru sold/total de plată
 • Atunci când achiți prin transfer bancar cu ordin de plată, completează următoarele informații: cod de încasare, număr factură și cont bancar E.ON Energie România, așa cum sunt ele menționate în factura E.ON.
 • Atunci când achiți o garanție solicitată în vederea reconectării la furnizare a locului tău de consum, utilizează contul bancar BRD indicat pe contractul de garanție.
 • Atunci când achiți facturi de prestări servicii emise de către Delgaz Grid S.A (taxa deconectare-reconectare gaze naturale, tarif eliberare copie proiect tehnic, aviz tehnic de racordare etc.) sau E.ON Asist Complet S.A. (revizii/verificări tehnice periodice etc.), este important să indici contul bancar înscris pe aceste facturi, fiind diferit de contul dedicat facturilor de consum pentru utilități  emise de către E.ON.

Îți recomandăm ca la plată să:

 • nu folosești facturi mai vechi de 1 lună
 • nu folosești o factură de consum gaz, pentru a plăti consumul de electricitate, sau invers
 • nu folosești o factură de soluții (abonament asistență E.ON ServExpress, rată centrală termică - E.ON Life sau rată aer condiționat - E.ON Cool etc.) pentru plata consumului de electricitate/gaze naturale, atunci când facturarea se face separat pentru acestea

După plată, poți verifica soldul tău la E.ON, în cel mult 1 zi lucrătoare după efectuarea plății, printr-un simplu SMS (mesaj text) la 0745 612 345 cu textul PLATA urmat de codul de încasare şi vei primi confirmarea plăţii, tot prin SMS de la E.ON.

*Codul de încasare apare pe factură, este compus din 10 cifre și începe cu cifra 2 sau 9.

Poți afla imediat cât ai de plată sau care este soldul tău curent la E.ON astfel:

 • prin crearea unui cont personal pe www.eon.ro/myline sau în aplicația E.ON Myline, ai acces 24/7 la informații despre locurile tale de consum
 • prin accesarea Chat-ului E.ON de pe www.eon.ro, secțiunea Facturi & Plăți
 • trimite-ne un SMS (mesaj text) la 0745 612 345 cu textul SOLD urmat de codul de încasare şi îți răspundem imediat tot prin SMS, cu valoarea soldului tău curent
 • prin apel gratuit, nonstop la Ioana, asistentul tău virtual E.ON,  la 0800 800 366 sau 0800 800 900

*Codul de încasare apare pe factură, este compus din 10 cifre și începe cu cifra 2 sau 9.

În partea de jos de pe prima pagină a facturii de consum E.ON apar 2 coduri de bare, astfel:

 • Codul de bare factură curentă – adică valoarea de plată aferentă celei mai recente luni încheiate și
 • Codul de bare total de plată - reprezintă valoarea totală de plată/soldul, care poate include pe lângă valoarea facturii curente și sume restante sau a sume achitate în plus/în avans dacă ai achitat mai mult decât valoarea facturilor transmise. 

Dacă nu există sume restante sau sume achitate în avans, atunci valoarea înscrisă în cele două coduri de bare va fi identică (la fel și codurile de bare).

Poți opta pentru plata oricărei valori dintre cele 2, având grijă să nu depășești termenul de plată și să riști facturarea de penalități ori chiar întreruperea furnizării. 

În cel mult 1 zi lucrătoare după efectuarea plății, poți afla dacă ea a fost înregistrată printr-un simplu SMS (mesaj text) la 0745 612 345 cu textul PLATA urmat de codul de încasare şi vei primi confirmarea plăţii, tot prin SMS de la E.ON.

*Codul de încasare apare pe factură, este compus din 10 cifre și începe cu cifra 2 sau 9.

 • Dacă în urma unei facturi de regularizare, ai o valoare cu minus, adică bani de recuperat, și nu vrei ca acea sumă să rămână în contul tău ca avans pentru plata următoarelor facturi
 • Dacă ai achitat o garanție în urma unei deconectări-reconectări sau
 • Dacă ai de primit compensații bănești ca urmare a nerespectării de către E.ON a standardului de performanță

trebuie să ne trimiți o solicitare scrisă în acest sens, care să includă:

 • Cod încasare
 • Cod client
 • Copie carte de identitate sau copie certificat de înregistrare fiscal (CUI)
 • Cont bancar (lei)  în format IBAN și denumirea băncii (cont bancar, alcătuit din 24 cifre și litere) sau copie extras bancar în care aceste informații să fie vizibile

prin

-       e-mail la serviciiincasare@eon-romania.ro

-       poștă la O.P.9 C.P. 10 Tîrgu Mureș.

După înregistrarea solicitării tale de restituire a sumelor achitate în avans, îți vom returna banii prin virament bancar ori prin mandat poștal.

Plata facturilor restante se poate face prin scanarea codului de bare din partea stângă jos a facturii curente, numit cod de bare sold total. Astfel, plătești întreg soldul debitor, incluzând factura curentă și facturile restante.

Dacă vrei să achiți doar o anumită factură restantă, o poți face menționând obligatoriu numărul acelei facturi, la plata online. 

Data generării facturii din sistemul informațional este anterioară datei emiterii acesteia. Soldul restant apare pe factura curentă, dacă la data generării acesteia, plata nu a fost efectuată.

Serviciul de transmitere index autocitit este activat automat, gratuit, pentru toți clienții casnici și noncasnici E.ON. Intervalul de transmitere al indexului autocitit diferă pentru fiecare loc de consum, așadar poți să îl transmiți doar în perioada activă, care durează aproximativ o săptămână. Perioada activă este menționată pe factură și în contul tău E.ON Myline. Pentru a ne transmite indexul contorului tău îți punem la dispoziție 3 canale:

 • direct din contul tău personal deschis în E.ON Myline, secțiunea Autocitire/Transmitere index
 • prin apel gratuit, nonstop la Ioana, asistentul tău virtual E.ON,  la 0800 800 366 sau 0800 800 900
 • prin SMS (mesaj text) la 0745 612 345 cu textul INDEX urmat de codul de încasare şi indexul autocitit*

*Codul de încasare apare pe factură, este compus din 10 cifre și începe cu cifra 2 sau 9. Indexul autocitit trebuie să fie din 4 cifre și se transmite fără 0 în față. Între cuvinte lasă spațiu. Mesaj cu tarif normal din orice rețea de telefonie.

Odată trimis un index, acesta mai poate fi modificat doar până la finalul zilei următoare de la transmiterea inițială.

În funcție de tipul contorului instalat la locul de consum, transmiterea autocitirii presupune trimiterea unuia sau a mai multor indecși citiți de pe ecranele contorului.

Indexul autocitit se citește și transmite diferit în funcție de tipul contorului pe care îl ai instalat la locul de consum.

 • Vezi aici cum trimiți indexul la gaze naturale
 • Vezi aici cum transmiți indexul la electricitate
 •  

Poți modifica un index trimis greșit doar până la finalul zilei următoare trimiterii greșite, dacă următoarea zi este încă în intervalul activ. În acest caz, poți relua pașii de transmitere a index-ului.

Ex: Ai trimis un index greșit astăzi la ora 14:00. Poți transmite indexul corect până mâine la ora 23:59.

Dacă nu mai ești în perioada activă de transmitere a autocitirii, cantitatea facturată va fi preluată din convenția/programul de consum.

Prin transmiterea lunară a indexului autocitit, vei fi facturat exact cât ai consumat în perioada anterioară și astfel poți evita facturile mari de regularizare ori estimările mari.

Dacă nu dorești să transmiți autocitirea indexului contor, poţi să îţi modifici cantităţile de energie facturate lună de lună, aducându-le cât mai aproape de consumul tău, prin modificarea convenției de consum – anexă la contractul tău de furnizare, în cel mai apropiat magazin E.ON sau online în contul tău E.ON Myline.

Dacă există suspiciunea că un contor este defect, anunţă defecţiunea telefonic la numerele E.ON 0800 800 900 sau 0800 800 366 sau în cel mai apropiat magazin E.ON. În urma solicitării, echipa noastră va efectua o verificare a contorului în teren. În situaţia în care se va constata defecţiunea contorului acesta va fi înlocuit cu unul verificat şi atestat metrologic. Dacă în urma vizitei echipei noastre, dorești o verificare mai amănunţită a contorului, acesta este demontat şi este dus la laboratorul de metrologie. În cazul în care se constată că acesta funcţionează corect ai obligaţia de a plăti taxa de verificare a contorului şi taxa de înlocuire contor.

Deși alături de partenerii noștri poștali, ne străduim să livrăm în cel mai scurt timp facturile către tine, mai pot apărea cazuri când acest lucru nu este posibil. Mai sunt și situații când acestea nu ajung la adresa corectă ori pur și simplu ai pierzi factura. Dacă ai nevoie de factură rapid, poți să:

 • îți creezi un cont personal online în E.ON Myline și să activezi factura electronică (adică să renunți la primirea facturii tipărite prin poștă) și astfel, o vei primi pe e-mail imediat după emitere, fără nicio întârziere
 • o soliciți unui consultant pe Live Chat, disponibil pe eon.ro.
 • vizitezi un magazin E.ON și să o tipărești din biroul digital E.ON MyOffice
 • o soliciți de la un consultant E.ON din magazin
 • o soliciți prin apelarea serviciului Call Center la numerele gratuite 0800 800 900 sau 0800 800 366, de luni până vineri între orele 8-20.
 •  

În cazul în care consideri că valoarea facturii tale nu reprezintă realitatea poți să ne comunici acest lucru în termen de 30 zile de la primirea facturii prin:

 • Apelarea Call Center E.ON la numerele gratuite 0800 800 900 sau 0800 800 366, de luni până vineri între orele 8-20
 • pe Chat E.ON disponibil pe eon.ro
 • Vizitarea celui mai apropiat magazin E.ON

Apoi, noi vom analiza solicitarea ta și îți vom răspunde în maximum 5 zile lucrătoare de la primirea contestației. 

Procedura de schimbare a furnizorului de energie electrică/gaze naturale stabilește etapele procesului, modalitatea de stingere a obligațiilor de plată, precum și schimbul de date dintre clientul final și operatorii economici implicați în proces. 

Procesul de schimbare a furnizorului reprezintă totalitatea etapelor prin care, pe parcursul derulării unui contract de energie electrică/gaze naturale clientul final decide denunțarea unilaterală a contractului încheiat cu furnizorul actual și încheie un contract de furnizare cu un furnizor nou.

Inițierea procesului de schimbare a furnizorului are loc la data la care clientul final a solicitat schimbarea furnizorului prin transmiterea unei  notificări în termen de 21 de zile anterior datei schimbării furnizorului, în condițiile procedurii specifice privind schimbarea furnizorului de energie electrică/gaze naturale elaborată de ANRE și aprobată prin Ordinul 234/2019.

Inițierea procesului de schimbare furnizor nu poate avea loc:

 • În situația pierderii dreptului de folosință al titularului contractului de furnizare asupra locului de consum
 • În ultimele 21 de zile înainte de expirarea duratei de valabilitate a contractului de furnizare

Clientul final are dreptul de a denunța unilateral contractul de furnizare a energiei electrice, cu notificare transmisă furnizorului cu 21 de zile înainte, cu respectarea condițiilor contractuale.

Etapele procesului de schimbare furnizor energie pentru clienții casnici și noncasnici sunt descrise aici.

Dacă vrei să schimbi furnizorul de energie, noul furnizor se ocupă de tot procesul, odată ce îți anunți intenția de a pleca de la vechiul furnizor. Poți să faci asta prin achiziția unui nou produs de energie de la noul furnizor, prin telefon, online, în magazinele lui ori chiar acasă, dacă ești vizitat de un consultant de vânzări. Tot ce trebuie să faci este să semnezi o notificare de schimbare a furnizorului (formular tip), apoi procesul este continuat de către noul furnizor ales de tine.

Conform reglementărilor ANRE în vigoare, este nevoie de 21 de zile pentru procedura de schimbare a furnizorului. Cele 21 de zile se calculează din momentul înregistrării notificării de către actualul tău furnizor. În acest interval, distribuitorul va încheia contractul de distribuție cu noul furnizor și se vor face toate demersurile pentru ca la finalul celor 21 de zile să primești gaze naturale/electricitate de la noul furnizor.

Aplicarea măsurilor de eficienţă energetică nu înseamnă doar economii în bugetul tău ci şi o atitudine responsabilă faţă de folosirea eficientă a resurselor de energie.

Noi, la E.ON, ți-am pregătit 100 de idei de economisire a energiei fără a renunța la confort, pe care le poți consulta aici

Alte informaţii pot fi consultate la instituţii cu atribuţii în domeniul energiei: www.anre.ro (ANRE, Departamentul pentru eficienţă energetică, Şos. Cotroceni, nr. 4, Sector 6, Bucureşti); www.energie.gov.ro (Ministerul Energiei, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi Mediului de Afaceri, Splaiul Independenţei, nr. 202E, Sector 6, Bucureşti).

Convenţia/ programul de consum reprezintă estimarea cantităţii de energie (electricitate/gaz) pe care o consumi lunar, în kWh/mc. Acestea trebuie stabilite în baza unui istoric și în funcție de nevoile tale, astfel încât să fie cat mai aproape de consumul tău lunar real.

Convenţia/ programul de consum este parte a contractului tău de furnizare și pe baza ei se emit facturile de estimare, atunci când nu se citește contorul de către Operatorul de Distribuție și nu transmiți indexul contorului prin autocitire. Poți modifica cantitățile din convenția/programul de consum ori de câte ori ai nevoie (de ex. dacă ai schimbat centrala termică cu una de generație nouă care consumă mai puțin, te-ai mutat într-o locuință nouă etc.) astfel:

 • direct din contul tău E.ON Myline, secțiunea Program/Convenție consum
 • prin apelarea Call Center E.ON la numerele gratuite 0800 800 900 / 0800 800 366, de luni până vineri între orele 8-20
 • în cel mai apropiat magazin E.ON

Noile cantităţi dorite de tine vor intra în vigoare începând cu următoarea factură emisă. 

Cantitățile de energie (electricitate/gaz) care se facturează lunar, sunt prevăzute în convenția/programul de consum, parte a contractului de furnizare. 

Dacă nu transmiți lunar autocitirea, acestea stau la baza calculului valorii facturii tale (estimare).

Dacă vrei să schimbi cantitățile lunare, o poți face astfel:

 • în contul tău E.ON Myline, secțiunea Program/convenție de consum: alegi locul de consum dorit, completezi fiecare lună calendaristică cu cantitatea estimată și dai click pe butonul “Salvează”
 • prin telefon, apelând serviciul Call Center la numerele gratuite 0800 800 900 sau 0800 800 366, de luni până vineri între orele 8-20
 • în cel mai apropiat magazin E.ON.
 •  

Drepturile și obligațiile tale în calitate de consumator casnic și client final în furnizarea de energie (electricitate și/sau gaze naturale) sunt cuprinse în contractul de furnizare încheiat între tine și E.ON.

 • Vezi aici drepturile și obligațiile clientului casnic de energie în piața liberă.
 • Vezi aici drepturile și obligațiile clientului casnic de electricitate în piața reglementată.

În contract sunt prevăzute și condițiile generale de furnizare ale energiei.

Contractul de furnizare de gaze naturale și/sau energie electrică se încheie pe perioadă determinată de 12 luni sau pentru o perioadă nedeterminată. 

Prelungirea contractului se poate realiza cu acordul părților, consemnat într-un act adițional sau în mod automat și tacit în cazul în care niciuna dintre părți nu notifică în scris celeilalte părți faptul că nu dorește prelungirea automată a prezentului contract, cu minim 45 de zile calendaristice înainte de data expirării duratei sale de valabilitate, prezentul contract fiind în acest caz prelungit de drept, pentru perioade succesive, fiecare egală cu cea convenită inițial.

Poți solicita o ofertă personalizată de produse și servicii E.ON:

 • prin accesarea site-ului nostru eon.ro, secțiunea Energie
 • prin accesarea Chat-ului E.ON, secțiunea Contractare online, disponibil pe eon.ro
 • de la consultanții noștri din magazinele E.ON
 • prin apelarea serviciului Call Center la numerele gratuite 0800 800 900 sau 0800 800 366, de luni până vineri între orele 8-20
 • la ușa ta, dacă ești vizitat de o echipă E.ON de pe teren.
 •  

Pașii necesari a fi parcurși pentru rezolvarea unei dispute apărute la semnarea ori pe parcursul derulării contractului de furnizare electricitate și/sau gaze naturale lui sunt prevăzuți aici.

Pentru persoane fizice - clienți casnici și persoane juridice - clienți noncasnici conturile bancare (IBAN) ale E.ON Energie România sunt:

 • BRD - RO 53 BRDE 270S V239 0401 2700
 • ING Bank - RO 27 INGB 0015 0000 2818 8911
 • Unicredit Bank - RO 58 BACX 0000 0037 0162 5003
 • CreditCoop - RO 88 CRCO X130 0130 0008 8260
 • Trezoreria Sibiu - RO 12 TREZ 5765 069X XX00 7055

* Atunci când achiți factura prin transfer bancar, asigură-te că pe ordinul de plată ai completat corect codul de încasare, numărul facturii și contul bancar E.ON. Dacă achiți o garanție solicitată în urma reconectării locului tău de consum, folosește contul bancar deschis la BRD. Pentru achitarea facturilor de prestări servicii emise de către Delgaz Grid S.A sau E.ON Asist Complet S.A., trebuie să completezi corect contul înscris pe aceste facturi (diferă de contul în care se plătesc facturile de consum).

Prețul din contract este alcătuit din mai multe componente în funcție de tipul energiei furnizate, electricitate și/sau gaze naturale, unele componente fiind stabilite și reglementate de către ANRE.

De exemplu, pentru energia electrică, prețul e format din tarif de distribuție, tarif de transport, preț de furnizare, abonament zilnic, plus taxe precum: taxa de cogenerare, accize și certificate verzi. Dintre acestea, doar prețul de furnizare și, după caz, abonamentul zilnic sunt stabilite de către furnizor, în cazul nostru E.ON. Celelalte, se colectează și se virează conform normelor legale în vigoare către stat și operatorii de distribuție, respectiv transport.

Prețul contractual la gaze naturale este compus din preț de furnizare și, după caz, abonament zilnic, plus tarife de distribuție și transport, respectând aceeași regulă ca la electricitate.

 

 

Pentru a beneficia de furnizarea de electricitate este nevoie de încheierea unui contract în acest sens, cu un furnizor de energie. Procedura se aplică de către furnizorul E.ON Energie România în relația cu solicitanții/clienții finali și Operatorul de Rețea/Distribuție în vederea încheierii contractelor de furnizare energie electrică în regim de serviciu universal sau concurențial.

Etapele procesului sunt:

1.      Informarea solicitantului/clientului verbal/scris asupra:

 • datelor și documentelor necesare încheierii contractelor de furnizare, respectiv:
  • cererea de încheiere contract – formular tipizat pe care îl regăsiți aici
  • copia actului de identitate/ Certificatului de înregistrare la Oficiul Național al Registrului Comerțului
  • copia actului de proprietate sau a altui document care atestă dreptul de folosință al solicitantului asupra spațiului care face obiectul locului de consum, respectiv
  • Notă de informare cu privire la Prelucrarea Datelor cu Caracter Personal – formular tipizat pe care îl regăsiți aici
 • Documentelor care pot fi solicitate după caz:
  • Declarație în vederea încheierii contractului de furnizare, în cazul modificării administrative iar actualul titular al contractului de furnizare nu a depus cererea de reziliere a contractului de furnizare – formular tipizat pe care îl puteți regăsi aici
  • Copie după Bilanțul contabil - pentru clienții noncasnici care doresc încheierea contractului de furnizare în regim de serviciu universal (condiția fiind numărul mediu scriptic de salariați mai mic de 50 și o cifră de afaceri anuală sub 10 milioane de euro)
  • Acordul scris al proprietarului de drept al spațiului care face obiectul locului de consum, dacă documentul de spațiu atestă un drept de folosință temporară și dacă această mențiune nu se regăsește înscrisă în actul doveditor al dreptului de folosință
  • Anexa 1 – notificare privind schimbarea furnizorului în cazul solicitantului care are încheiat contract de furnizare cu un alt furnizor – formular pe care îl puteți regăsi aici
  • Certificat de deces, în cazul moștenitorilor fără succesiune finalizată
  • Certificatul de racordare sau Avizul tehnic de racordare, dacă Operatorul de Rețea nu a emis Certificatul de Racordare (poate fi anexat contractului de furnizare după încheierea acestuia, dar înainte de începerea furnizării energiei electrice)
  • Convenția de exploatare, în situația în care Operatorul de Rețea consideră că este necesară (poate fi anexată contractului de furnizare după încheierea acestuia, dar înainte de începerea furnizării energiei electrice).
 • Faptului că prezentarea documentelor necesare, precum şi încheierea contractului de furnizare se pot realiza şi prin mijloace electronice pe www.eon.ro.

2.      Prezentarea ofertelor-tip și consilierea solicitanților/clienților care nu au optat pentru una din ofertele-tip publicate.

3.      Încheierea contractului de furnizare a energiei electrice:

 • Documentele depuse de căre solicitant/client în vederea încheierii contractului sunt verificate și înregistrate în sistemul informatic
 • Procesarea documentelor, elaborarea și tipărirea contractului de furnizare a energiei electrice
 • Semnarea contractului și a anexelor se realizează:
  • Personal, dacă solicitantul/clientul s-a prezentat și a solicitat încheierea contractului la unul din magazinele E.ON
  • La distanță, în situația în care solicitantul/clientul a transmis documentele prin e-mail, fax, poștă, contractul fiind transmis către solicitant/client pe același canal prin care s-au primit documentele, dacă nu s-a precizat altă modalitate de transmitere.

4.      Încheierea contractului de distribuție a energiei electrice cu Operatorul de Rețea/ Distribuție

 • După încheierea contractului de furnizare se transmite Operatorului de Rețea/Distribuție cererea de încheiere a contractului de rețea/distribuție la care este racordată instalația de alimentare cu electricitate.
 •  

Factura de electricitate se emite lunar și se realizează pe baza:

 • indexului autocitit comunicat de către tine sau
 • estimărilor menționate în convenţia de consum sau
 • istoricului tău de consum şi
 • citirii trimestriale a indecșilor de către operatorul de distribuţie (în vederea regularizării facturii)
 •  
 • Poți plăti factura de electricitate în termen de 30 de zile de la data emiterii, dacă ai ales un produs E.ON de pe piața concurențială.
 • Dacă ai rămas la prețul de Serviciu Universal, termenul de plată al facturii de electricitate este de 15 zile plus 30 de zile termen suplimentar/de grație, adică 45 de zile calendaristice de la emiterea facturii, fără penalități de întârziere.
 •  
 • Pentru clientii casnici captivi, E.ON poate să sisteze furnizarea de energie electrică începând cu ziua 74 de la data emiterii facturii, cu un preaviz de 20 zile lucrătoare, dacă nu ai efectuat plata.
 • Pentru clienții casnici eligibili și pentru persoane juridice, E.ON poate să sisteze furnizarea de electricitate începând cu ziua 55 de la data emiterii facturii, cu un preaviz de 7 zile lucrătoare.
 • Îţi vom trimite SMS înainte de deconectare, ca să ştii că trebuie să te grăbeşti cu plata, pentru a nu fi deconectat.

Pentru ca noi să te anunțăm înainte de a fi deconectat, asigură-te că avem numărul tău de telefon mobil. Dacă l-ai schimbat recent, nu uita să îl actualizezi direct în contul tău E.ON Myline, la telefon 0800 800 900 sau în magazinele E.ON.

Reluarea furnizării energiei electrice se efectuează în maxim 2 (două) zile lucrătoare, imediat următoare efectuării plății integrale a facturii, a penalităților datorate și a cheltuielilor ocazionate de sistarea și reluarea furnizării. În cazul în care, în termen de 60 de zile de la data întreruperii furnizării energiei electrice nu s-a efectuat plata integrală a facturii și a penalităților datorate, furnizorul are dreptul de a rezilia contractul de furnizare a energiei electrice urmând ca sumele datorate să se recupereze conform dispozițiilor legale în vigoare.

Taxele pentru deconectare-reconectare se vor factura la efectuarea reconectării.

 

 

Contribuția pentru cogenerarea de înaltă eficiență și modul de colectare a acesteia sunt stabilite prin Ordinul ANRE 123/2017. Contribuția pentru cogenerarea de înaltă eficiență reprezintă o sumă datorată lunar de fiecare consumator de energie electrică, pentru promovarea și dezvoltarea producerii de energie în sistem de cogenerare de înaltă eficiență, în scopul creșterii eficienței energetice și al îmbunătățirii securității alimentării cu energie, pe piața de energie din România.

 • Furnizorii consumatorilor de pe teritoriul României facturează contribuția pentru cogenerarea de înaltă eficiență consumatorilor cu care au încheiate contracte de furnizare a energiei electrice, pentru energia electrică livrată
 • Contribuția pentru cogenerarea de înaltă eficiență se evidențiază separat în factura de energie electrică, pe un rând distinct care conține denumirea produsului, cantitatea de energie electrică activă facturată, valoarea unitară a contribuției (prețul unitar) și valoarea totală a contribuției determinată ca produs dintre valoarea unitară (exprimată în lei/kWh), aprobată prin ordin al președintelui ANRE, și cantitatea de energie electrică activă (exprimată în kWh)
 • Valoarea contribuției pentru cogenerarea de înaltă eficiență se determină de către ANRE, pe baza costurilor și veniturilor realizate și a celor prognozate, se stabilește pentru o perioadă de 12 luni și se poate ajusta la începutul semestrului al II-lea al fiecărui an
 • Valoarea valabilă de la 1 noiembrie 2020 este de 0,02263 lei/kWh exclusiv TVA și se aplică la cantitatea totală de energie consumată, evidenţiată separat pe factură, valoare aprobată prin Ord. ANRE nr. 189/2020
 • Valoarea valabilă de la 1 ianuarie 2021 este de 0,01712 lei/kWh exclusiv TVA și se aplică la cantitatea totală de energie consumată, evidenţiată separat pe factură, valoare aprobată prin Ord. ANRE nr. 239/2020.

 

Certificatul verde este un titlu ce atestă producerea din surse regenerabile a unei cantități de energie electrică, este tranzacționat între producătorii și furnizorii de energie electrică, iar câștigurile din vânzarea lor reprezintă o stimulare a producătorilor din surse regenerabile de energie. Furnizorii de energie electrică au obligația achiziționării anuale a unei cote de certificate verzi, în baza prevederilor Legii 220/2008 și apoi, facturarea lor către consumatorii finali, în baza Legii 134/2012. 

Acciza este o taxă percepută de stat pentru anumite bunuri de consum, printre care și electricitatea. Plata taxei de către consumatori se face prin factura de consum, odată cu plata contravalorii energiei electrice consumate, iar virarea accizelor la bugetul de stat se face de către furnizor.

Furnizorii și/sau, după caz, Operatorul de rețea (OR), corespunzător condițiilor contractuale, au obligația de a plăti clienţilor finali despăgubiri pentru daunele dovedite provocate din vina sa, inclusiv cauzate de întreruperi/calitatea necorespunzătoare a energiei electrice furnizate, conform reglementărilor în vigoare.

Clienţii casnici au dreptul să primească de la furnizor/OR despăgubiri pentru deteriorarea unor obiecte electrocasnice ca efect al unor supratensiuni accidentale produse din culpa OR. Valoarea şi condiţiile de acordare a despăgubirilor pentru clienţii casnici sunt stabilite într-o procedură elaborată de ANRE.

Despăgubirile se plătesc la cererea clientului final/furnizorului, dacă în urma investigaţiei efectuate de către OR şi furnizor se constată existenţa prejudiciului şi culpa furnizorului/OR.

În situația în care, pentru aceeaşi întrerupere, clientul final este îndreptăţit să primească şi o compensaţie conform standardelor de performanţă şi o despăgubire, el va primi fie despăgubirea, fie compensaţia, respectiv pe cea care are valoarea cea mai mare.

În cazul în care receptoarele electrocasnice ale unui client casnic au fost deteriorate ca efect al unor supratensiuni accidentale produse în rețeaua electrică, acesta este îndreptățit să fie despăgubit de OR, direct sau prin intermediul furnizorului.

Despăgubirile se acordă clientului casnic dacă sunt îndeplinite cumulativ următoarele condiții:

 • deteriorarea receptoarelor electrocasnice s-a produs ca efect al unor supratensiuni accidentale produse în rețeaua electrică a operatorului de rețea din culpa acestuia;
  supratensiunile accidentale nu au fost de origine atmosferică;
 • receptoarele electrocasnice deteriorate sunt omologate și au fost alimentate cu energie electrică prin circuite corect dimensionate, corespunzătoare din punct de vedere tehnic;
 • locul de consum unde s-a produs evenimentul este alimentat cu energie electrică în baza unui contract de furnizare a energiei electrice/contract de rețea;
 • clientul casnic a solicitat în scris furnizorului sau, după caz, operatorului de rețea, acordarea despăgubirilor în termenul prevăzut.

Despăgubirile se acordă clientului casnic, pe baza documentelor justificative, la cererea scrisă a clientului casnic depusă în termen de 10 zile lucrătoare de la data apariției supratensiunii accidentale care a produs deteriorarea unor receptoare electrocasnice.

Plata despăgubirilor poate fi efectuată prin virament bancar, mandat poștal sau compensare cu facturile emise de consum.

Procedura de acordare a despăgubirilor pentru situațiile descrise mai sus o găsești aici.

Găsești aici pentru descărcare, cererea tip pentru semnalarea și solicitarea de despăgubiri. Vezi aici model înștiințare acordare despăgubiri de la E.ON  și aici model refuz.

Valoarea, condițiile și modul de constituire și restituire a garanțiilor financiare în cadrul relațiilor contractuale de furnizare a energiei electrice dintre clienții finali și furnizorii de energie electrică, inclusiv furnizorii de ultimă instanță sutn stabilite de Ordinul ANRE nr. 181/2018.

Furnizorul de ultimă instanță (FUI) solicită clientului final constituirea unei garanții financiare în următoarele cazuri:
a) constatarea unor acțiuni ale clientului final menite să denatureze indicațiile echipamentelor de măsurare sau să sustragă energie electrică prin ocolirea echipamentelor de măsurare;
b) clientul final se află în situația de a i se întrerupe alimentarea cu energie electrică pentru neplata contravalorii facturilor de energie electrică, de cel puțin două ori pe parcursul derulării relației contractuale, în cazul contractelor încheiate pe o perioadă de maximum 1 an, și respectiv de cel puțin două ori în 12 luni consecutive, în cazul contractelor încheiate pe o perioadă determinată mai lungă de 1 an sau pe perioadă nedeterminată;

FUI poate solicita garanții prin filă CEC sau depunere numerar ori transfer bancar în contul bancar al furnizorului.

Stabilirea valorii garanției se realizează astfel încât să acopere:
- cantității de energie electrică consumată pe o perioadă echivalentă de maximum un an, la prețul energiei electrice furnizate, în cazul prevăzut la pct. a).
- cantitatea de energie electrică estimată a se consuma de către clientul final pe o perioadă de maximum 3 luni de zile, la prețul energiei electrice furnizate. Consumul de energie electrică estimat se determină de către FUI pe baza consumului mediu zilnic realizat de clientul final în ultimele 6 luni, iar atunci când acest lucru nu este posibil, pe baza consumului convenit de către părți la încheierea contractului de furnizare a energiei electrice.

FUI are dreptul să procedeze la:
- actualizarea valorii garanției, dacă clientul final își modifică profilul de consum și/sau dacă se modifică prețul energiei electrice furnizate, valabile la data constituirii garanției financiare;
- executarea garanției, în limita valorii facturilor emise și neîncasate aferente energiei electrice consumate;
- reconstituirea garanției- se solicită în executării totale sau parțiale a garanției financiare;

Restituirea garanției de către FUI se va efectua astfel:
- în termen de 42 de zile de la încetarea contractului de furnizare a energiei electrice, în urma schimbării furnizorului, în măsura în care nu a fost executată;
- în maximum 10 zile de la data încetării contractului de furnizare a energiei electrice, în măsura în care nu a fost executată;
- în maximum 10 zile, din inițiativa furnizorului, dacă timp de 12 de luni consecutive de la constituirea garanției financiare clientul final nu s-a aflat în situațiile prevăzute la pct. a) sau b).

Refuzul constituirii/actualizării garanției financiare dă dreptul FUI să solicite operatorului de rețea deconectarea clientului final de la rețea!

Procedura de constituire, executare și restituire a garanțiilor pentru electricitate poate fi consultată aici.

În situaţia încetării contractului de furnizare încheiat cu furnizorul tău actual, E.ON Energie România, în calitatea sa de Furnizor de Ultimă Instanță obligat (FUIob) pentru zona de rețea Moldova, poate, la solicitarea ta, prelua locurile de consum care fac obiectul contractului şi care se află în situaţia de a nu avea asigurată furnizarea energiei electrice.

Etapele necesare a fi parcurse în vederea preluării sunt:

 1. Cu cel puţin 5 zile lucrătoare anterior datei de încetare a contractului de furnizare/datei de la care solicită preluarea, clientul final transmite FUIob desemnat pentru zona de reţea în care este amplasat locul de consum o solicitare de preluare. Modelul de solicitare de preluare se găsește aici. Solicitarea va putea fi transmisă pe Chat-ul disponibil pe eon.ro sau depusă în cel mai apropiat magazin E.ON.
 2. Data de la care se solicită preluarea nu poate fi anterioară datei de încetare a contractului de furnizare a energiei electrice încheiat cu furnizorul actual (FA).
 3. Data de la care se solicită preluarea poate fi ulterioară datei de încetare a contractului de furnizare a energiei electrice încheiat cu FA, caz în care, în lipsa unui contract de furnizare, locul de consum va fi deconectat pe toată perioada cuprinsă între data încetării contractului cu FA şi data de la care locul de consum se preia de către FUIob, precum cu suportarea de către clientul final a costurilor aferente.
 4. În cel mult 2 zile lucrătoare de la data primirii solicitării de preluare, FUIob:

a) informează operatorul de distribuție (OD) concesionar cu privire la solicitarea clientului final, în vederea asigurării continuităţii în alimentarea cu energie electrică;

b) transmite:

(i) către FA o solicitare de transmitere a unui punct de vedere cu privire la încetarea contractului de furnizare;

(ii) către OD concesionar o solicitare de transmitere a informaţiilor aferente locului de consum, precum şi informaţii referitoare la starea locului de consum care se solicită a fi preluat, respectiv dacă este deconectat sau alimentat.

Procesul de preluare se suspendă în situația în care FA își exprimă dezacordul cu privire la preluarea de către FUIob. Dacă procesul de preluare continuă, FUIob va transmite clientului final informarea de preluare, document prin care FUIob informează clienţii finali preluaţi asupra motivului şi termenelor și condiţiilor de preluare a locurilor de consum care nu mai au asigurată furnizarea energiei electrice din nicio altă sursă.

Noţiunea „prosumator” a fost introdusă ȋn piaţa de energie electrică prin Legea nr. 184/2018 pentru stabilirea sistemului de promovare a producerii energiei din surse regenerabile. Prosumatorul este „clientul final care deţine instalaţii de producere a energiei electrice, inclusiv în cogenerare, a cărui activitate specifică nu este producerea energiei electrice, care consumă şi care poate stoca şi vinde energie electrică din surse regenerabile produsă în clădirea lui, inclusiv un bloc de apartamente, o zonă rezidenţială, un amplasament de servicii partajat, comercial sau industrial sau în acelaşi sistem de distribuţie închis, cu condiţia ca, în cazul consumatorilor autonomi necasnici de energie din surse regenerabile, aceste activităţi să nu constituie activitatea lor comercială sau profesională primară.

Conform Legii menţionate mai sus, prosumatorii care deţin unităţi de producere a energiei electrice din surse regenerabile cu puterea instalată de cel mult 27 kW pe loc de consum pot vinde energia electrică produsă şi livrată în reţea, furnizorilor de energie electrică cu care aceştia au încheiate contracte de furnizare, conform reglementărilor ANRE.

Un client casnic este înregistrat drept client vulnerabil dacă îndeplinește cel puțin una dintre următoarele condiții:

 • are venituri reduse, situate până la un prag stabilit de instituţiile statului cu atribuţii în domeniul protecţiei sociale;
 • titularul locului de consum declară pe propria răspundere că la locul de consum locuieşte o persoană care din motive de sănătate/vârstă, pe baza documentelor eliberate de instituții medicale,  necesită continuitatea alimentării locuinței cu energie electrică

Dacă un client vulnerabil îndeplinește cumulativ condițiile de mai sus, acesta beneficiază de facilităţile corespunzătoare fiecărei categorii. Tipurile de facilități asigurate de furnizori clienților vulnerabili din motive de sănătate/vârstă sunt:

 • asigurarea de către furnizor a accesului la centrul de relaţii cu clienţii prin modalităţi specifice adaptate necesităţilor clienţilor vulnerabili din motive de sănătate/vârstă;
 • la solicitarea clientului vulnerabil în calitate de titular al contractului de furnizare energie electrică, furnizorul convine ca relația cu acesta (autocitirea indexului echipamentului de măsurare, transmiterea facturii pe numele şi adresa de corespondenţă ale persoanei respective, notificări, plângeri etc.) să se desfăşoare prin intermediul unei terţe persoane, împuternicită în scris de titularul locului de consum.
 • la solicitarea clientului vulnerabil, transmiterea condițiilor comerciale de furnizare a energiei electrice, a facturilor, a notificărilor, a plângerilor sau a oricăror materiale informative se va efectua prin mijloace electronice

Pentru clienții vulnerabili pe motive de sănătate, operatorul de rețea ia următoarele măsuri:

 • reduce la minim întreruperile planificate și le notifică titularului de contract de furnizare, direct sau prin intermediul furnizorului;
 • rezolvă cu prioritate întreruperile neplanificate apărute într-o zonă de rețea în care sunt clienți vulnerabili din această categorie;
 • asigură o sursă suplimentară de alimentare a locului de consum
 •  

Toți clienții casnici care nu și-au exercitat dreptul de eligibilitate beneficiază de Serviciul Universal (SU) adică, serviciul de furnizare a energiei electrice garantat clienţilor casnici şi clienţilor noncasnici cu un număr de salariaţi mai mic de 50 şi o cifră de afaceri anuală sau o valoare totală a activelor din bilanţul contabil conform raportărilor fiscale anuale care nu depăşeşte 10 milioane de euro, la un nivel de calitate şi la preţuri rezonabile, transparente, uşor comparabile şi nediscriminatorii.

Prețul mediu de vânzare a energiei electrice realizate de E.ON Energie România în 2019, pentru clienții finali casnici care beneficiază de serviciul universal (SU) a fost de 488,54 lei/MWh.
 

Energia electrică furnizată clienţilor finali se măsoară de către operatorii de măsurare, prin grupuri de măsurare, conform codului de măsurare elaborat de ANRE.

Intervalul de citire a contoarelor în vederea emiterii facturii pentru clienţii casnici şi pentru locurile de consum mici poate fi mai mare de o lună, dar fără a depăşi 6 luni.

În cazul citirii grupurilor de măsurare la intervale mai mari decât intervalul de facturare, conform prevederilor contractuale, cantitatea de energie electrică facturată între citiri se determină prin autocitire. În situaţia în care clientul final nu transmite indexul în termenul convenit, cantitatea de energie electrică facturată se stabileşte prin una dintre următoarele metode:

 • pe baza unui consum lunar estimat, stabilit de comun acord cu clientul final printr-o convenţie de consum, care poate fi modificată oricând la iniţiativa clientului final sau la iniţiativa furnizorului, în situaţia în care furnizorul constată diferenţe semnificative între consumul lunar estimat şi consumul realizat;
 • pe baza unui consum estimat de către furnizor, având în vedere consumul determinat pe baza celor mai recente citiri;
 • pe baza unui consum estimat de către furnizor, având în vedere consumul din perioada similară a anului precedent.
 •  

E.ON determină valoarea facturii pentru energia electrică consumată pe baza măsurătorilor sau estimărilor efectuate conform reglementărilor şi pe baza tarifului/preţului prevăzut în contract.

La facturarea în funcție de consum estimat, pentru fiecare interval de facturare se emite o factură corespunzătoare consumului estimat. Dacă la sfârşitul intervalului de citire există diferenţe între cantitatea de energie electrică efectiv consumată pe intervalul de citire şi suma cantităţilor facturate, se procedează la regularizare.

Energia electrică furnizată este facturată de către furnizor pe baza energiei electrice furnizate în intervalul de facturare şi, după caz, pe baza altor mărimi utilizate la facturare, conform reglementărilor specifice:

 • preluarea şi validarea datelor de consum;
 • determinarea valorii facturii;
 • întocmirea şi emiterea facturilor;
 • transmiterea facturilor;
 • soluţionarea contestaţiilor privind facturile.
 •  

Poți depune o plângere sau o reclamație astfel:

 • În magazinul E.ON (Centru Relații Clienți), prin completarea unui formular dedicat, solicitat de la consultanții noștri
 • Telefonic, prin apelarea numerelor gratuite 0800 800 900 sau 0800 800 366, de luni până vineri între orele 8-20
 • În scris, prin poștă către: E.ON Energie România, O.P. 9, C.P. 10, Tîrgu-Mureş sau E.ON Energie România, Bd. Pandurilor, nr. 42, 540554, Tîrgu Mureş, în atenţia: Departamentului Asistenţă şi Soluţionare Cereri Clienţi.

Clientul final depune reclamația către E.ON prin completarea „Formularului de înregistrare a plângerii", aceasta fiind ulterior înregistrată într-un sistem informatic cu număr, data depunerii, modul de preluare, subiectul plângerii, emitentul acesteia și sunt alocate unei categorii de plângeri enunţate mai sus în vederea soluţionării.

În funcţie de tipul plângerii, termenele legale de soluţionare şi răspuns sunt următoarele:

 • Contractarea energiei - 15 zile lucrătoare de la înregistrarea scrisorii sau 30 zile de la înregistrarea scrisorii cu informare în termen de 15 zile lucrătoare că soluţionarea necesită un timp mai îndelungat;
 • Facturarea contravalorii energiei furnizate - 5 zile lucrătoare de la înregistrarea plângerii. Termenul se poate prelungi cu intervalul de timp dintre ziua în care furnizorul comunică operatorului de măsurare (OM) solicitarea de verificare a valorilor contestate şi ziua în care furnizorul primeşte răspunsul de la operatorul de măsurare, dar nu mai mult de termenul în care OM este obligat să răspundă la o astfel de solicitare, cu înştiinţarea clientului în termenul iniţial de 5 zile lucrătoare;
 • Ofertarea de preţuri şi tarife - 15 zile lucrătoare de la înregistrarea scrisorii sau 30 zile de la înregistrarea scrisorii cu informare în termen de 15 zile lucrătoare că soluţionarea necesită un timp mai îndelungat;
 • Continuitatea în alimentarea cu energie - 3 zile lucrătoare de la primirea răspunsului de la operatorul de reţea;
 • Asigurarea calităţii energiei furnizate - 3 zile lucrătoare de la primirea răspunsului de la operatorul de reţea;
 • Funcţionarea grupurilor de măsură - 3 zile lucrătoare de la primirea răspunsului de la operatorul de reţea;
 • Schimbarea furnizorului - 15 zile lucrătoare de la înregistrarea scrisorii sau 30 zile de la înregistrarea scrisorii cu informare în termen de 15 zile lucrătoare că soluţionarea necesită un timp mai îndelungat;
 • Informarea clienţilor finali în conformitate cu cerinţele legislaţiei în vigoare - 15 zile lucrătoare de la înregistrare sau 30 zile de la primirea scrisorii cu informare în termen de 15 zile lucrătoare că soluţionarea necesită un timp mai îndelungat;
 • Modul de rezolvare a plângerilor la adresa furnizorului, formulate de clienţii finali cu privire la nerespectarea legislaţiei în vigoare - 15 zile lucrătoare de la înregistrarea scrisorii sau 30 zile de la înregistrarea scrisorii cu informare în termen de 15 zile lucrătoare că soluţionarea necesită un timp mai îndelungat;
 • Creanţe - 15 zile lucrătoare de la înregistrarea scrisorii sau 30 de zile de la înregistrarea scrisorii cu informare în termen de 15 zile lucrătoare că soluţionarea necesită un timp mai îndelungat.

Plângerile pentru a căror soluţionare este necesară interacţiunea cu Operatorii de Distribuţie se transmit către aceştia pentru a se obţine punct de vedere privind aspectele sesizate de client, cu respectarea termenelor prevăzute de Standardul de performanţă pentru furnizarea energiei electrice.

În urma analizei efectuate se elaborează răspunsul, se înregistrează în sistemul informatic, iar acesta este transmis către client, conform termenelor menţionate.

Procedura de înregistrare, investigare şi soluţionare a plângerilor clienţilor finali de energie electrică poate fi consultată aici.

Datele de contact ale operatorilor de distribuție energie electrică sunt următoarele:

 • Delgaz Grid - Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui - delgaz.ro număr urgențe 0800.800.929
 • Distribuție Energie Oltenia - Argeș, Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Teleorman, Vâlcea - distributieoltenia.ro număr urgențe 0800.500.000
 • E-Distribuție Muntenia - București, Ilfov, Giurgiu - e-distributie.com număr urgențe 0800.070.888
 • E-Distribuție Dobrogea - Călărași, Constanța, Ialomița, Tulcea - e-distributie.com număr urgențe 0800.070.555
 • E-Distribuție Banat - Arad, Caras-Severin, Hunedoara, Timiș - e-distributie.com număr urgențe 0800.070.444
 • SDEE Muntenia Nord - Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Prahova și Dâmbovița - distributie-energie.ro număr urgențe 0800.500.205
 • SDEE Transilvania Sud - Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu - distributie-energie.ro număr urgențe 0800.801.929
 • SDEE Transilvania Nord - Satu Mare, Maramureș, Bistrița Năsăud, Bihor, Sălaj și Cluj - distributie-energie.ro număr urgențe 0800.400.929

Vezi lista completă aici.

Întreaga listă a furnizorilor activi de energie electrică din România este disponibilă și actualizată pe site-ul ANRE și poate fi vizualizată aici.

Factura de consum gaze naturale se emite lunar și se realizează pe baza:

 • indexului autocitit comunicat de către tine sau
 • estimărilor menționate în programul de consum sau
 • istoricului tău de consum şi
 • citirii trimestriale a indecșilor de către operatorul de distribuţie (în vederea regularizării facturii)
 •  
 • Poți plăti factura de gaze naturale în termen de 30 de zile de la data emiterii, dacă ai ales un produs E.ON de pe piața concurențială.
 • Dacă ești încă în piața reglementată, termenul de plată este de 30 zile plus 15 zile termen suplimentar/de grație, adică 45 de zile calendaristice de la emiterea facturii, fără penalități de întârziere. 
 •  

E.ON poate să sisteze furnizarea de gaze naturale începând cu ziua 46 de la data emiterii facturii, cu un preaviz de 15 zile calendaristice.

Îţi vom trimite SMS la scadenţa facturii, ca să ştii că trebuie să te grăbeşti cu plata, pentru a nu fi deconectat. Vei primi SMS și înainte de deconectare dar te sfătuim să nu aștepți până atunci cu plata, pentru a nu risca să rămâi fără gaz.

Pentru ca noi să te anunțăm înainte de a fi deconectat, asigură-te că avem numărul tău de telefon mobil. Dacă l-ai schimbat recent, nu uita să îl actualizezi direct în contul tău E.ON Myline, la telefon 0800 800 900 sau în magazinele E.ON.

Reluarea furnizării de gaze naturale se efectuează în maxim 24 de ore, de la plata integrală a datoriilor și confirmarea plății. În cazul în care, în termen de 180 de zile de la data emiterii facturii de consum nu s-a efectuat plata integrală, furnizorul are dreptul de a rezilia contractul de furnizare cu un preaviz de 15 zile calendaristice, urmând ca sumele datorate să se recupereze conform dispozițiilor legale în vigoare.

Tarifele pentru deconectare-reconectare se vor factura la efectuarea reconectării. Valoarea lor este menționată pe factura de consum.

Conform reglementărilor în vigoare, consumatorii racordați la sistemul de distribuție a gazelor naturale sunt clasificați în funcție de cantitatea de gaz consumată astfel:

 • C1. consumatori finali cu un consum anual de până la 280 MWh (280.000 kWh)
 • C2. consumatori finali cu un consum anual între 280 MWh și 2.800 MWh (280.000 kWh și 2.800.00 kWh)
 • C3. consumatori finali cu un consum anual între 2.800 MWh și 28.000 MWh (2.800.000 kWh și 28.000.000 kWh)
 • C4. consumatori finali cu un consum anual între 28.000 MWh și 280.000 MWh (28.000.000 kWh și 280.000.000 kWh)
 • C5. consumatori finali cu un consum anual de peste 280.000 MWh (280.000.000 kWh)
 • C7. consumatori care beneficiază de tarif de distribuţie de tranzit

Prin urmare, în cazul în care consumul anual înregistrat de consumatorul final este mai mare sau mai mic decât categoria de consum din care face parte, la finalul perioadei calendaristice se va emite o factură de reîncadrare la tariful aferent categoriei corespunzătoare de consum.

Calitatea gazelor naturale, respectiv conţinutul de energie al acestora, diferă în funcţie de sursa de provenienţă a gazelor naturale (câmpul de extracţie) şi este stabilită de ANRE pe zone de calitate/zone de puteri calorifice. Zona de calitate este înscrisă pe factura de gaze naturale, în România fiind stabilite 321 de zone de calitate.

În calitate de consumator de gaz, tu ești responsabil de buna funcționare a instalaţiei de utilizare, de la regulator şi contor până la aparatul de utilizare a gazelor naturale.

Așadar, ești obligat să asiguri efectuarea verificărilor tehnice periodice - o dată la 2 ani la aparatele consumatoare de combustibili gazoși și la instalația de utilizare a gazelor naturale - şi a reviziei tehnice - o dată la 10 ani - conform legislaţiei în vigoare, pe cheltuiala proprie și cu un operator economic autorizat ANRE.

De asemenea, consumatorii care dețin aparate consumatoare de gaz în camere prevăzute cu geamuri termopan sau mai groase de 4 mm, sunt obligați să instaleze senzor și electrovalvă pentru detecția scurgerilor de gaz metan și întreruperea furnizării.

 

Din motive de siguranţă şi pentru evitarea sistării alimentării cu gaze naturale, lucrările de revizie şi verificare tehnică periodică trebuie efectuate în termenul de scadenţă, termene precizate pe factura de consum.

Mai multe detalii despre aceste servicii tehnice găsești aici iar pentru efectuarea acestor verificări și revizii poți apela la partenerul nostru E.ON Asist Complet, autorizat ANRE să intervină asupra instalației electrice și de utilizare a gazelor naturale.

În cazul sistării furnizării gazelor naturale pentru neplată, furnizarea va fi reluată numai după plata sumelor restante pentru care ai fost deconectat, a taxei de reconectare și depunerea unei garanții bănești. Valoarea garanției se calculează la prețul reglementat al gazelor naturale, inclusiv TVA, valabil la data constituirii garanției. În cazul consumatorilor casnici, garanția reprezintă echivalentul a 300 mc de gaze naturale.

Garanția se va returna după scăderea eventualelor debite, în cazul rezilierii contractului sau în situația în care consumatorului nu i-a mai fost sistată furnizarea gazelor naturale pentru neplată timp de 2 ani consecutiv. 

Procedura de constituire, executare și restituire a garanțiilor pentru gaze naturale poate fi consultată aici.

Din 1 iulie 2008, conform Ordinului ANRE nr. 62/2008 privind aprobarea Regulamentului de măsurare a cantităților de gaze naturale tranzacționate în România, a fost reglementată conversia cantităților de gaze naturale în unități de energie.

Conform acestuia, sistemele/mijloacele de măsurare a gazelor naturale utilizate trebuie să corespundă parametrilor de curgere (viteză, debit, presiune, temperatură), de calitate a gazelor naturale măsurate și de mediu în care acestea sunt montate.

Conversia volumelor de gaze naturale în unități de energie se face aplicând formula: E = V(b) x H(s) unde E este energia gazelor naturale măsurată în kWh, V(b) reprezintă volumul corectat (volumul măsurat în condiții de bază) – mc și H(s) este puterea calorifică superioară la temperatura de combustie de 15°C - kWh/mc.

Pe facturile de consum E.ON apare atât cantitatea consumată în mc cât și echivalentul în kWh.

Poți depune o plângere sau o reclamație astfel:

 • În magazinul E.ON (Centru Relații Clienți), prin completarea unui formular dedicat solicitat de la consultanții noștri
 • Telefonic, prin apelarea numerelor gratuite 0800 800 900 sau 0800 800 366, de luni până vineri între orele 8-20
 • În scris, prin poștă către: E.ON Energie România, O.P. 9, C.P. 10, Tîrgu-Mureş sau E.ON Energie România, Bd. Pandurilor, nr. 42, 540554, Tîrgu Mureş, în atenţia: Departamentului Asistenţă şi Soluţionare Cereri Clienţi.

Clientul final depune reclamația către E.ON prin completarea „Formularului de înregistrare a plângerii", aceasta fiind ulterior înregistrată într-un sistem informatic cu număr, data depunerii, modul de preluare, subiectul plângerii, emitentul acesteia și sunt alocate unei categorii de plângeri enunţate mai sus în vederea soluţionării.

În funcţie de tipul plângerii, termenele legale de soluţionare şi răspuns sunt:

 • Contractarea gazelor naturale - 15 zile
 • Facturarea contravalorii gazelor naturale - 15 zile
 • Ofertarea de preţuri şi tarife - 30 de zile
 • Continuitatea în alimentarea cu gaze naturale - 30 de zile
 • Asigurarea calităţii gazelor naturale furnizare - 15 zile
 • Funcţionarea grupurilor de măsurare - 30 de zile
 • Schimbarea furnizorului - 30 de zile
 • Informarea clienţilor finali în conformitate cu cerinţele legislaţiei în vigoare - 30 de zile
 • Modul de rezolvare a plângerilor la adresa furnizorului, formulate de clienţii finali cu privire la nerespectarea legislaţiei în vigoare - 20 de zile
 • Plăţi neînregistrate, plăţi alocate eronat - 30 de zile


Indiferent de canalul pe care au fost înregistrate reclamațiile acestea sunt  transmise departamentelor specializate din E.ON pentru un punct de vedere.

Punctul de vedere privind plângerea depusă de client se întoarce spre Departamentul Asistenţă şi Soluţionare Cereri Clienţi, care elaborează răspunsul, îl înregistrează în sistemul informatic și îl transmite către client, în conformitate cutermenele de mai sus.

Procedura de înregistrare, investigare şi soluţionare a plângerilor clienţilor finali de gaze naturale poate fi consultată aici.

Pentru sesizarea urgențelor legate de furnizarea de gaze naturale (scurgeri gaz, explozii, incendii, întreruperi în furnizare) trebuie să apelezi de urgență distribuitorul de gaz din zona ta:

 • B.E.R.G. Sistem Gaz S.A. număr urgențe: 0800.800.581 sau 0262.310.000
 • C.P.L. Concordia Filiala Cluj România S.R.L. număr urgențe: 0800.800.417 sau 0264.704.791
 • Coni S.R.L. număr urgențe: 0244.531.283 sau 0372.715.808
 • Cordun Gaz S.A. număr urgențe: 0233.765.966
 • Delgaz Grid S.A. număr urgențe: 0800.800.928 sau 0265.200.928
 • Design Proiect număr urgențe: 0232.221.051
 • Distrigaz Sud Reţele număr urgențe: 021.9376
 • Distrigaz Vest număr urgențe: 0800 800 428 sau 0259.406.559
 • Euro Seven Industry S.R.L. număr urgențe: 0800.672.458
 • Gaz Est S.A. număr urgențe: 0800.802.040 sau 0235.316.120
 • Gaz Nord Est S.A. număr urgențe: 0800.800.907 sau 0232.722.200
 • Gaz Sud S.A. număr urgențe: 0800.080.003
 • Gaz Vest S.A. număr urgențe: 0800.842.983 sau 0257.348.400
 • Hargaz Harghita Gaz S.A. număr urgențe: 0800.842.742 sau 0266.219.065
 • Instant Construct Company S.A. număr urgențe: 0800.800.083
 • Măcin Gaz S.R.L. număr urgențe: 0800.862.246
 • Megaconstruct S.A. număr urgențe: 0800.863.422
 • Mehedinţi Gaz S.R.L. număr urgențe: 0252.326.388
 • Mihoc Oil S.R.L. număr urgențe: 0233.740.703
 • MM Data S.R.L. număr urgențe: 0800.800.481
 • Nord Gaz S.R.L. număr urgențe: 0230.206.208
 • Nova Power & Gas S.R.L. număr urgențe: 0800.801.010
 • Oligopol S.R.L. număr urgențe: 0268.534.332
 • Premier Energy S.R.L. număr urgențe: 0800.080.003
 • Prisma Serv Company S.R.L. număr urgențe: 0800.410.409 sau 0232.217.905
 • Progaz P&D S.R.L. număr urgențe: 0800.877.642
 • Salgaz S.A. număr urgențe: 0800.800.575 sau 0259.373.928
 • Tulcea Gaz S.A. număr urgențe: 0800.882.222

Vezi lista completă aici.

În conformitate cu Legea 123/2012, modificată prin OUG 160/2020, art. 1, pct. 3, alineatul (1), litera F, prețul de tranzacționare a gazelor naturale pe piețele centralizate pentru produsele spot, forward și contractele futures este disponibil pe https://www.brm.ro/cotatii-gaze-naturale/.

Aici regăsești condițiile generale de furnizare electricitate și gaze naturale pentru piața liberă și piața reglementată. Ele includ și drepturile și obligațiile tale în calitate de consumator final de energie, ca persoana fizică sau juridică.

Poți consulta condițiile generale de furnizare energie pentru clienți eligibili aici, iar pentru piața reglementată aici

În cazul în care, contractul de distribuție energie electrică este încheiat între operatorul de distribuție (OR) și furnizor, noile condiții generale, obligații și drepturi ale părților, sunt prevăzute aici.

Dacă ai nevoie să vii în magazin, programează-ți vizita online și nu mai stai la coadă. Folosește serviciul E.ON eBooking și te programezi în 3 pași simpli:

 1. Alegi magazinul, ziua și ora
 2. Primești codul de rezervare pe e-mail
 3. Introduci codul primit în aparatul de ticketing din magazin

și ești preluat imediat de un consultant.

Vezi aici detalii complete.

Date complete despre canalele prin care poți intra în legătură cu noi sunt descrise în secțiunea Contact.

 • Șef Regional Vânzări şi Relaţii Clienţi Rezidenţiali (Tîrgu Mureş) – Matei Daniel, în fiecare joi între orele 14:00 – 16:00
 • Şef Serviciu Coordonare Magazine E.ON Regiunea Vest (Cluj-Napoca) – Pintican Ioan Ovidiu, în fiecare joi între orele 14:00 – 16:00
 • Şef Serviciu Coordonare Magazine E.ON Regiunea Nord (Tîrgu Mureş)– Matei Daniel, în fiecare joi între orele 14:00 – 16:00
 • Şef Serviciu Coordonare Magazine E.ON Regiunea Est (Iaşi) – Stan Dănuț Marian, în fiecare joi între orele 14:00 – 16:00

Date complete despre canalele prin care poți intra în legătură cu noi sunt descrise în secțiunea Contact.

Ce este Direct Debit?

Direct Debit înseamnă debitarea automată a contului tău bancar cu contravaloarea facturilor de utilități sau servicii, mai exact modalitatea de plată prin care banca la care ai cont îți plătește facturile automat, în baza unor condiții stabilite de tine.

Tu decizi cât timp împuternicești banca să achite facturile E.ON emise pe numele tău și care este suma care poate fi debitată din contul tău lunar: poți defini o sumă fixă sau variabilă (cu sau fără plafon maxim).

Cum activez plata prin Direct Debit?

Solicită acest serviciu băncii tale, dacă ești client BRD, BCR, ING Bank, Banca Transilvania sau Raiffeisen Bank.

Dacă ai cont deschis la BCR, Raiffeisen Bank sau ING Bank, intră în aplicația băncii unde ai cont bancar și completează datele necesare.

Dacă ai cont bancar la altă bancă din lista de mai sus, este necesar să mergi la o agenție a băncii, o singură dată, cu o factură E.ON și să completezi o cerere de activare Direct Debit. Verifică pe site-ul băncii tale restul condițiilor de activare Direct Debit.

După ce ai activat Direct Debit la banca unde ai deschis un cont bancar, banii reprezentând valoarea lunară a facturii sunt retrași automat din contul tău, la data scadenței facturii.

Poți activa acest serviciu oricând în decursul lunii.

Ce se întâmplă dacă nu am bani suficienți în cont?

Banca plătește facturile în ziua scadenței. Pentru aceasta e nevoie doar de asigurarea în cont a sumei necesare plăților, cu cel puțin o zi înaintea datei scadente. Poți verifica data scadentă aferentă facturii tale, întrucât aceasta apare pe fiecare factură.

Dacă nu ai bani suficienți în cont, vei fi informat și vei putea să achiți facturile prin altă modalitate de plată.

Care sunt avantajele plății prin Direct Debit?

 • Ești sigur că achiți toate facturile la timp, fără întârzieri – plata facturii este făcută automat, de către bancă, la scadența facturii
 • Nu mai trebuie să urmărești notificările de emitere sau scadență factură
 • Eviți riscul de a fi deconectat pentru neplată
 • Controlezi sumele transferate automat prin posibilitatea de a stabili un plafon maxim
 • Câștigi timp: eviți cozile, aglomerația la ghișee, drumurile lunare pentru plata facturilor
 •  

Dacă nu ești racordat la sistemul de distribuție al energiei electrice și vrei să devii clientul nostru, ai de urmat 5 pași:

1.       Obţinere aviz tehnic de racordare (ATR)/ certificat de racordare (CR)

Trebuie să depui următoarele documente în cel mai apropiat magazin E.ON:

 • Cerere tipizată pentru emiterea ATR/CR
 • Dovada achitării tarifului de emitere ATR (CR se taxează doar dacă există unul emis şi este necesar a fi modificat de ex. Din cauza schimbării denumirii străzii unde va fi locul de consum)
 • Chestionar pentru emiterea ATR/CR (dacă este cazul)
 • ATR/CR eliberat anterior (dacă este cazul)
 • Autorizaţia de construcţie pentru imobilele nou construite sau în curs de construcţie (după caz)
 • Actul de proprietate sau orice alt înscris care atestă dreptul de folosinţă a terenului/ incintei/clădirii în care se constituie locul de consum pentru care se solicită ATR/CR. În cazul spaţiilor închiriate este necesar acordul proprietarului pentru execuţia de lucrări la instalaţiile electrice.
 • Certificatul de urbanism eliberat în vederea obţinerii autorizaţiei de construire pentru obiectivul sau pentru instalaţia ce se realizează pe locul de consum/producere respectiv, în termen de valabilitate
 • Plan de situaţie la scara 1:500 (1:1000), cu amplasarea în zonă a locului de consum, vizat de emitentul certificatului de urbanism, ca anexă a acestuia, pentru construcţiile noi sau pentru construcţiile existente care se modifică, în copie. Pentru construcţii care nu se modifică este suficientă schiţa de amplasament cu coordonate din care să rezulte precis poziţia locului de consum.
 • Planul urbanistic zonal (PUZ) aprobat sau planul urbanistic de detaliu (PUD) aprobat, dacă acesta a fost solicitat prin certificatul de urbanism (copie)
 • Alte documente pe care le consideri necesare în susținerea cererii tale

Ți se emite factură pentru taxa de elaborare a ATR/CR (după caz)

Prezinți dovada plății taxei de elaborare ATR/CR (după caz)

Îți eliberăm ATR/CR (după caz)

 

2.       Încheiere contract de racordare

 • Completezi cerere tip pentru semnarea contractului de racordare însoţită de o solicitare de încredinţare directă a lucrării şi de un deviz întocmit de executantul lucrării pe care l-ai ales (societatea aleasă de tine trebuie să fie autorizată de ANRE)
 • Îți emitem factură pentru taxa de racordare
 • Prezinți dovada plăţii taxei de racordare
 • Încheiem contractul de racordare
 • Operatorul de Distribuţie şi executantul lucrării vor încheia un contract de execuţie

3.       Proiectare şi execuţie instalaţie

 • Obţinerea avizelor necesare executării racordării (certificat de urbanism, autorizaţie de construcţie instalaţie nouă)
 • Întocmirea proiectului pentru instalaţia de alimentare şi de utilizare
 • Executarea lucrării prevăzute în soluţia stabilită prin avizul tehnic de racordare

4.       Recepţie instalaţie

 • Recepţia lucrării şi semnarea procesului verbal de recepţie de către executant
 • Depunere la Operatorul de Distribuţie dosarul instalaţiei de alimentare
 • Depunere la Operatorul de Distribuţie dosarul instalaţiei de utilizare
 • Întocmirea şi semnarea procesului verbal de recepţie

5.       Încheiere contract de furnizare

Trebuie să depui următoarele documente în cel mai apropiat magazin E.ON:

 • Cerere tip pentru încheiere contract de furnizare, completată
 • Actul de identitate (persoane fizice)/Actul de constituire al asociaţiei (asociaţii de proprietari);
 • Act de proprietate sau orice alt document care să ateste dreptul de proprietate asupra spaţiului (contract de vânzare-cumpărare, act de moştenire, act de donaţie, act de închiriere legalizat, contract de comodat, contract de cesiune etc.) sau adeverinţă eliberată de Primărie care atestă existenţa imobilului la adresa poştală şi însoţită de declaraţie pe propria răspundere din partea solicitantului pentru lipsa de înregistrare în CF a imobilului
 • Acordul proprietarului imobilului - dacă se prezintă contract de închiriere, contract de comodat sau de cesiune
 • Acordul coproprietarilor - în cazul imobilelor cu mai mulţi proprietari
 • ATR/CR
 • Plata garanţiei (în cazul chiriaşilor/concesionarilor) (dacă este cazul)

Semnezi contractul de furnizare

Programăm data montării contorului de măsurare 

Dacă vrei să schimbi titularul contractului de electricitate, ai de urmat 2 pași: 

1. Obţinere aviz tehnic de racordare (ATR)/ certificat de racordare (CR)

Trebuie să depui următoarele documente în cel mai apropiat magazin E.ON:

 • Actul de identitate (persoane fizice)/Actul de constituire al asociaţiei (asociaţii de proprietari);
 • Cerere încheiere contract de furnizare
 • Act de proprietate sau orice alt document care să ateste dreptul de proprietate asupra spaţiului (contract de vânzare-cumpărare, act de moştenire, act de donaţie, act de închiriere legalizat, contract de comodat, contract de cesiune etc.) sau adeverinţă eliberată de Primărie care atestă existenţa imobilului la adresa poştală şi însoţită de declaraţie pe propria răspundere din partea solicitantului pentru lipsa de înregistrare în CF a imobilului
 • Acordul proprietarului imobilului - dacă se prezintă contract de închiriere, contract de comodat sau de cesiune
 • Acordul coproprietarilor - în cazul imobilelor cu mai mulţi proprietari
 • ATR/CR
 • Convenţia de exploatare (unde este cazul şi schema de alimentare impune)
 • Plata garanţiei (în cazul chiriaşilor/concesionarilor) (dacă este cazul)
 • Comunicarea scrisă primită din partea Delgaz Grid S.A privind întrunirea condiţiilor tehnice de punere în funcţie a instalaţiei şi încheierea contractului de furnizare a energiei electrice

Ți se emite factură pentru taxa de elaborare a ATR/CR (după caz)

Prezinți dovada plății taxei de elaborare ATR/CR (după caz)

Îți eliberăm ATR/CR (după caz)

2. Încheiere contract de furnizare

 • Completezi cerere tip încheiere contract de furnizare
 • Semnezi contractul de furnizare
 •  

Dacă nu ești racordat la sistemul de distribuție gaze naturale, ți-ai construit o casă nouă și vrei să devii clientul nostru, ai de urmat 5 pași: 

1. Obţinere aviz tehnic de racordare (ATR)

Trebuie să depui în cel mai apropiat magazin E.ON:

 • documentele necesare pentru extinderea de conductă/branşament nou
 • cererea tip pentru obţinerea ATR

Îți emitem facturii pentru taxă analiza cererii de racordare

Prezinți dovada plății

Îți eliberăm ATR

2.       Încheiere contract de racordare

 • completezi cerere tip pentru încheierea contractului de racordare
 • îți emitem factură pentru taxa de racordare
 • prezinți dovada plăţii
 • încheiem contractul de racordare

3.       Proiectare şi execuţie instalaţie

 • obţinere avize necesare executării branşamentului
 • depunere documentaţie pentru aprobare executare branşament și pentru întocmirea şi avizarea proiectului pentru instalaţia de utilizare (prin intermediul unei firme autorizate ANRE)
 • executarea branşamentului şi a instalaţiei de utilizare

4.       Recepţie instalaţie

 • recepţia lucrării şi semnarea procesului verbal de recepţie de către executant
 • solicitarea Operatorului de Distribuţie pentru punerea în funcţiune a instalaţiei de utilizare
 • punerea în funcţiune a instalaţiei de utilizare se face împreună cu reprezentantul Operatorului de Distribuţie
 • întocmirea şi semnarea procesului verbal de recepţie

5.       Încheiere contract de furnizare

 • Completare cerere tip pentru încheiere contract de furnizare alături de:

- Actul de identitate (persoane fizice); Actul de constituire al asociaţiei (asociaţii de proprietari);

- Act de proprietate sau orice alt înscris (contract de vânzare-cumpărare, act de moştenire, act de donaţie, act de închiriere legalizat, contract de comodat, contract de cesiune, extras de carte funciară - nu mai vechi de 30 de zile - sau adeverinţă eliberată de Primărie care atestă existenţa imobilului la adresa poştală şi însoţită de declaraţie pe propria răspundere din partea solicitantului pentru lipsa de înregistrare în CF a imobilului etc.) care atestă dreptul locativ asupra spaţiului pentru care se solicită ATR

- Acordul proprietarului imobilului - dacă se prezintă contract de închiriere, contract de comodat sau de cesiune, etc.

- Acordul coproprietarilor - în cazul imobilelor cu mai mulţi proprietari

- Acordul proprietarului conductei, dacă este altul decât Delgaz Grid S.A

- Acordul proprietarului terenului afectat de traseul conductei + ridicare topo pentru terenul respectiv, în cazul extinderilor de conductă şi/sau instalaţii de racordare

*Notă: Documentele se vor prezenta în original şi se vor depune în copie

Semnezi contractul de furnizare

Programăm montarea contorului de măsurare

Trebuie să te prezinți în cel mai apropiat magazin E.ON și să depui următoarele documente:

 • Actul de identitate (persoane fizice)/Actul de constituire al asociaţiei (asociaţii de proprietari)
 • Act de proprietate sau orice alt înscris (contract de vânzare-cumpărare, act de moştenire, act de donaţie, act de închiriere legalizat, contract de comodat, contract de cesiune, extras de carte funciară - nu mai vechi de 30 de zile - sau adeverinţă eliberată de Primărie care atestă existenţa imobilului la adresa poştală şi însoţită de declaraţie pe propria răspundere din partea solicitantului pentru lipsa de înregistrare în CF a imobilului etc.) care atestă dreptul locativ asupra spaţiului pentru care se solicită acordul de acces
 • Acordul proprietarului imobilului - dacă se prezintă contract de închiriere, contract de comodat sau de cesiune etc.
 • Acordul coproprietarilor - în cazul imobilelor cu mai mulţi proprietari
 • Index contor citit la zi, necesar pentru emiterea facturii și plății acesteia

*Notă: Documentele se vor prezenta în original şi se vor depune în copie 

Aceeași pași sunt necesari și pentru cazul în care ai cumpărat/închiriat o nouă locuință.

Pentru emiterea Avizului de Amplasament vino în cel mai apropiat magazin E.ON cu:

 • Cerere tip pentru obţinere aviz de amplasament (o completăm împreună în magazin)
 • Actul de identitate (persoane fizice)/Actul de constituire al asociaţiei (asociaţii de proprietari)
 • Planul de încadrare în zonă, la scară (2 exemplare)
 • Planul de situaţie la scară 1:500 sau 1:1000 care să cuprindă amplasarea construcţiilor în perimetrul propus, precum şi drumurile de acces aferente (2 exemplare)
 • Certificatul de urbanism
 • Memoriu tehnic privind lucrarea de construcţie pentru care se solicită avizul (după caz)
 • Dovada achitării tarifului pentru emiterea avizului de amplasament (îți eliberăm factura pe loc în magazin și o poți achita)
 •  

Emiterea unui aviz de amplasament este necesară pentru:

 • realizarea unor lucrări de construire, reconstruire, consolidare, modificare, extindere, schimbare de destinaţie sau de reparare a construcţiilor de orice fel
 • executarea sau extinderea racordurilor la reţelele edilitare pentru construcţii noi sau existente
 • realizarea de lucrări de construire, reconstruire, modificare, extindere, reparare, modernizare şi reabilitare privind căi de comunicaţie, reţele şi dotări tehnico-edilitare
 • realizarea de lucrări, amenajări şi construcţii cu caracter provizoriu
 • amplasarea unor instalaţii sau obiecte utilizând ca suport elementele reţelei de gaze naturale
 • demolarea, dezafectarea ori dezmembrarea, parţială sau totală a construcţiilor şi instalaţiilor aferente construcţiilor, a instalaţiilor şi utilajelor tehnologice, inclusiv a elementelor de construcţii de susţinere a acestora
 • executarea altor lucrări de construcţii pentru care, conform legii, este obligatorie obţinerea unei autorizaţii de construire de la organele abilitate;
 • elaborarea documentaţiilor de amenajare a teritoriului şi de urbanism: planurile de amenajare a teritoriului, planurile de urbanism şi regulamentele locale de urbanism aferente acestora și dacă avizul de amplasament se regăseşte în lista cu avizele şi acordurile legale, necesare în vederea autorizării, prevăzute, conform legii, în certificatul de urbanism
 • construcţia respectivă va fi/este amplasată în zona de siguranţă a capacităţilor energetice.
 •  

1. Obţinere aviz tehnic de racordare

 • depunerea documentelor necesare pentru modificarea de natura tehnică a instalației de utilizare gaze naturale  însoţită de cererea tip pentru obţinerea avizului tehnic de racordare, emiterea facturii pentru taxa de analiză cerere de racordare
 • dovada plăţii facturii pentru taxa de emitere ATR
 • eliberarea ATR

2. Proiectare şi execuţie instalaţie

 • întocmirea şi avizarea proiectului pentru instalaţia de utilizare (prin intermediul unei firme autorizate ANRE)
 • executarea instalaţiei de utilizare

3. Recepţia instalaţiei de alimentare şi utilizare

 • recepţia lucrării şi semnarea procesului verbal de recepţie de către executant
 • solicitarea Operatorului de Distribuţie pentru punerea în funcţiune a instalaţiei de utilizare
 • punerea în funcţiune a instalaţiei de utilizare, împreună cu reprezentantul Operatorului de Distribuţie
 • întocmirea şi semnarea procesului verbal de recepţie
 •  

Pentru revenirea în furnizarea E.ON trebuie doar să alegi oferta de electricitate și/sau gaze naturale pe care o consideri potrivită pentru nevoile tale.

Poți să faci acest lucru:

 • direct online, vizitând site-ul eon.ro, secțiunea Energie
 • în cel mai apropiat magazin E.ON
 • apelând gratuit 0800 800 900 sau 0800 800 366, de luni până vineri între orele 8-20
 • accesând Chat-ul E.ON disponibil pe eon.ro

și ne ocupăm noi de tot. S-ar putea să fie nevoie să ne transmiți anumite documente și să actualizăm unele informații, dar îți vom comunica exact ce avem nevoie.

Procesul de schimbare furnizor este gratuit, nu implică schimbarea contorului, nu implică întreruperi în furnizarea de electricitate/gaz, nici modificări ale instalației electrice sau de gaze naturale.

 

Dacă ai semnat un contract de prestări servicii pentru E.ON ServExpress, ServExpress PRO sau ServExpress MAX și îți apare o urgență la instalația electrică sau la centrala termică, apelează la orice oră numărul de telefon 0232 421 999.

După tipul abonamentul ales ServExpress, PRO sau MAX, acestea includ:

 • reparații cabluri electrice
 • reparații tablou electric și siguranțe
 • reparații întrerupătoare
 • reparații la centrala termică, dacă defecțiunea este electrică
 • reparații la centrala termică/boiler, înlocuire senzor centrală, termostat, supapă de siguranță

*În situația în care este necesară desigilarea/resigilarea contorului/firidei de branșament pentru lucrări de mutare sau înlocuire tablou electric, este necesară și intervenția operatorului de distribuție.

Verificarea instalației de utilizare gaze naturale constă în depistarea eventualelor scăpări de gaze la presiunea gazului din instalație ți se efectuează periodic, la maximum 2 ani de zile sau la cererea clientului.

Revizia instalației de gaze naturale constă în depistarea eventualelor scăpări de gaze la presiunea de rezistență respectiv de etanșeitate. Se demontează contorul și se pune proba de presiune pe instalație. Revizia se efectuează periodic, la maximum 10 ani sau după întreruperea utilizării instalației pentru o perioadă de timp mai mare de 6 luni, după orice eveniment care ar fi putut afecta instalația, la cererea clientului.

Vezi aici detalii complete.

 • Documentația tehnică - proiectul instalației de utilizare gaze naturale
 • Livretul aparatului consumator
 • Ultimul raport de încercări și probe

Acestea trebuie prezentate operatorului autorizat ales să efectueze VTP-ul centralei termice și trebuie păstrate pentru următoarele verificări.

Dacă centrala ta este altă marcă decât cele comercializate de către E.ON (de ex. Ariston) și încă se află în perioada de garanție, pierzi garanția acesteia dacă efectuezi verificarea tehnică periodică (VTP) cu partenerul nostru E.ON Asist Complet. Recomandarea noastră este ca în perioada de garanție să apelezi la compania de la care ai achiziționat centrala termică.

După terminarea garanției însă, poți apela la noi pentru efectuarea VTP-urilor, E.ON Asist Complet fiind autorizat ANRE și ISCIR pentru efectuarea intervențiilor la echipamentele și instalațiile utilizatoare de gaz, detalii aici.

 • Documentația tehnică - proiectul instalației de utilizare  gaze naturale (IUGN)
 • Notificarea de la furnizorul de gaz că este scadentă verificarea/revizia
 • Ultima fișă de verifcare/revizie a IUGN
 • Ultimul raport de încărcări și probe, validat ISCIR, dacă există centrală termică
 • Adeverință de la hornar care să ateste că hornul este curat, nu mai veche de 6 luni, dacă este cazul

Acestea trebuie prezentate operatorului autorizat ales să efectueze verificarea/revizia IUGN și trebuie păstrate pentru următoarele verificări.

Da. Poți denunța oricând contractul E.ON ServExpress, printr-o solicitare scrisă în magazinul E.ON sau printr-un alt canal preferat disponibil aici.

În cazul în care, ai avut servicii prestate cu cost mai mare decât cele achitate până la data încetării, datorezi diferența către E.ON. Pentru aceasta, îți vom emite o factură finală înainte de reziliere.

Solicitarea de intervenții tehnice, în cazul unei urgențe apărute la centrala termică achiziționată într-un pachet E.ON Life, se face prin apel telefonic nonstop la numărul: 0232 421 999.

Poți apela acest număr și dacă ai nevoie de îndrumări privind pornirea/oprirea centralei, setarea temperaturii sau a modului de funcționare vară/iarnă.

Poți oricând renunța la contractul tău E.ON Life, E.ON Life Plus sau E.ON Life Smart.

În acest sens, trebuie să ne trimiți o solicitare scrisă care să includă datele tale de contact și de identificare (cod client, cod loc de consum, adresa locului de consum etc.) prin unul din canalele descrise aici.

Dacă soliciți încetarea contractului înainte de termen, îți vom emite o factură finală conform graficului de ieșire din contract prevăzut în Anexa 4 a contractului tău E.ON Life, respectiv Anexa 2 din contractul E.ON Life Plus. După achitarea acestei facturi, contractul se consideră încetat.

Da. Poți achita într-o tranșă contravaloarea centralei și a serviciilor aferente instalării și punerii în funcțiune. Restul serviciilor se vor factura lunar, sub formă de abonament fix pe factura de consum gaz, reprezentând contravaloarea serviciilor tehnice prestate pe durata contractului.

Dacă pachetul tău E.ON Life sau E.ON Life Plus include servicii periodice obligatorii precum: verificarea tehnică a centralei termice (VTP), verificarea/revizia instalației de utilizare a gazelor naturale (VIU/RIU), înainte de expirarea acestora, vei fi contactat de către echipa E.ON Asist Complet pentru programarea zilei și orei în vederea prestării lucrărilor. 

Din rațiuni de siguranță și pentru ca lucrurile să decurgă așa cum sunt precizate în contract, te rugăm să ne comunici ori de câte ori îți schimbi datele de contact, de ex. numărul de telefon mobil. 

Dacă apare o urgență, acoperită de condițiile contractului, ne poți apela nonstop la 0232 421 999.

Prețul este fix pe toată durata contractului, nu se poate modifica, fiind eșalonat în rate lunare egale. 

Poți găsi informații legislative, acte normative și alte reglementări în secțiunea "Legislație" din eon.ro.

Vezi aici câteva tutoriale video despre cum poți utiliza un cont E.ON Myline.
 1. Intră pe eon.ro
 2. Accesează secțiunea „Myline” apoi „Autentificare/Creare cont” și apasă butonul “Creează cont”
 3. Completează toate datele și apasă butonul „Creează contul”
 4. Verifică căsuța de e-mail pe care ai alocat-o contului și apasă butonul „Activează contul E.ON Myline” în maximum 24 de ore de la primirea link-ului
 5. Contul tău a fost creat și activat

Apoi, accesează eon.ro/myline ori de câte ori dorești să intri în contul tău.

Dacă dorești să ai acces de oriunde la contul tău, descarcă gratuit aplicația E.ON Myline din Google Play, Apple Store sau Huawei AppGallery și folosește aceleași date pentru acces ca cele utilizate pentru crearea contului pe site-ul eon.ro.

Dacă întâmpini probleme legate de contul tău E.ON Myline, ne poți scrie direct pe Chat-ul E.ON disponibil pe eon.ro.

Vezi aici câteva tutoriale video despre cum poți utiliza un cont E.ON Myline.

Dacă nu mai știi parola contului tău sau dorești să o schimbi:

 1. Intră pe eon.ro secțiunea „Myline” apoi „Autentificare/Creare cont”
 2. Apasă butonul "Am uitat parola"
 3. Introdu adresa de e-mail pe care ai folosit-o la crearea contului și apasă butonul „Resetează parola”
 4. Deschide căsuța de e-mail și apasă butonul „Resetează parola” din cadrul e-mailului primit
 5. Alege o nouă parolă pentru contul tău E.ON Myline

*Link-ul de resetare a parolei primit pe e-mail este valabil 24 ore de la solicitare şi până la finalizarea cu succes a procesului de schimbare a acesteia sau până la solicitarea unei noi resetări de parolă.

Dacă întâmpini probleme legate de contul tău E.ON Myline, ne poți scrie direct pe Chat-ul E.ON disponibil pe eon.ro.

Vezi aici câteva tutoriale video despre cum poți utiliza un cont E.ON Myline.

Pentru a activa factura electronică trebuie să ai un cont personal creat în E.ON Myline, apoi:

 1. Intră în contul tău pe eon.ro secțiunea “Myline”
 2. Intră în secțiunea “Factură electronică”
 3. Alege locul de consum pentru care dorești să activezi factura electronică
 4. Citește și acceptă “Termenii și Condițiile” și apasă butonul “Activează”
 5. Factura electronică este activată

Pe adresa de e-mail alocată contului E.ON Myline vei primi în scurt timp confirmarea activării facturii electronice.

Factura electronică se activează în maximum 24 de ore de la completarea pașilor de mai sus.

*Dacă ai mai multe locuri de consum și vrei să activezi factura electronică pentru fiecare, trebuie să repeți pașii de mai sus, alegând pe rând fiecare loc de consum prin click pe săgeata din dreapta adresei acestora.

sau:

 1. Accesează secțiunea “Facturile mele”
 2. Alege o factură pentru a vizualiza detaliile ei
 3. În fereastra care se deschide, apasă butonul “Activează”
 4. Citește și acceptă “Termenii și Condițiile”
 5. Confirmă din nou, prin click pe butonul “Activează”

Trebuie să știi că:

 • Factura electronică este un serviciu gratuit pus la dispoziţia clienţilor E.ON ce constă în posibilitatea de vizualizare şi descărcare a facturii în format PDF, prin accesarea pe bază de parolă a contului creat în E.ON Myline.
 • Activarea facturii electronice înseamnă renunţarea la primirea facturii în format tipărit prin poștă
 • După activare, vizualizarea facturilor E.ON se realizează prin accesarea contului E.ON Myline de pe eon.ro sau în aplicația mobilă E.ON Myline în secțiunea “Facturile mele”
 • La data emiterii facturii tale de electricitate/gaz/ambele, vei primi pe adresa de e-mail înregistrată în E.ON Myline o notificare prin care ești anunțat că ți s-a emis factura, alături de câteva detalii despre aceasta
 • Facturile electronice sunt documente fiscale, deci pot fi înregistrate contabil
 • În contul E.ON Myline ai acces la facturile emise în ultimele 12 luni, din momentul în care activezi factura electronică (facturile tipărite emise înainte de activarea facturii electronice, nu pot fi vizualizate în format pdf)
 • Orice alte documente, notificări, preavize de întrerupere le vei primi în format electronic/online în contul E.ON Myline
 •  Înainte de activarea facturii electronice asigură-te că adresa de e-mail pe care ai atașat-o contului tău E.ON Myline este validă, corect comunicată și că ai acces la ea, pentru a evita riscul de a nu primi mesajele noastre
 • Poți dezactiva factura electronică oricând, dezactivarea efectuându-se în 30 de zile de la solicitare. Pentru dezactivare intri în contul tău, secțiunea “Factura electronică”, alegi locul de consum și dai click pe butonul “Dezactivează factura electronică”

Dacă întâmpini probleme legate de contul tău E.ON Myline, ne poți scrie direct pe Chat-ul E.ON disponibil pe eon.ro.

Dacă ai factura electronică activată, poți vizualiza facturile tale emise în ultimele 12 luni în secțiunea "Facturile mele". Facturile tipărite, nu sunt accesibile pentru vizualizare în contul tău online.

Dacă dorești să ai acces oricând și de oriunde la contul tău, descarcă gratuit aplicația E.ON Myline din Google Play, Apple Store sau Huawei AppGallery și loghează-te utilizând aceleași date folosite pentru crearea contului pe site-ul eon.ro.

Dacă întâmpini probleme legate de contul tău E.ON Myline, ne poți scrie direct pe Chat-ul E.ON disponibil pe eon.ro.

Procesarea plăţii pe portalul E.ON Myline se face imediat și aceasta este considerată ca dată a efectuării plății.

Ulterior, transferul sumei în contul E.ON poate dura între 2 și 4 zile, în funcție de bancă.

Dacă dorești să ai acces oricând și de oriunde la contul tău, descarcă aplicația E.ON Myline din Google Play, Apple Store sau Huawei AppGallery și loghează-te utilizând aceleași date folosite pentru crearea contului pe site-ul eon.ro.

Dacă întâmpini probleme legate de contul tău E.ON Myline, ne poți scrie direct pe Chat-ul E.ON disponibil pe eon.ro.

Poți achita tot soldul pe care îl ai la E.ON (compus din două sau mai multe facturi) astfel:

 • Accesează butonul din dreptul fiecărei facturi din sold
 • Apasă butonul „Plătește”.

Dacă întâmpini probleme legate de contul tău E.ON Myline, ne poți scrie direct pe Chat-ul E.ON disponibil pe eon.ro.

 

 1. Intră în contul tău E.ON Myline, secțiunea „Program/convenție de consum”
 2. Alege locul de consum la care dorești să actualizezi cantitățile de energie facturate lunar
 3. Introdu cantitățile dorite a fi facturate lunar
 4. Apasă butonul “Salvează”

Noul program de consum intră în vigoare începând cu următoarea dată de facturare. Programul/convenția de consum se poate modifica după 30 de zile de la ultima schimbare.

Dacă întâmpini probleme legate de contul tău E.ON Myline, ne poți scrie direct pe Chat-ul E.ON disponibil pe eon.ro.
 

 1. Intră în “Contul meu”, apoi “Clienți și locuri de consum”
 2. Apasă butonul “Locurile de consum” din dreptul clientului la care dorești să faci modificări
 3. Apasă iconița de editare "Setări"
 4. Apasă “Adresa de corespondență”
 5. Completează câmpurile din formular
 6. Bifează căsuța și apasă “Salvează”
 7. Completează CNP-ul titularului de contract și apasă “Trimite”

*Dacă ai mai multe locuri de consum, trebuie să repeți pașii de mai sus pentru fiecare.

Dacă întâmpini probleme legate de contul tău E.ON Myline, ne poți scrie direct pe Chat-ul E.ON disponibil pe eon.ro.

Poți modifica datele tale de contact intrând în secțiunea "Contul meu", apoi "Setări cont". Acolo, alegi prin click ce anume vrei să modifici, completezi datele și le salvezi.

Dacă ai mai mulți clienți în contul tău E.ON Myline și vrei să modifici datele de contact pentru fiecare, intră în Contul meu - Clienți și locuri de consum, apoi dă click pe iconița Setări din dreptul fiecărui client și modifică datele.

Dacă întâmpini probleme legate de contul tău E.ON Myline, ne poți scrie direct pe Chat-ul E.ON disponibil pe eon.ro.

Dacă dorești să adaugi un client nou în contul tău E.ON Myline:

 • Accesează secțiunea "Contul meu", apoi "Clienți și locuri de consum"
 • Adaugă un nou client apăsând butonul cu același nume "Adaugă un client"

Pentru a adăuga cu succes un client, trebuie să ai la îndemână codul de client și codul de încasare, ambele disponibile pe factura ta de consum.

Pentru a șterge un client adăugat:

 • Intră în "Contul meu" și apoi în "Clienți și locuri de consum"
 • Apasă pe butonul "Setări" din căsuța locului de consum
 • Apasă butonul "Șterge contul" 

*Nu poate fi șters un client dacă factura electronică este activată pe cel puțin un loc de consum.

Dacă întâmpini probleme legate de contul tău E.ON Myline, ne poți scrie direct pe Chat-ul E.ON disponibil pe eon.ro.

Dacă dorești să adaugi un loc de consum în contul tău E.ON Myline:

 • Accesează secțiunea "Contul meu", apoi "Clienți și locuri de consum"
 • Apasă pe butonul "Locurile de consum" din dreptul căsuței cu numele clientului adăugat
 • Adaugă un nou loc de consum apăsând butonul cu același nume

Locurile de consum adăugate nu pot fi șterse, doar dezactivate.

Pentru a dezactiva un loc de consum:

 • Intră în "Contul meu" și apoi în "Clienți și locuri de consum"
 • Apasă pe butonul "Locurile de consum" din dreptul căsuței cu numele clientului adăugat
 • Apasă pe butonul "Setări" din căsuța locului de consum
 • Apasă butonul "Dezactivează"

*Nu se poate dezactiva un loc de consum dacă ai factura electronică activată la acel loc de consum.

Dacă întâmpini probleme legate de contul tău E.ON Myline, ne poți scrie direct pe Chat-ul E.ON disponibil pe eon.ro.

 • Dacă nu mai ai acces la contul tău dar vrei să îl ștergi sau să schimbi adresa de e-mail alocată acestuia, trebuie să ne trimiți o solicitare scrisă din partea titularului contractului de furnizare pe Chat-ul E.ON disponibil pe eon.ro, alături de copia actului de identitate. Apoi, vei primi informații de la echipa noastră de suport.
 • În situația în care ai acces la contul tău, îl poți șterge accesând secțiunea „Contul meu”, apoi „Setări cont”, apoi click pe Gestionare cont și pe linkul „Șterge contul”.

*Nu poți șterge un cont care are activată factura electronică pentru cel puțin un loc de consum. Pentru acest caz, trebuie să dezactivezi mai întâi factura electronică.

Dacă întâmpini probleme legate de contul tău E.ON Myline, ne poți scrie direct pe Chat-ul E.ON disponibil pe eon.ro.

Care sunt ofertele tip de furnizare energie la E.ON?

Ofertele tip pentru furnizarea de electricitate și gaze naturale, valabile începând cu 1 ianuarie 2021 pentru clienți persoane fizice pot fi consultate mai jos:

 • Oferte tip pentru furnizarea de electricitate:
  • oferta E.ON Start Electric aici
  • oferta E.ON Home Electric aici
  • oferta E.ON Green Home aici
  • oferta E.ON Assist Electric Plus aici
  • oferta E.ON Cool Electric aici
 • Oferte tip pentru furnizarea de gaze naturale:
  • oferta E.ON Start Gas aici și condițiile comerciale aici
  • oferta E.ON Standard Gas aici și condițiile comerciale aici
  • oferta E.ON Home Gas aici și condițiile comerciale aici
  • oferta E.ON Promo Gas aici și condițiile comerciale aici
  • oferta E.ON Assist Gas Plus aici și condițiile comerciale aici
  • oferta E.ON Life Gas aici și condițiile comerciale aici
 • Oferte tip pentru furnizarea de electricitate și gaze naturale împreună:
  • oferta E.ON Duo pentru regiunea Moldova aici și pentru alte regiuni aici
  • oferta E.ON Duo Assist aici
  • oferta E.ON Duo Assist Pro aici

Pe site-ul ANRE regăsești un comparator al ofertelor tip de la toți furnizorii pentru electricitate aici, iar pentru gaze naturale aici.

 • Tarifele reglementate pentru distribuția și transportul energiei electrice pentru clienții casnici valabile din ianuarie 2021 sunt menționate aici
 • Tarifele reglementate pentru distribuția gazelor naturale pentru clienții casnici actualizate la 1 iulie 2020 sunt descrise aici

Prețurile aplicate clienților casnici de electricitate, beneficiari de Serviciu Universal (SU) la E.ON – furnizor de ultimă instanță (FUI), sunt disponibile aici

Vezi aici noutăți despre noul cuprins și format al facturii tale de electricitate
Află mai multe informații despre noul cuprins al facturii tale de gaze naturale
Ai pe o singură factură electricitatea și gazul? Vezi aici explicația facturii tale
Descoperă 100 de idei simple despre cum poți face economii de timp și energie, în fiecare zi

Vizualizează informațiile disponibile pe verso facturilor de consum electricitate aici, iar pentru gaze naturale aici.

Druid Webchat