100 idei pentru planetă și un viitor mai verde

100 idei pentru planetă și un viitor mai verde

Ce facem noi?

Pe lângă energia pe care ţi-o asigurăm zi de zi, ne dorim să aducem şi un plus de energie bună prin grija pe care o avem faţă de comunităţile în care activăm. Astfel, din 2005 şi până acum, am investit peste 16 milioane de euro în comunităţile în care activăm şi am donat 1.850.000 kWh energie către 61 de instituții și 3.300 de familii în nevoie.

Sustenabilitatea şi reducerea consumului de energie pentru micșorarea amprentei de carbon sunt principii care stau la baza modului în care dezvoltăm soluţii de energie marca E.ON.  Astfel, toate soluţiile companiei noastre au la bază ideea eficienţei energetice sporite.

Cel mai recent proiect în care este implicat grupul E.ON are drept scop construirea unui coridor ecologic de 13.000 kilometri de la Marea Neagră până în Suedia. Astfel, în calitate de cel mai mare operator de rețele de distribuție a energiei electrice din Europa, construim habitate noi pentru păsări şi animale de-a lungul celor 13.000 de kilometri de linii de înaltă tensiune în zonele forestiere. Prin gestionarea eficientă şi ecologică a coridoarelor ne asigurăm că protejăm mediul, dar îl şi restabilim, şi astfel, asigurăm distribuția naturală a speciilor de animale și plante. Până în acest moment, la nivel european există 8000 de hectare de linii de transport care sunt deja gestionate ecologic de compania noastră. 

Ziua Pământului

Un eveniment celebrat anual pe 22 aprilie la nivel global, cu rol de unificare a tuturor eforturilor pentru protejarea mediului înconjurător. Organizat prima dată în 1970, adună astăzi 1 miliard de oameni din 193 de ţări, care se implică activ în multiple acțiuni. Ziua Pământului 2023 adună comunităţi sub tema ,,Investeşte în planeta noastră’’, pentru a evidenția importanța timpului și a eforturilor pe care îl dedicăm planetei.


Ultimele articole din categoria ghid de consum

Câte panouri fotovoltaice sunt necesare unei case din România?

Câte panouri fotovoltaice sunt necesare unei case din România?

citește mai mult
Ce sunt pompele de caldura

Ce sunt pompele de căldură și cum te pot ajuta să economisești bani

citește mai mult
Ce poți face acasă și la birou pentru a-ți reduce consumul de energie

Ce poți face acasă și la birou pentru a-ți reduce consumul de energie

citește mai mult
Ai nevoie de ajutor?