Din ce este format prețul facturii tale și ce îl influențează?

De ce să alegi E.ON Cost Control Gas

Predictibilitatea facturilor

Plătești aceeași sumă lunar indiferent de consum, pentru un control excelent al bugetului tău. Ești protejat astfel împotriva valorilor de plată mai mari, din timpul lunilor reci. 

Preț fix 12 luni

În plus, ai garantat un preț fix de furnizare, pe toată durata contractului. Știi exact cât vei plăti tot anul la gaze naturale.

O singură regularizare

Dacă consumul real din timpul anului este mai mare sau mai mic decât valoarea estimată, va fi evidențiat pe factura de regularizare emisă în luna a 12-a de contract.

În plus ai

Achiziție 100% online

La E.ON achiziționezi oferta preferată de energie online, fără să ieși din casă, cu minimul de documente. Tu semnezi online, noi ne ocupăm apoi de tot.

Totul într-un singur loc

Îți creăm gratuit un cont de client E.ON Myline, unde ai acces rapid, de oriunde și oricând la toate informațiile despre contractul, factura și locul tău de consum.

 
Factură lunară, electronică

Din grijă pentru mediu și pentru o gestionare mai rapidă a contractului tău, toate produsele noastre achiziționate online vin cu factura electronică activată automat. O primești lunar pe e-mail și în contul tău de client, chiar în ziua emiterii. Astfel, ai mai mult control asupra cheltuielilor cu utilitățile și salvezi anual 2 copaci, adică mai mult oxigen pentru mediu.

Ce spun clienții noștri?

Nu eram mulţumit de vechiul furnizor de energie, dar nici nu ştiam ce presupune schimbarea lui. Am crezut că o să fie un proces greu, cu stat la cozi, cu o mulţime de nervi. Când am aflat că nu trebuie să fac nimic şi că nu trebuie să mă plimb cu 1000 de hârtii pe la ghişee, am ales să schimb furnizorul şi aşa am venit la E.ON.

Vali, Cluj-Napoca

Sunt foarte mulțumit că pot realiza procesul de contractare 100% online, fără să mă mai deplasez la sediu şi că mai departe am posibilitatea de a plăti facturile direct din contul Myline, fără a pierde timp cu statul la cozi.

Mircea, București

Procesul de schimbare de furnizor a fost extrem de simplu, deşi la început mi se părea totul foarte complicat. Am crezut că trebuie să îmi schimb contorul şi că voi rămâne o perioadă fără energie, dar nu a fost deloc aşa.

Cosmin, Constanța

Am comparat preţurile la energie de la mai mulţi furnizori şi într-un final am ales Duo. Nu am crezut că vor fi diferenţe de preţ, dar la factura totală, da, se văd diferenţele.

Mircea, Brașov

Am schimbat furnizorul foarte uşor, practic eu nu am făcut nimic. E.ON s-a ocupat de tot procesul. Când am schimbat furnizorul am ales produsul Duo pentru că am un preţ mai bun la electricitate şi gaz şi doar o singură factură pentru ambele utilităţi.

Petre, Cluj-Napoca

Află tot, fără efort!

Ce înseamnă liberalizare? Ce se schimbă și ce rămâne la fel? Ce alegi și cum? La ce trebuie să fii atent?

Ne străduim să-ți fie bine, de aceea, am grupat informațiile ca să fie clare, pe înțelesul tuturor. Simplu ca ABC!

Descoperă ABC-ul liberalizării

Ce mai trebuie să știi?

Valoarea de plată lunară se calculează înmulțind consumul de gaze naturale din ultimele 12 luni și prețul gazelor naturale, rezultat care se împarte ulterior la 12. Numărul 12 este folosit ca un exemplu pentru câte luni cu consum luăm în considerare.

 • Dacă esti deja client E.ON și ai 10 facturi cu consum emise până la momentul semnării contractului, va fi luat în calcul consumul mediu de gaze naturale pe cele 10 luni. În cazul în care ai mai puțin de 10 facturi emise, va fi luat în calcul consumul mediu de gaze conform convenției tale de consum.
 • Dacă ești client nou E.ON, îți vom propune o valoare medie lunară a facturii, în funcție de consumul estimat de tine la configurarea produsului. 

Factura lunară de consum va conține valoarea consumui tău și valorea de plată lunară agreată. În vederea plății, vei regăsi pe factură valoarea de plată lunară agreată timp de 11 luni contractuale, indiferent de consumul tău. În luna a 12-a urmează regularizarea financiară.

Vom aduna toate valorile de plată lunare și valoarea consumui tău și vom face o regularizare financiară, ținand cont de următoarele principii:

 • dacă ne-ai plătit mai mult decât valoarea consumui tău anual, îți vom returna diferența
 • dacă valoarea consumui tău anual depășește ce ai achitat deja, îți vom factura diferența.

Transmiterea indexului autocitit nu are nicio influență asupra valorii de plată lunare, deoarece conform contractului, tu vei plăti în fiecare lună aceași sumă, indiferent de consumul înregistrat. Totuși, noi vom monitoriza consumul tău real și plățile tale lunare pentru a ne asigura că nu ajungi să datorezi o sumă prea mare în luna a 12-a. Astfel, dacă ne vei transmite indexul, ne vei ajuta pentru o facturare cât mai exactă.

Contractul este încheiat pe o perioadă de 12 luni cu posibilitatea prelungirii, conform clauzelor contractuale.

 • Cererea de încheiere contract – formular tipizat pe care îl regăsești aici
 • Actul de identitate (copie)
 • Declarația pe proprie răspundere cu privire la spațiu – formular tipizat pe care îl regăsești aici
 • Nota de informare cu privire la Prelucrarea Datelor cu Caracter Personal – formular tipizat pe care îl regăsești aici
 • Anexa 1 – notificarea privind schimbarea furnizorului în cazul solicitantului care are încheiat contract de furnizare cu un alt furnizor – formular disponibil aici

Pentru o soluționare cât mai rapidă, te sfătuim să ai la tine, în timpul procesului de contractare:

 • cea mai recentă valoare a indexului autocitit sau o poză a contorului, care să surprindă clar valorile de pe acesta, precum și
 • codul punctului unic de măsurare (POD) pentru energie electrică și/sau codul locului de consum pentru gaze naturale (CLC). Codurile se regăsesc pe factura de energie electrică/gaze naturale, în certificatul de racordare sau avizul tehnic de racordare emis de Operatorul de Distribuție, aferente locului de consum de interes. 

În cazul în care contractarea se face online, poți încărca și fotografii ale documentelor. Asigură-te că acestea surprind documentul în întregime, iar informațiile sunt clare și lizibile.

 • Cererea de încheiere contract – formular tipizat pe care îl regăsești aici
 • Actul de identitate (copie) 
 • Declarația pe proprie răspundere cu privire la spațiu - formular disponibil aici
 • Nota de informare cu privire la Prelucrarea Datelor cu Caracter Personal – formular tipizat pe care îl regăsești aici

Pentru o soluționare cât mai rapidă, te sfătuim să ai la tine, în timpul procesului de contractare:

 • cea mai recentă valoare a indexului autocitit sau o poză a contorului, care să surprindă clar valorile de pe acesta, precum și
 • codul punctului unic de măsurare (POD) pentru energie electrică și/sau codul locului de consum pentru gaze naturale (CLC). Codurile se regăsesc pe factura de energie electrică/gaze naturale, în certificatul de racordare sau avizul tehnic de racordare emis de Operatorul de Distribuție, aferente locului de consum de interes. 

În cazul în care contractarea se face online, poți încărca și fotografii ale documentelor. Asigură-te că acestea surprind documentul în întregime, iar informațiile sunt clare și lizibile.

Odată cu liberalizarea completă a pieței de energie, orice consumator are libertatea de a-și alege furnizorul de energie. Schimbarea de furnizor este gratuită și nu implică modificări la instalație, ale contorului sau alte intervenții de ordin tehnic la tine acasă. 

Dacă vii de la alt furnzior, conform ordinelor ANRE, este nevoie de minimum 21 de zile pentru ca procedura de schimbare a furnizorului să fie finalizată. Noi notificăm furnizorul tău actual despre dorinţa ta de încetare a contractului, iar cele 21 de zile se calculează din momentul înregistrării notificării de către acesta. În acest interval ne ocupăm de toate demersurile necesare pentru încheierea contractului de distribuție pentru ca la finalul celor 21 de zile să primești gaze naturale şi/sau electricitate de la noi.

Poți contracta un produs de energie în orice magazin E.ON, dar cel mai rapid şi simplu este online, pe eon.ro. Devii client în 3 paşi simpli, de pe mobil, tabletă sau laptop, fără stat la cozi, fără hârtii trimise prin poştă. Încarci un minimum de documente necesare şi semnezi online contractul, iar noi ne ocupăm de restul procedurilor. 

Primești factura electronică chiar în ziua emiterii, în contul tău E.ON Myline, pe care ți-l vom crea automat, după contractare. Ai acces la ea pe telefon, laptop sau tabletă, oricând și de oriunde. Scapi de așteptarea ei în cutia poștală, nu mai poți să o pierzi ori să o uiți acasă.

Factura electronică are aceeași formă și conținut cu factura tipărită primită în plic. Găsești toate informațiile legate de consumul tău, valoarea de plată, coduri de identificare client și locurile tale de consum. Aceleași informații, fără hârtie.

Găsești aici mai multe detalii despre factura electronică, avantaje și oferte speciale.

Află mai multe despre piața liberă de energie
Ai nevoie de ajutor?